The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Pomysły na muzyke Ironowe fajnie do przodu czasami az nie dowierzam .
Czy ktoś dostał tego Metal Hammera z UK zamawianego przez ich stronę? Cokolwiek? Bo u mnie dalej cisza, to normalne, że tyle im schodzi na wysłanie jednej gazety z kraju do kraju?
Tak na przesylki z UK sie troche czeka
- Saimon1995
- -#Moderator

Trzeba spokojnie poczekać. Choć, nie ukrywam, że już chciałbym mieć swojego Młotka w ręce. I poczytać. 
A tak wgl to w dobrych Empikach da się go znaleźć. Ostatnio byłem w Krakowie i tam MH spokojnie sobie leżał. Cena - 40 z hakiem, więc opłaca się czekać na przesyłkę z UK. Taniej wychodzi, ale wiadomo, że Empik zarobić także musi.
A tak wgl to w dobrych Empikach da się go znaleźć. Ostatnio byłem w Krakowie i tam MH spokojnie sobie leżał. Cena - 40 z hakiem, więc opłaca się czekać na przesyłkę z UK. Taniej wychodzi, ale wiadomo, że Empik zarobić także musi.
Akurat zamawiałem swego czasu często na Amazonie.uk i wiem, że ten tydzień, dwa trzeba poczekać, bo (jak sobie gdybam) w takim cyklu transportuje się towar z UK do kontynentalnej Europy. Właśnie sprawdziłem po dacie mojego posta z forum, że równo 2 tyg. dziś mijaBudziol pisze:Tak na przesylki z UK sie troche czeka
FaithNoMore - o proszę, nie sprawdzałem w Empikach, bo zasugerowałem się, że ktoś pisał, że tam nie będą mieć. Ja akurat wolałbym dodać te 5 zł i mieć już w rękach od paru dni, ale już trudno
W Lodzi w epikach brak.
BTW co z Ralfem sie dzieje?!
Tyle.mial do powiedzenia przed przesluchaniem, a teraz?
Chyba ze zaszyl sie i.czeka na.premiere
BTW co z Ralfem sie dzieje?!
Tyle.mial do powiedzenia przed przesluchaniem, a teraz?
Chyba ze zaszyl sie i.czeka na.premiere
Dzisiaj "W Tonacji Trójki" usłyszałem Tears of a Clown i zdecydowanie wzrosły moje oczekiwania przed piątkiem. Dziwię się, dlaczego to nie jest singiel radiowy, o wiele lepiej by brzmiał niż Speed of Light. Jeśli Dickinson śpiewa tak na całej płycie to zacieram ręce na resztę 
- dostoevsky
- -#Assassin

Jesteś w stanie wyobrazić sobie reakcję niektórych fanów, gdyby wypuścili akurat ten numer jako singiel 14 sierpnia?Mr. M pisze:Dziwię się, dlaczego to nie jest singiel radiowy, o wiele lepiej by brzmiał niż Speed of Light.
Już samo wypuszczenie Speed of Light spotkało się z negatywnymi komentarzami ze strony części fanów. Niektórzy na tym forum po raptem 5 minutach muzyki mieli wątpliwości co do jakości całego albumu, i wypisywali swoje żale na temat śpiewu Dickinsona.
A "Tears of a Clown" może jeszcze zostanie singlem.
Tak, czekam spokojnie i nie chcę się niczym sugerować.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce zaśpiewał najlepiej od czasów "Brave New World" - w jednym z wywiadów sam przyznał nieskromnie, że odwalił wokalnie kawał dobrej roboty i zaśpiewał fenomenalnie.Mr. M pisze:Jeśli Dickinson śpiewa tak na całej płycie to zacieram ręce na resztę
-
Deleted User 2259
Nie napisałeś co sądzisz o Janicku, bo o Dejvie już czytałem
, no i jeszcze jedno jedno może na to wycofanie Harrisa w pewnym stopniu miało też British Lion.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Janick udowodnił już, że kompozytorsko jest bardzo cennym ogniwem w zespole - nie było albumu, na którym nie znalazłby się co najmniej jeden wymiatacz przez niego napisany ("Ghost of The Navigator", "Dance of Death", "The Legacy" i może nieco mniej magiczny "The Talisman", by wymienić kilka). Jeśli zaś chodzi o solówki to... jest to typowe janickowe granie, ale słucha się go lepiej niż męczenia Dave'a - całkiem udają mu się niektóre sola.Invader pisze:Nie napisałeś co sądzisz o Janicku, bo o Dejvie już czytałem, no i jeszcze jedno jedno może na to wycofanie Harrisa w pewnym stopniu miało też British Lion.
Steve tuż przed nagrywaniem/komponowaniem płyty przeżył dwie tragedie - śmierć bliskiego przyjaciela oraz kogoś z rodziny. Stąd też wchodząc do studia nie był tak przygotowany jak na wcześniejszych płytach i posiłkował się dokonaniami kolegów, np. solowymi demówkami Bruce'a. Info z jednego z wywiadów, bodajże dla brytysjskiego Metal Hammera.
-
Deleted User 4783
jeśli tak było Wicker, to nie ma się wcale co dziwić 'Arryemu, ale na albumie aż 7 utworów jest współtworzonych przez Steve'a, więc nie wydaje mi się, żeby był tak słabo przygotowany... chociaż kolosy Bruce'a biją resztę utworów na głowę!
Teraz już wiem , czemu słyszę dużo klimatów z solowego Bruce'a na albumie , co jest dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem . Zawsze chciałem , żeby Maiden nagrali płytę w klimatach TCHW czy TOS . Wyszło im to na dobre , bo album jest znakomity , klimatyczny i ciężki 
Who motivates the motivator
Usłyszę płytę w piątek, lecz cieszy mnie to, co napisałeś, bo właśnie od usłyszenia TOS chciałem, żeby Ironi nagrali w końcu taki album bardziej "Bruce'owy".matik pisze:Teraz już wiem , czemu słyszę dużo klimatów z solowego Bruce'a na albumie , co jest dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem . Zawsze chciałem , żeby Maiden nagrali płytę w klimatach TCHW czy TOS . Wyszło im to na dobre , bo album jest znakomity , klimatyczny i ciężki
The_Alchemist - z tego, co czytałem w wywiadach, to Steve w wielu kompozycjach w pewien sposób się udzielał tak, że do niego przychodzili z gotowym pomysłem i on najwyżej dodawał swoje, pomagał poprawić itd. Mogę się tylko domyślać, że tak jest dużo łatwiej, niż tworzyć całe własne kompozycje.
Janick mówił, ze w jego kawałku Steve pododawał refreny i zwiększył ilość powtórzeń w zwrotkach.wojteq pisze:The_Alchemist - z tego, co czytałem w wywiadach, to Steve w wielu kompozycjach w pewien sposób się udzielał tak, że do niego przychodzili z gotowym pomysłem i on najwyżej dodawał swoje, pomagał poprawić itd. Mogę się tylko domyślać, że tak jest dużo łatwiej, niż tworzyć całe własne kompozycje.
www.MetalSide.pl
gumbyy, no właśnie o to mi chodziło w moim poście 
w empiku w pozycjach bestsellera:
- tygodnia: 1miejsce TBoS Deluxe Edition, 2miejsce TBoS Stadard
- miesiąca: 1mejsce TBoS Deluxe Edition, 6miejsce TBoS Stadard
LINK
- tygodnia: 1miejsce TBoS Deluxe Edition, 2miejsce TBoS Stadard
- miesiąca: 1mejsce TBoS Deluxe Edition, 6miejsce TBoS Stadard
LINK
Po tygodniu powinien być TOP 3 w Polsce!
Niemiła Pani z Saturna przed chwilą powiedziała, że płyta z kurierem będzie jutro około 10:00, płyta spokojnie dostępna 11:00-12:00. Info z Poznania ale pewnie gdzie indziej będzie podobnie...