Najgorszy utwór z nowej płyty według Ciebie to:
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Najgorszy utwór z nowej płyty według Ciebie to:
No więc wkładam przysłowiowy "kij w mrowisko"
Dla mnie słabymi kawałkami są: When The River Runs Deep oraz utwór tytułowy. Oba są jakieś takie nijakie - mimo wielokrotnego przesłuchania albumu te utwory nie chcą się zatrzymać w pamięci.
Re: Najgorszy utwór z nowej płyty według Ciebie to:
Ja chyba nie jestem w stanie podjąć tej decyzji...
Może się mylę, ale wydaje mi się że pojawiać się tu będą te same tytuły co w temacie o najlepszym kawałku. Może poza ,,speed of light,, ktòry tutaj pewnie pojawi się częściej. Jedni uwielbiają ,,empire...,, inni wrzuca go tutaj 
Zdecydowanie "When The River Runs Deep". Bez tego kawałka płyta byłaby lepsza. I (chyba?) zmieściłaby się na 1 CD.
Dla mnie bardzo dobry utwór, jeśli już coś z CD1 to Great Unknown bym wywaliłsajki pisze:Zdecydowanie "When The River Runs Deep". Bez tego kawałka płyta byłaby lepsza. I (chyba?) zmieściłaby się na 1 CD.
Dla mnie oba przez Ciebie wymienione to top płyty.
W WTRRD nie lubię tego typu refrenów- bez polotu, mocy, na luzie- za daleko od metalu to odbiega.
W WTRRD nie lubię tego typu refrenów- bez polotu, mocy, na luzie- za daleko od metalu to odbiega.
-
Deleted User 1499
Ode mnie głos najsłabszego dostaje Singiel. Duet Smith/Dickinson trochę mnie zawiódł , nie słucham tego kawałka prawie że wcale , chyba że leci cała płyta , ale wybiórczo jest najmniej odtwarzanym także w pełni zasługuje na te miano.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Zdecydowanie SOTV. Więcej w podklejonym temacie.
Ja zaznaczyłem The Great Unknown.Chyba najmniej wyrazisty utwór i pomimo wielu odsłuchów nadal nie pamiętam z niego nic...Ten kawałek ma jakis poziom,dałbym mu 6 ale na tle pozostałych jest nijaki.Myślałem jeszcze nad When the river...natomiast Empire to dobry numer ale im więcej go słucham tym bardziej mnie nudzi..To nie moje Maiden.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
- Saimon1995
- -#Moderator

navigator pisze:No więc wkładam przysłowiowy "kij w mrowisko"Dla mnie słabymi kawałkami są: When The River Runs Deep oraz utwór tytułowy. Oba są jakieś takie nijakie - mimo wielokrotnego przesłuchania albumu te utwory nie chcą się zatrzymać w pamięci.
Ode mnie głos na Death or Glory. Ogólnie fajny kawałek, ale mimo tego, że ma melodyjny refren, to jest to typowa maidenowa zapchajdziura.
Dla mnie zdecydowanie Speed of the Light. Od premiery trochę u mnie zyskał, jednak dalej uważam, że to najgorszy utwór Maiden po reunionie.
-
Deleted User 1499
Nie no aż tak zle to nie jestPanPrezes pisze: jednak dalej uważam, że to najgorszy utwór Maiden po reunionie.
z dobrych płyt nie usuwa się utworów, krótko mówiąc albo płyta jest dobra albo słaba w takiej formie w jakiej została wydana.
- dostoevsky
- -#Assassin

Ja bym z TBOS żadnego utworu nie usuwał. Oczywiście są na tym albumie utwory, które są nieco słabsze od reszty, ale podobnie jest z (prawie) każdym albumem Maiden.
-
Deleted User 5147
jak dal mnie...shadows of the valley i the greeat unknown
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

sajki pisze:Zdecydowanie "When The River Runs Deep". Bez tego kawałka płyta byłaby lepsza. I (chyba?) zmieściłaby się na 1 CD.
Pamiętaj że zawsze możesz wywalić ten kawałek i wypalić sobie płytę od nowa, lub usunąć mp3 - wtedy płyta będzie lepsza dla Ciebie i być może zmieści się na jednym CD, to takie proste
...a wracając do tematu to niestety ale album naprawdę ma nawet kilka numerów bez których by się obyło bez żalu, ja mam swojego zdecydowanego faworyta a jest nim "The Great Unknown" - tu tylko kilkusekundowy początek zagrany na basie mi się podoba, reszta nijaka, strasznie męczą partie wokalne są takie piskliwe.
1. The Great Unknown - zdecydowany nr. 1 w tym rankingu
2. When the River Runs Deep - w miarę trzyma poziom, ale ten początek numeru strasznie odrzuca, taki power metal w stylu jakiegoś dragonforce
3. Numery takie jak "Death or Glory" i "Shadows of the Valley" są poprawne, ale troszkę nijakie i raczej bez większych emocji jak dla mnie. Trzeba jednak zaliczyć na minus że album "The Book Of Souls" ma najwięcej jak do tej pory motywów, zagrywek z poprzednich płyt - ja tam się nawet "Genghis Khan" doszukałem
-
Deleted User 1499
Czyli zatoczyli koło i zebrali wszystkie motywy z płyt w jeden album , też jakiś pomysł 
A Great Unknown się tutaj nie spodziewałem , raczej myślałem o batalii pomiędzy rockerami i When the River... , która poniekąd są wypełniaczami ale imo na poziomie.
A Great Unknown się tutaj nie spodziewałem , raczej myślałem o batalii pomiędzy rockerami i When the River... , która poniekąd są wypełniaczami ale imo na poziomie.
Najgorszy dla mnie Death or Glory, ale na żywo może naprawdę dużo zyskać.
-
Deleted User 5490
Death Or Glory. W odpowiednim temacie o całym albumie napisałem dlaczego.
Zdecydowanie wielkie i nieznane, kawałek bez polotu, nudny i wypchany słabymi riffami.