Ale to chyba nie on brał do dzioba.remi pisze:/seks oralny
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Są czynniki ryzyka jak alkohol/palenie/koinfekcja HPV (którego może mieć każdy z nas w różnych częściach ciała, ale bez dodatkowej stymulacji kancerogenami/predyspozycji genetycznej nie musi rozwinąć się nowotwór - w końcu kilkadziesiąt procent kobiet ma HPV a raka szyjki macicy rozwija niewielki procent).WICKER MAN pisze:Remi, Bruce nigdy nie palił i wspominał o tym w wywiadzie. Ponoć nowotwór miał u niego podłoże wirusowe.Skąd sugestia, że nastąpił przerzut na węzeł chłonny? Z tego co pamiętam Bruce mówił, że żadnego przerzutu nie było? Z tego co Bruce mówi, przeprowadzono jedynie radio i chemioterapię, po których nowotwór całkowicie się wchłonął. Wydaje mi się, że te 95% szans na brak remisji to jednak nieco zawyżony procent chociaż z pewnością Bruce był pod opieką najlepszych specjalistów w Wielkiej Brytanii, którzy zareagowali szybko i bardzo profesjonalnie. Bruce wspomina, że nowotwór mógł się rozwijać w okresie od kilkunastu miesięcy do nawet półtora roku, a w tym czasie nic o nim nie wiedział. Poczuł gulę w krtani podczas nagrywania płyty w Paryżu. Z Google'a dowiedział się, że to prawdopodobnie nowotwór, a miejscowy francuski lekarz potwierdził jego obawy i zalecił wykonanie biopsji. Ostateczna diagnoza nadeszła tuż przed świętami. Z mojej strony muszę dodać, że to niesamowite, iż czując nad sobą groźbę poważnej choroby Bruce'a wokalnie dał z siebie wszystko na nowej płycie i zaśpiewał, moim skromnym zdaniem, najlepiej od czasu "Brave New World".
Przerzuty (metastasis) w angielskim oznacza trochę co innego niż w polskim, szczególnie w języku nie stricte medycznym. Skoro Bruce wspomina, że miał III stadium nowotworu, oznacza to, iż miał zajęty węzeł chłonny (cecha N - nodulus w klasyfikacji TNM), w Polsce zwyczajowo się mówi "przerzut do węzłów chłonnych", a w UK mówi się o "zajęciu węzłów chłonnych" lymph node involvement, dlatego nie używa słowa przerzut-metastasis. Miał na myśli brak przerzutów odległych do innych narządów (stadium IV=terminalne).
Olbrzymie znaczenie w tego typu chorobie ma podejście do niej, dystans i optymizm, Bruce jest/stanie się wzorcowym przykładem jak zmagać się z taką diagnozą
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2015 11:42 am przez remi, łącznie zmieniany 1 raz.
W tym przypadku to kobiety to roznosząsajki pisze:Ale to chyba nie on brał do dzioba.remi pisze:/seks oralny
Samo podanie klasyfikacji TNM bez bliższego określenia stadiów nie daje żadnych info , co do wielkości guza , zajęcia węzłów i przerzutów odległych .Wiemy tylko o wielkości > 4 cm czyli T3 najprawdopodobniej , N1 do N2a i M0 najprawdopodobniej . Chirurgia jest podstawą ale jest wyjątek własnie w nowotworach o podłożu HPV , które są bardzo promieniowrażliwe i mało agresywne . Radioterapia guza , węzła i układu chłonnego szyi + węzłów nadobojczykowych w zależności stopnia N i chemia leczeniem z wyboru i standardów w takim przypadku . Bruca szczęście w nieszczęsciu to rak taki jak ten , szybko rosnący( łatwiej zauważyć , że coś rośnie ) i nabłonkowy .Gruczolakorak z podstawy języka czy raki wysokozróżnicowane to bezwzględna , często cholernie radykalna chirurgia na dzięń dobry , potem radio i chemia i wyłączenie Brucea ze śpiewania i nie tylko . Głowa do góry , higieniczny tryb życia ( na ile to możliwe w rock and rollu - ale Bruce to nie Lemmy na szczęście ) dużo kontrolnych badań i będzie git .Jeden z moich profesorów powtarzał , że prawdziwy mężczyzna dobrze może robić tylko 2 rzeczy na p - proponuję rzucić palenie.
O proszę, nie wiedziałem, że tylu znawców sztuki lekarskiej tu pisze. Możemy dodać więc medycynę do piłki nożnej, polityki i skoków narciarskich, jako dyżurnych tematów eksperckich każdego Polaka 
Remi z tego co pamiętam jest po studiach medycznych, więc jemu można ufać
Mam nadzieję że mi też będzie dane za te parę lat 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Spoko, żartowałem sobie trochę 
Oto wersja video najnowszego wywiadu radiowego Bruce'a . Zadziwiające z jakim spokojem podchodzi do tematu swojej choroby...nie tracąc poczucia humoru . Myślę , że jest już na dobrej drodze do pełnej rekonwalescencji.
https://youtu.be/McKSl0q0wjQ
https://youtu.be/McKSl0q0wjQ
Who motivates the motivator
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Pamiętajcie dziś o 15.05 w radiowej "3" u Kaczkowskiego - BOOK!!!!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ciekawe czy puści tylko "Speed of Light" czy coś więcej z nowej płyty - w NYC na audycjach z Bruce'm sam gość prosił o "Tears Of The Clown", ale management go przystopował i powiedział, że do 4 września mogą grać w radiu tylko SOL.SebastianArcheo pisze:Pamiętajcie dziś o 15.05 w radiowej "3" u Kaczkowskiego - BOOK!!!!
Niestety nie mam możliwość posłuchać teraz audycji, jeśli ktoś słuchał, to poproszę o info co Pan Piotr mówił na temat płyty 
- dostoevsky
- -#Assassin

Raczej na pewno puści tylko "Speed of Light", ale też jestem ciekaw co powie. 
Też nie sądzę, żeby puścił coś innego, ale jego opinia jest dla mnie bardziej ciekawa niż wszelkich innych dziennikarzy muzycznych i recenzentów 
jeju ile można czekać...
Tears of a Clown , pełne zaskoczenie
you are number ... 89
Gobos on tour 2016:Wrocław...
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

F..ck! Pierwszy raz słyszę ten numer... Kaczkowski ma rację C U D E Ń K O!!!!
Ja również, trzymałem się aby posłuchać 4-go ale jak tu nie posłuchać w Trójce
Pamiętam jak mnie ścięło gdy Kaczkowski w Trójce puścił Paschendale (przed premierą DOD) to brzmiało jak zupełnie inny wymiar muzyki w porównaniu z tym co wówczas leciało w audycji, a dziś.. równie duże zaskoczenie, ciary na plecach i cóż... powtórzę z Wami i Kaczkowskim - cudeńko! 
Ostatnio zmieniony śr wrz 02, 2015 3:53 pm przez Cybul, łącznie zmieniany 3 razy.
A co mówił dokładnie bo na mojej trasie z roboty słychać jeden wielki szum a nie trójkę...