Jaką wersję albumu kupisz ?

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jaką wersję albumu zamierzasz kupić ?

Standard
36
31%
Deluxe
61
53%
Vinyl
19
16%

Liczba głosów: 116

Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Jaką wersję albumu kupisz ?

Post autor: hipcio_stg »

Nadal nie otrzymałem nawet sms-a o wysłaniu paczki. Po prostu kpina na maksa!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No, nerwowe trochę - ale poczekaj spokojnie - dostaniesz :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Wiem, że dostanę, ale nie tak powinno to wyglądać i na pewno nie zostawię tego ot tak. Tępić cwaniactwo i patologię systemu tego kraju to moje podprogowe zadanie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oj stary - ten kraj tak ma od 997 r. Takie geny :)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Widmoo pisze:Moje zamowienie zostalo wyslane rano. Plyta dzis nie dojdzie. To co zrobil empk to kpina. Po co zamwiac pre order skoro nie mozna go dostac w dniu premiery? Ja nie odbiore mojego zamowienia, kupilem juz deluxa z kubkiem w silesii w Katowicach.
Wydaje mi sie ze Warner tez ponosi za to odpowiedzialnosc, bo mogli dostarczyc plyty wczesniej.
Zrobiłem tak samo. Nie rozumiem ich mechanizmu. Ludzie zamawiają na długo przed premierą, a później się okazuje, że w tym dniu płyty "zamówione" nie przyszyły. Dostępne są na półkach, ale tamtych nie ma. To jest chory mechanizm, który nie powinien mieć miejsca. Dlatego dobrze, że nie opłaciłem tej płyty, tylko wziąłem sobie odbiór osobisty, bo tak nie jestem stratny czasu. Może oszczędziłbym te 10 zł, ale nie wiadomo w ogóle kiedy ta przesyłka przyjdzie. Bardzo to dziwne, bo jak już kiedyś pisałem, zamawiałem już kilkukrotnie na stronie Empiku i nigdy nie było z tym problemu. Nawet miałem takie Faith No More przed premierą. I to rozumiem - zamawiam wcześniej i jeszcze dostaje 2 dni przed oficjalną premierą. A nie, że w połowie sierpnia mają już moje zamówienie w centrali i się okazuje, że wysyłają dopiero w piątek do odpowiedniego sklepu. Kpina. Niestety.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

hipcio_stg pisze:Nadal nie otrzymałem nawet sms-a o wysłaniu paczki. Po prostu kpina na maksa!
Też początkowo nie otrzymałem sms-a. Zadzwoniłem do wałbrzyskiego Empiku z pytaniem o moje zamówienia i pani przekazała info, że paczka doszła po godzinie 15. Sms przyszedł dopiero około godz. 19. Może więc warto zadzwonić bezpośrednio do miejscowego Empiku, a nuż, widelec przesyłki dotarły wczora z wieczora.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Za chwilę i tak jadę w stronę miasta to podejdę do empiku.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Powodzenia...
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Mam pytanie od osób, które nie otrzymały swoich pre-orderów w dniu wczorajszym. Pisaliście do empika z reklamacją?
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Widmoo pisze:Mam pytanie od osób, które nie otrzymały swoich pre-orderów w dniu wczorajszym. Pisaliście do empika z reklamacją?
Nie, ponieważ:
1. To normalne i częste w empiku
2. Już przy dacie złożenia preordera (mimo że dobre parę dni przed premierą) była informacja, że "planowana data wysyłki z magazynu - 04.09" czyli jeszcze czas na dostarczenie. A że dostarczają tylko w dni robocze - czyli w poniedziałek.
3. Biorąc pod uwagę obroty empiku i ich politykę sprzedażową od lat, te parę reklamacji, które nawet byśmy z forum złożyli będą mieli głęboko gdzieś

Także jeśli ktoś zamówił po to, aby mieć w dniu premiery to się zawiódł i wkurzył. Jeśli ktoś kupił tylko dlatego, żeby mieć najtańszy wariant (tak jak w moim przypadku) i znał realia Empiku, to spokojnie się nastawił na odbiór w poniedziałek, tym bardziej, że Motorhead też, mimo premiery w piątek, odbierałem w poniedziałek.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Jeżeli dzisiaj nie otrzymam swojego egzemplarza to będę składał oficjalną reklamację.
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Widmoo pisze:Mam pytanie od osób, które nie otrzymały swoich pre-orderów w dniu wczorajszym. Pisaliście do empika z reklamacją?
dzwoniłem do centrali i próbowałem podpuscic, że to wcale nie jest przedpremierowe zamówienie, ba nawet premierowe. nawet jak powiedziałem, że to kpina czekać do poniedziałku i jaki ma sens takie zamówienie, to nie usłyszałem nic o żadnej rekompensacie. poprosiłem grzecznie o anulowanie mojego zamówienia, mimo, że widniał stan "wysłane" - to też na Pani nie zrobiło wrażenia i anulowala je jeszcze podczas rozmowy. być może po podaniu mojego nr zamówienia zobaczyła, że i tak płyta jest jeszcze na magazynie, mimo iż od 12h miałem informacje o jest wysłaniu? chyba, że jest im to tak obojętne i płyta przyjechała do salonu i z powrotem zwróciła do magazynu...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

hipcio_stg pisze:Jeżeli dzisiaj nie otrzymam swojego egzemplarza to będę składał oficjalną reklamację.
ale masz świadomość, że motasz się trochę bezpodstawnie skoro:
Mr. M pisze:2. Już przy dacie złożenia preordera (mimo że dobre parę dni przed premierą) była informacja, że "planowana data wysyłki z magazynu - 04.09" czyli jeszcze czas na dostarczenie. A że dostarczają tylko w dni robocze - czyli w poniedziałek.
:wink:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

A wiesz, że tą informację dostałem dopiero po złożeniu zamówienia? To jest jawne walenie w "walenia"...

EDIT:

A dlaczego regularne płyty do sprzedaży dotarły na premierę? Bo ni były jeszcze zapłacone. Skurwysyństwo jedne - nie mam już innych słów by nazwać to po imieniu. Czyli moje zamówienie z 18 zostało zrealizowane po czasie - w sumie to mało go mieli od tego 18... Ciekawy jestem ile razy obrócili kasą którą wpłaciłem i ile przez ten czas zarobili/nadal zarabiają, bo płyty jeszcze nie mam.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

hipcio_stg pisze:A wiesz, że tą informację dostałem dopiero po złożeniu zamówienia? To jest jawne walenie w "walenia"...
Wiesz... dla mnie to byłoby raczej oczywiste, że płyta zostanie wysłana w dniu premiery. A skoro ona w piątek, to całkiem prawdopodobne jest, że dojdzie po weekendzie. Tak, czy inaczej - w poniedziałek będziesz miał. A zbyt wielkich pretensji do nich nie możesz mieć, bo poinformowali, że wyślą 4.

Dlatego lepiej kupować osobiście ;) (ale chyba Ty masz daleko do sklepu?)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Mam daleko do cywilizacji. Obawiałem się, czy w ogóle wezmą na stan mojego empiku chociaż 1szt deluxe stąd desperackie zamówienie.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

gumbyy pisze:
hipcio_stg pisze:A wiesz, że tą informację dostałem dopiero po złożeniu zamówienia? To jest jawne walenie w "walenia"...
Wiesz... dla mnie to byłoby raczej oczywiste, że płyta zostanie wysłana w dniu premiery. A skoro ona w piątek, to całkiem prawdopodobne jest, że dojdzie po weekendzie. Tak, czy inaczej - w poniedziałek będziesz miał. A zbyt wielkich pretensji do nich nie możesz mieć, bo poinformowali, że wyślą 4.

Dlatego lepiej kupować osobiście ;) (ale chyba Ty masz daleko do sklepu?)
Ok masz rację wyślą 4, ale skoro normalnie dostawa przychodzi na sklep to chyba nie trzeba być wybitnym logistykiem, żeby dorzucić te kilka egzemplarzy płyty więcej tylko opisanych numerem zamówienia, które zostały kupione jako pre-order? Za płytę kupioną w sklepie i na empik.com płacisz prawie identyczną kwotę. To niestety pokazuje podejście do klienta.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Spokojnie drodzy słuchacze! Poćwiczyć troszkę cierpliwości w życiu nie zaszkodzi :-) Na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu, więc lepiej się w takich sytuacjach starać nie denerwować. Mój album został zamówiony w internecie i nie wiem dokładnie, kiedy znajdę świstek papieru w skrzynce, że mogę iść na pocztę po odbiór. Nie znam nowego materiału oprócz oczywiście "Speed of light" ale cóż - wybrałem taką formę zakupu i czekam nadal. Opinii jest tak dużo na forum, do tego w większości pozytywnych, że jestem dobrej myśli i że wydaje się, że będę miał kolejny album znakomitego zespołu do odsłuchu przez lata.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Widmoo pisze: Ok masz rację wyślą 4, ale skoro normalnie dostawa przychodzi na sklep to chyba nie trzeba być wybitnym logistykiem, żeby dorzucić te kilka egzemplarzy płyty więcej tylko opisanych numerem zamówienia, które zostały kupione jako pre-order? Za płytę kupioną w sklepie i na empik.com płacisz prawie identyczną kwotę. To niestety pokazuje podejście do klienta.
No otóż to. Tego nie da się pojąć. OK, gdyby w ogóle na centrali nie mieli tych płyt dostarczonych od Warnera to ja rozumiem - opóźnia się przesyłka, bo nie mają fizycznie tego na stanie. Ale jeśli wysyłają do wszystkich empików po kilkanaście egzemplarzy to dlaczego nie mogli dorzucić tych zamówionych? I to w dodatku - na długo przed premierą?

Z tą planowaną wysyłką co piszą to też nie zawsze jest prawda. Może teraz już tak, ale kiedyś jak zamawiałem dosyć często na ich stronie, to pierwotnie data wysyłki była podana jako data premiery (tak jak w przypadku TBoS), ale zdarzało się, że wysyłali wcześniej.

Po prostu nie ogarnęli tych pre-orderów. Widocznie było ich na tyle dużo, że nie dali rady. Choć z drugiej strony, Warner chyba wiedział, że zainteresowanie TBoS jest na tyle duże, że mogli przecież dostarczyć Empikowi te albumy trochę wcześniej (chociaż 2-3 dni wcześniej). Wtedy nie byłoby problemu i w pt zapewne większość osób otrzymałaby swoje przesyłki.

Oczywiście - jak się poczeka te 2-3 dni to nie ma problemu, ale gdyby nie ten leak, to sam byłbym wkurzony, bo czekam na premierę tyle lat, a oni nawet na czas nie potrafią płyty mi dostarczyć.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

a może to karma za słuchanie przedpremierowe? ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ