Jaką wersję albumu kupisz ?

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jaką wersję albumu zamierzasz kupić ?

Standard
36
31%
Deluxe
61
53%
Vinyl
19
16%

Liczba głosów: 116

Deleted User 5147

Re: Jaką wersję albumu kupisz ?

Post autor: Deleted User 5147 »

Zastanawiam się nad wersją deluxe...Ale nie jestem do końca peewny jednak
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

W piątek kupię Deluxe , potem resztę.
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bamoko »

WICKER MAN pisze:Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek... :roll:
Nie tylko Warner! Mój dobry kumpel, który jest kierownikiem muzyki w jednym z MM, powiedział mi, że dostali informację, iż wszystkie premiery publikowane będą wyłącznie w piątki i to podobno w całej UE. Prawdopodobnie spowodowane jest próbą wiarygodnego i obiektywnego sporządzania zestawień sprzedaży nowości (tak, żeby wszystkie premiery danego tygodnia startowały razem). Póki co dzisiaj telefonowałem, do niego i na razie cisza...
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Byłem dziś w Saturnie w szczecińskim CH Kaskada i zagadałem pana w informacji o to, czy jeśli premiera nowej płyty Ironów jest w piątek to od razu (bez żadnych opóźnień) będą mieć. Odpowiedział, że z takimi premierami, jak Iron Maiden nie ma z reguły problemów i prawie na pewno album dostanę u nich w piątek.
Oczywiście na ile to jest miarodajne, ciężko wyrokować, ale przekazuję Wam, jak ktoś ze Szczecina, to wie gdzie w piątek spojrzeć. ;) Ja na przeczekanie zakupiłem dziś "Defenders..." Judasów, 30th anniv. edition, bo i tak się do tego przymierzałem. :P Do piątku mam co słuchać.
Awatar użytkownika
mistrzu
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mistrzu »

Ja zamówiłem Deluxe, jakoś nie trawię tych plastikowych pudełek, dla mnie to mała profanacja muzyki ;) Jakoś nie widzę tego jakby winyle miały być pakowane w plastiki, blee :) ...szkoda tylko że będzie trzeba czekać pewnie do poniedziałku/wtorku jak ktoś zamówił online.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Również zamówiłem Deluxe.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Obrazek

Ładnie się ten deluxe prezentuje. Ciekawe tylko, na której półce z płytami mi się zmieści. :) P.S. Na zdjęciu Bruce i Eddie Trunk, z fb zdjęcie wziąłem.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Standard + deluxe.
Standard tylko po to, żeby ustawić obok innych płyt :)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

patrząc na fotkę na myśl przychodzi identycznie wydana (wizualne porównaie zamieszczonego zdjęcia) płyta BEHEMOTH "Demonica" >>> http://www.discogs.com/Behemoth-Demonica/master/22800 gdzie płyty umiesczono w plastikowych trayach, ale jest jeszcze inna wersja tej płyty >>> http://www.discogs.com/Behemoth-Demonic ... se/3102328 gdzie płyty sa wsuwane do kopert (co mi się zdecydowanie nie podoba), jak będzie w przypadku płyty IRON MAIDEN zobaczymy.
Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Howkins »

I dupa... Byłem dzisiaj w MM u mnie na zadupiu pytać się czy będzie w dniu premiery... Nie wiadomo ---> patrz ---> nie będzie... No to pięknie CD nie dostane a o czarnej zapomnieć mogę :| A trzeba było w mecie zamówić...
Fight for you planet !!
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Howkins pisze:I dupa... Byłem dzisiaj w MM u mnie na zadupiu pytać się czy będzie w dniu premiery... Nie wiadomo ---> patrz ---> nie będzie... No to pięknie CD nie dostane a o czarnej zapomnieć mogę :| A trzeba było w mecie zamówić...
Mnie to też lekko niepokoi. Akurat jeszcze nie pytałem osobiście w MM (mam się tam zamiar wybrać jutro lub chociaż zadzwonić), ale na stronie internetowej wciąż nie ma, a z tego co wiem to zawsze kilkanaście dni (a nawet parę tygodni) wcześniej pojawia się informacja na temat ceny i ogólnie. Że można zamówić przez stronę internetową. A o The Book of Souls wciąż cisza. Coś czuję, niestety, że w piątek mogą być pewne trudności w zdobyciu egzemplarza.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Taki opis wersji Deluxe znalazłem na forum Maiden Fans:

I didn't get to to listen to it, but I did get to see it. My local music shop had a few and I was curious and the shop guy was curious so we opened up the deluxe edition and I swear on my Fender that it looks stunning. It is a book about 1cm thick over all and full of lyrics and artwork. It is dvd case sized and has a card cover over the book with the album artwork on it. It smelt really nice, like new books and magazines do if you get what I mean. This has made me even more exited knowing how high quality even the packaging is, I urge you to buy the deluxe edition rather than the standard one, it is so worth it for the amount of stuff your getting. In the UK on Amazon the deluxe is only £4 more than the standard one.

Czyli się opłaca. :)
Awatar użytkownika
Irona
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Irona »

Ja dostane delux. Nie ma to jak urodziny po drodze :) Nie potrzebuje innych wydan, kilku. Ta jedna w zupelnosci wystarczy :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Qpie vinyla i 2cd deluxe. Zwykle wydanie nabede pewnie JPN z obi :-) ciekawe czy znow.beda wydania greckie, ukrainskie itd jak przy okazji tff ;-)
Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Howkins »

FaithNoMore pisze:
Howkins pisze:I dupa... Byłem dzisiaj w MM u mnie na zadupiu pytać się czy będzie w dniu premiery... Nie wiadomo ---> patrz ---> nie będzie... No to pięknie CD nie dostane a o czarnej zapomnieć mogę :| A trzeba było w mecie zamówić...
Mnie to też lekko niepokoi. Akurat jeszcze nie pytałem osobiście w MM (mam się tam zamiar wybrać jutro lub chociaż zadzwonić), ale na stronie internetowej wciąż nie ma, a z tego co wiem to zawsze kilkanaście dni (a nawet parę tygodni) wcześniej pojawia się informacja na temat ceny i ogólnie. Że można zamówić przez stronę internetową. A o The Book of Souls wciąż cisza. Coś czuję, niestety, że w piątek mogą być pewne trudności w zdobyciu egzemplarza.
Z TFF całkowicie zawalili bo kupiłem ją dopiero chyba ponad tydzień po premierze jak nie dwa a latałem codziennie... Następnym razem zamawiam przez neta niech mnie w tyłek pocałują.
Fight for you planet !!
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

dostoevsky pisze:Taki opis wersji Deluxe znalazłem na forum Maiden Fans:

I didn't get to to listen to it, but I did get to see it. My local music shop had a few and I was curious and the shop guy was curious so we opened up the deluxe edition and I swear on my Fender that it looks stunning. It is a book about 1cm thick over all and full of lyrics and artwork. It is dvd case sized and has a card cover over the book with the album artwork on it. It smelt really nice, like new books and magazines do if you get what I mean. This has made me even more exited knowing how high quality even the packaging is, I urge you to buy the deluxe edition rather than the standard one, it is so worth it for the amount of stuff your getting. In the UK on Amazon the deluxe is only £4 more than the standard one.

Czyli się opłaca. :)
Dzięki! Zastanowię się poważniej nad tym deluxe ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Wszystkie 3 wydania... Zabrakło jeszcze wersji elektronicznej dla iTunesa. ;)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Standard. Prosta sprawa - regał wypełniony jewel case'ami wygląda zdecydowanie bardziej efektowni, niż półki z wydaniami kolekcjonerskimi.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Kupuje deluxe, oby nie było lipy jak w przypadku TFF. Standardową żeby pasowała na półce wyhacze kiedyś na promocji ;)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Faktycznie "The Final Frontier" kupiłem w dniu premiery w Empiku a w Media Markt album dostępny był dopiero po weekendzie.
ODPOWIEDZ