Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Re: Setlista - spekulacje
Co za problem, żeby zrobić ruchomy set? Mogli by mieć przygotowane ze cztery utwory rezerwowe i jeżeli Bruce przed koncertem stwierdza, że czegoś tam nie dośpiewa to roszada. Niestety IM przyzwyczaiło nas do łatki objazdowe DVD i niestety nie sposób się z tym nie zgodzić. Takie roszadowanie na pewno pozytywnie by wpłynęło na liczbę gigów robionych na trasie. Wiem, że są maniacy co jak pojadą na każdy nawet dzień po dniu to i tak pojadą, ale gdyby zawsze była ta świadomość, że coś jest ruchome nadawała by ochoty na kolejne gigi.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Dlatego ja bym wcale nie płakał gdyby Ironi zrezygnowali z koncertów i w całości poświęcili się tworzeniu albumów studyjnych. Coś jak Beatles pod koniec lat 60. Jeśli mieli by wydać ze 2 albumy klasy Book of Souls to jestem za. Zawsze można dać z 10 okazjonalnych koncertów rocznie.
-
Deleted User 2259
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Dawać To Tame A Land nie grany od 83'
bądź Strangera ostatni raz w 99' ten drugi by spokojnie dali radę myślę.
Cytat z drugiego tematu o trasie, ale tam nie chciałem offtopu robić

ojjj, Strangera bym posłuchał z WIELKĄ chęcią, myślę że daliby go radę zagrać, najwyżej nieco dostosowaliby tempo do możliwości Bruce'a, ale tak czy siak utwór zabrzmiałby bardzo dobrze, skoro dali radę w fajny, w mojej ocenie, sposób wykonać Prisonera na ostatniej trasie, to Stranger in a Strange Land też jest w zasięguInvader pisze:Dawać To Tame A Land nie grany od 83'bądź Strangera ostatni raz w 99' ten drugi by spokojnie dali radę myślę.
Stawiam, że w secie pojawi się Bring your Doughter. Bruce gadał o jakimś dawno niegranym kawałku, a ten idealnie nadałby się na zakończenie koncertu, w miejsce wyeksploatowanych na ostatnich trasach RF i Sanctuary. Na więcej perełek bym nie liczył.
Rime
Sign of the cross
WTWWB
BOS
Red and the black
Empire
razem mamy 76 minut Wybrałem same powyżej 10 min. Jest jeszcze miejsce na 4, 9-cio minutowe utwory
Sign of the cross
WTWWB
BOS
Red and the black
Empire
razem mamy 76 minut Wybrałem same powyżej 10 min. Jest jeszcze miejsce na 4, 9-cio minutowe utwory
To ride the storm to an empire of the clouds...
Bez złośliwości z mojej strony Invader, ale chyba co 2 Twój post przy spekulacjach to maltretujesz ten To Tame A LandInvader pisze:Dawać To Tame A Land nie grany od 83'bądź Strangera ostatni raz w 99' ten drugi by spokojnie dali radę myślę.
-
Deleted User 2259
To IMO ich najlepszy utwór, no w top 3 jest na pewno, bo się wymienia z innymi dwoma.
Nie wierzę, że mieliby zagrać "Be Quick...". "Killers" już prędzej. Ja najbardziej chciałbym właśnie "Be Quick...", "Alexandra", "Infinite Dreams" albo "Ikara". Szanse na którykolwiek z tych numerów oceniam na 1%.
Ja bym ocenił na 0,00000000000000000001%sajki pisze:Nie wierzę, że mieliby zagrać "Be Quick...". "Killers" już prędzej. Ja najbardziej chciałbym właśnie "Be Quick...", "Alexandra", "Infinite Dreams" albo "Ikara". Szanse na którykolwiek z tych numerów oceniam na 1%.
-
Deleted User 2259
A moim zdaniem mogą spokojnie zagrać jakiś jeden utwór +20, kto wie może nawet Infinite Dreams zachce im się grać, bo stwierdzą, że muszą to jeszcze raz zagrać a nie wiadomo ile jeszcze pograją
, zastanawiam się czy kiedyś tego Alexandra w końcu klepną.
Ja stawiam na:
1. Children of the Damned
2. Heaven Cn Wait
3. Killers
4. Bring Your Daughter
5. Murders in a Rue Morgue
W tej kolejności.
1. Children of the Damned
2. Heaven Cn Wait
3. Killers
4. Bring Your Daughter
5. Murders in a Rue Morgue
W tej kolejności.
Kiedyś czytałem, że z HCW zespół nie był do końca zadowolony w 2008r. (z powodu zachowań ludzi na scenie podczas "OOO" ?).WICKER MAN pisze:Miłym gestem byłby też powrót Heaven Can Wait do setlisty - w kontekście choroby Bruce'a numer ten nabrałby symbolicznego znaczenia.
Już widzę, jakby na następnej trasie podczas HCW ludzie wbiegali na scenę z GoPro na głowie / iPad'ami w ręku
Jako niespodziankę Bruce może mieć nawet na myśli takie Children of the Damned. U Eddie'ego wspomniał, że nie grali HBTN pewien czas i wypada go odświeżyć (co nawet zdziwiło dziennikarza) - może zespół ma inne pojęcie "odkurzania klasyków" niż my
Be Quick or be Dead jako otwieracz bisów byłby nawet naturalnym działaniem. Jeśli Afraid można uznać za micro-promocję "From Fear to Eternity" i braku odpowiedniej trasy historycznej, to Be Quick trzyma tu się kupy.
Kupy się trzyma - zgoda, tylko Panowie z Iron Maiden często mają odmienne zdanie. Już prędzej niż be Quick spodziewałbym się Clansmana 
Ja bardziej niż "Be Quick..." stawiam na "Bring Your Daughter...". Grany ostatnio bodaj w 2003r., wielki hicior, a trasy albumowej z lat 90-tych nie będzie, więc wszystko by pasowało.
Jak nabardziej istnieje taka szansa. Jeszcze dodałbym 22 AA. Również bardzo dawno nie grane, może nawet dawałbym mu większe szanse niż Children Of The Damned. Swego czasu 22 AA chyba pojechała w całą trasę o ile się nie mylę? Natomiast Children w 2008 roku został zagrany tylko na kilku koncertach.sajki pisze:Ja bardziej niż "Be Quick..." stawiam na "Bring Your Daughter...". Grany ostatnio bodaj w 2003r., wielki hicior, a trasy albumowej z lat 90-tych nie będzie, więc wszystko by pasowało.
22AA jak najbardziej możliwa. Ale obstawiam, że to jednak Children of the Damned będzie.
Jak dla mnie byłoby super, bo Children to jeden z utworów, które całkowicie uwielbiam. Najgorsze jest to, że tak gdybamy, gdybamy, a z tych wszystkich dawno nie granych utworów, które się tu przewijają do setu wejdzie... 1.
No właśnie, Maiden przyzwyczaiło nas do takiego zastoju w secie, że nawet 1 numer niespodzianka to już wielka radość. Nie kumam czemu nie sięgnąć po numery nigdy nie grane, jak np. "Judas Be My Guide" i wiele innych, nie mówię już nawet o tych długich. Na pewno też fani byliby wniebowzięci, gdyby mogli usłyszeć jakieś niegrane piosenki z ery Blaze'a w wykonaniu Bruce'a. Kurna, jest tyle możliwości.
Dokładnie. Gdyby im się chciało to ze swojej dyskografii mogą tyle wyciągnąć.. Nagrali w karierze pewnie koło 170-180 utworów. A na trasie dostaniemy 5 z The Book Of Souls (taka niespodzianka, że każdy wie co będzie) + koło 10 oklepańców i MOŻE coś co nie grali dawno
Żal dupę ściska, ale na koncert i tak pojadę i będę wniebowzięty