Jaką wersję albumu kupisz ?

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jaką wersję albumu zamierzasz kupić ?

Standard
36
31%
Deluxe
61
53%
Vinyl
19
16%

Liczba głosów: 116

Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Jaką wersję albumu kupisz ?

Post autor: Howkins »

Ja za raz będę biegł do swojego MM i zobaczę czy coś jest... pewnie nie będzie... Przymuszałem że będą jaja z płytą ale nie takiej skali jak to opisujecie... Dla mnie to jest debilne, jeśli coś ma premierę 4 to powinni się zabezpieczyć i dać towar na półki tego czwartego żeby ludzie mogli kupić a nie premiera 4 no ale będzie dopiero za tydzień... A potem się dziwią że ludzie w internecie wszystko kupują jak nic nie potrafią załatwić na czas.
Fight for you planet !!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cholera, chyba też kupię...
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

Miło, że w moim mieście ktoś już ma ten album i to w takiej pięknej wersji :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jutro płyty powinny być już wszędzie. Zasrany piątek ustalili na całym świecie i nie wszystkie sieci się z tym wyrabiają.
Gregory D.
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Gregory D. »

Szczecin poszukiwan cd. Saturn i MM brak....... kurier ma być do 17oo. Mówia, że może będzie. Może....
I później się dziwią, że piractwo kwitnie.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

W swoim mieście byłem w Media Markt i w 3 empikach.
W Media Markt ma być wieczorem, w pierwszych 2 Empikach były tylko zwykle cd :D dopiero za 4 podejściem udało mi się kupić deluxe...zamówione tylko 3..
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Z informacji uzyskanych od Warner Music Poland wynika, że Empiki powinny mieć płytę dzisiaj od rana dostawy do innych sklepów (Media Markt, Saturn itp.) zostały wysłane wczoraj więc dzisiaj do końca dnia raczej na pewno się pojawią.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Gregory D. pisze:Szczecin poszukiwan cd. Saturn i MM brak....... kurier ma być do 17oo. Mówia, że może będzie. Może....
Dołączam, byłem najpierw przed 11 w Saturnie (tym gdzie parę dni temu powiedzieli, że niemal na pewno w piątek będzie album) i na razie nie mieli, potem Empik w Kaskadzie, tam powiedzieli, że mają już w kartonach, ale nie wypakowane, że status "w dostawie". Spytałem o drugi Empik, Galaxy i pani powiedziała, że tam pewnie będzie tak samo. Ale poszedłem. Spotkałem przy półce kogoś, kto również czatował na Irony (może to byłeś Ty? miałem T-shirt Stranger in a Strange Land :P) i razem pytaliśmy w kasie jeszcze i pani powiedziała, że jeszcze nie mają.
A i jeszcze potem wróciłem się do Kaskady do Saturna i Empiku i nadal nie mieli.

Ogółem to lipa, w MM nie byłem bo mam kiepski dojazd. Po 18 będę znów w Galaxy i mam nadzieję już wtedy dostać, a jak nie to trochę będę zły :P
Dziwię się, że sieci tak późno mają ten towar, czy to wina wysyłek z magazynów centralnych, czy Warnera, cholera wie. W każdym razie nie tak to powinno wyglądać. Jestem jednak daleki od obwiniania pracowników salonów, bo oni akurat mają najmniej do gadania. Natomiast rzeczywiście takie coś, że zamawiasz do salonu i nie ma w dniu premiery, a status ma "zrealizowane", to jakieś chore nieporozumienie. Poddaje w wątpliwość sens takich zamówień, dlatego ja wolałem tak nie robić, już lepiej do domu kuriera mieć, choć w tym przypadku też byłby pewnie po weekendzie. No, ogółem lipa :D
Gregory D.
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Gregory D. »

wojteq pisze:
Gregory D. pisze:Szczecin poszukiwan cd. Saturn i MM brak....... kurier ma być do 17oo. Mówia, że może będzie. Może....
(może to byłeś Ty? miałem T-shirt Stranger in a Strange Land :P) i razem pytaliśmy w kasie jeszcze i pani powiedziała, że jeszcze nie mają.
Nie, to nie ja :D
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

Ja zamówiłem w empik.com chyba z 2 tyg. temu . Status w zamówieniach brzmiał - Wysłane - już w środę . Wczoraj zadzwoniłem do salonu i dostałem info , że w piatek rano będzie do odbioru na 100% . Tak było , SMS , szybki wyjazd i JEST . Ten salon jest b.mały , może dlatego się szybciej uwijają z odpakowaniem transporterów z towarem . Chociaż na półkach jeszcze nie mieli wystawionych .
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

filip pisze:Ja zamówiłem w empik.com chyba z 2 tyg. temu . Status w zamówieniach brzmiał - Wysłane - już w środę . Wczoraj zadzwoniłem do salonu i dostałem info , że w piatek rano będzie do odbioru na 100% . Tak było , SMS , szybki wyjazd i JEST . Ten salon jest b.mały , może dlatego się szybciej uwijają z odpakowaniem transporterów z towarem . Chociaż na półkach jeszcze nie mieli wystawionych .
zwróć tylko uwagę, że i tak przesyłka była wysyłana z tego samego magazynu w Sochaczewie
tak jak postąpili w przypadku Twojego zamówienia, tak samo powinni postąpić w przypadku pozostałych, bo ewidentnie świadczy to o tym, że płyty mieli na magazynie już w 1szej połowie tygodnia
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze:Z informacji uzyskanych od Warner Music Poland wynika, że Empiki powinny mieć płytę dzisiaj od rana dostawy do innych sklepów (Media Markt, Saturn itp.) zostały wysłane wczoraj więc dzisiaj do końca dnia raczej na pewno się pojawią.
Też dostałem od nich takie info, no i że zamówienia są duże... :)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

RALF pisze:Ale jakość tego leaku była do d..y!
Ja mam całkiem przyzwoity sprzęt i wielokrotnie już słuchałem płyt nagrywach z mp3 na audio, a później szedłem kupić album, żeby porównać - bez sugestii - zróbcie komuś test i zobaczymy czy się połapie :) Oczywiście The Book Of Souls kupię, bo to mój obowiązek, ale nie przesadzajmy z tą kolosalną różnicą w jakości. Jak Iron Maiden wydało na Itunes bodajże te swoje super remastery jakieś pół roku temu to może pierwsze dwa albumy brzmiały lepiej. Dziewczyna robiła mi test, a później ja jej i puszczała mi flaca na przemian z genialnym podobno remasterem na Itunes - praktycznie żadnej różnicy, a w przypadku kilku utworów częściej wskazywany był flac. Pamiętam jak wyciekł TFF i każdy mówił spokojnie, taki dźwięk, słaba jakość. Mega nastawiłem się na album i tak się skończyło, że byłem totalnie rozczarowany. Dzisiaj jestem o 5 lat starszy i podchodzę do tego z ogromną rezerwą.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Zgadza się, pewnie 99% przypadków to efekt placebo. No, chyba że ktoś ma słuch absolutny.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tylko w empiku daja kubany?

RALF jak to "chyba"?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ostatnio kupę forsy na siedmiocalówki poszło.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dobra, edycja deluxe już w moich rękach. W czeladzkim MM płyto godz. 12:30 nie było, pewnie tak jak mówicie, dopiero późnym popołudniem będą mieli na stanie. W Empiku - bez problemu. Ale żadnego kubka nie dostałem, więc chyba nie we wszystkich Empikach w Polsce ta promocja obowiązuje (żadnych plakatów, nikt przy kasach nic nie wie). Najważniejsze jednak, że w końcu The Book of Souls słucham z płyty.

Wydanie - bomba, kto jeszcze nie jest pewien to nie powinien mieć wątpliwości. Warto te 13 zł dołożyć i mieć naprawdę fajne wydanie. W porównaniu z amatorką wydania The Final Frontier, ta prezentuje się wybornie. Niebo, a ziemia - w skrócie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kubek jest wtedy jak bierzesz dodatkowo inne CD Maiden w promocji
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

dodatkowa pozycja z dyskografii oraz wybrane salony => lista na fb warner music polska
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

RALF pisze:Kubek jest wtedy jak bierzesz dodatkowo inne CD Maiden w promocji
Wiem przecież. Tylko akurat w moim Empiku ta promocja nie dotyczyła. A specjalnie nie chciało mi się jechać do Katowic, bo akurat kubek - z tego co widziałem na zdjęciu - raczej taki średni.
ODPOWIEDZ