Najgorszy utwór z nowej płyty według Ciebie to:

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Najgorszym utworem jest:

If Eternity Should Fail
0
Brak głosów
Speed Of Light
8
12%
The Great Unknown
4
6%
The Red And The Black
11
16%
When The River Runs Deep
3
4%
The Book Of Souls
0
Brak głosów
Death Or Glory
3
4%
Shadows Of The Valley
14
20%
Tears Of A Clown
9
13%
The Man Of Sorrows
16
23%
Empire Of The Clouds
1
1%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Re: Najgorszy utwór z nowej płyty według Ciebie to:

Post autor: Rafaello »

Mój głos na Man of Sorrows. Brałem jeszcze pod uwagę Death or Glory i The Red and The Black, ale tamte mają przynajmniej jakieś wpadające w ucho melodyjki. Man of Sorrows....... eee nie pamiętam nic a nic.
flightoficarus
-#Invader
-#Invader

Post autor: flightoficarus »

Speed Of Light, zdecydowanie. Nie rozumiem za to głosów na Death or Glory, IMO to naprawdę dobry kawałek. No ale co kto lubi :)
Have you ever been alone at night?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Chyba jednak Man Of Sorrows... Wstęp jest bardzo fajny i klimatyczny, ale zwrotka i refren są już wymęczone niemiłosiernie. Żeby nie było, w totalu kawałek oceniam na jakieś 7/10 co nie zmienia faktu, że jest najgorszym z całej płyty. 8)
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Dla mnie speed of light. Podoba mi się, ale względem resztu trochę odstaje. Chociaż nie usuwałbym go z albumu :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Empire, bo aspiruje do miana arcydzieła, a jest jego karykaturą, niestety.
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Man of Sorrows, na początku fajnie, klimacik Virtuala (co lubię), potem w miarę ok, aż do tego załamania rytmu z keyboardem w tle...
Dziwne, że autor wspaniałego Nomad, BNW, Rainmakera w ciągu ostatnich dwóch albumów wniósł najsłabsze kawałki na płytach -- Man who would be king i Man of Sorrows.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Mi oba się podobają, nawet bardzo :P Obydwa uważam za lepsze momenty na swoich płytach ;)
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Brakuje opcji "Żaden". Ciężko wybrać. Jak już trzeba to chyba najmniej do gustu przypadł mi... No i myślę i nie ma. Żaden.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie.
Deleted User 626

RALF pisze:Dokładnie.
Bardzo równy album :D
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

O co chodzi z tym hejtem na "The Man of Sorrows"? :shock: Chciałbym wierzyć, że rzeczywiście tak bardzo Wam się nie podoba, ale podejrzewam, że decydującym czynnikiem jest to, że napisał go Dave - zjechany od momentu leaku na forum. Ta kula śnieżna coraz bardziej przybiera na masie, ale moim zdaniem trochę przesadzacie. ;)

Bardzo udany utwór moim zdaniem. Poza tym zgadzam się z Clanowym i RALFem.
Deleted User 626

Takie dwa spostrzeżenia:

1. Mała liczba głosów dobrze świadczy o albumie.
2. Zero głosów na TRATB co przy dużej jednak liczbie negatywnych opinii nt. tego utworu trochę dziwi.

PS: Czy można dodać opcję "Żaden"?
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

dostoevsky pisze:O co chodzi z tym hejtem na "The Man of Sorrows"? :shock: Chciałbym wierzyć, że rzeczywiście tak bardzo Wam się nie podoba, ale podejrzewam, że decydującym czynnikiem jest to, że napisał go Dave - zjechany od momentu leaku na forum. Ta kula śnieżna coraz bardziej przybiera na masie, ale moim zdaniem trochę przesadzacie. ;)
Też mi się tak wydaje, chociaż z drugiej strony utwór Dave'a z poprzedniej płyty też jest tutaj mocno krytykowany (moim zdaniem piękny), więc może Dave po prostu przestał trafiać w gust większości fanów. Moim zdaniem Dave pisze bardzo specyficzne utwory, z charakterystycznym klimatem. Dla mnie The Man of Sorrows ma genialne spokojne fragmenty fragmenty - te w środku i pod koniec utworu. Aż mi się z Pink Floyd kojarzyło :)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Tears of a Clown. Ten utwór jest dla mnie zagrany na siłę. Może nie jest jakiś tragiczny, ale mam wrażenie, że jest totalnie bez pomysłu i jakoś tak siermiężnie, bezmelodyjnie. Bruce śpiewa tu bardzo od niechcenia. Swoją drogą, Shadows of the Valley ma tyle głosów?? Toż to świetny kawałek!! Przynajmniej wg. mnie :) A The Man of Sorrows jakiś czas uważałem za najsłabszy, ale ostatecznie ma lepsze melodie od Clowna i jest trochę ciekawszy, tylko trzeba go parę razy przesłuchać.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tears to dla mnie geniusz. Od razu mnie porwał :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

wojteq pisze:Bruce śpiewa tu bardzo od niechcenia.
Jak dla mnie jeden z lepiej zaśpiewanych kawałków - Bruce śpiewa lekko, na luzie, ale nie niedbale, tak jak w większości kawałków (choć tak jak już jęczałem to moim zdaniem bardziej kwestia produkcji i zbyt "żywego" brzmienia materiału, niż leserstwa Bruca).

Obecnie mój numer 1 na albumie :wink:
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Dejavu pisze:
dostoevsky pisze:O co chodzi z tym hejtem na "The Man of Sorrows"? :shock: Chciałbym wierzyć, że rzeczywiście tak bardzo Wam się nie podoba, ale podejrzewam, że decydującym czynnikiem jest to, że napisał go Dave - zjechany od momentu leaku na forum. Ta kula śnieżna coraz bardziej przybiera na masie, ale moim zdaniem trochę przesadzacie. ;)
Też mi się tak wydaje, chociaż z drugiej strony utwór Dave'a z poprzedniej płyty też jest tutaj mocno krytykowany (moim zdaniem piękny), więc może Dave po prostu przestał trafiać w gust większości fanów. Moim zdaniem Dave pisze bardzo specyficzne utwory, z charakterystycznym klimatem. Dla mnie The Man of Sorrows ma genialne spokojne fragmenty fragmenty - te w środku i pod koniec utworu. Aż mi się z Pink Floyd kojarzyło :)
Mi również Man Of Sorrows bardzo się podoba, z resztą tak samo było z "The Man Who Would Be King". Świetny refren, do tego trochę łamie schematy (2:27), czego na tej płycie ewidentnie brakuje. Zauważcie, że utwory Dave'a często umieszczane są na miejscach "przeznaczonych" dla wypełniaczy - takim miejscem zawsze jest przedostatni utwór na płycie i może to działa jakoś podświadomie na co niektórych. Jak tam mam słabość to utworów Dave'a i tak już zostanie.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

syzygy pisze:Obecnie mój numer 1 na albumie :wink:
I dobrze, każdy ma prawo do swojego zdania ;) Może się jeszcze przekonam do Clowna ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

erosinho nie wiem skąd taki pomysł by przedostatnie utwory na wydawnictwach Maiden tytułować mianem wypełniacza.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Invader pisze:erosinho nie wiem skąd taki pomysł by przedostatnie utwory na wydawnictwach Maiden tytułować mianem wypełniacza.
Fakt faktem, że wiele osób ostatnie utwory Dave'a krytykuje mocno i traktuje jak wypełniacze. Dla mnie zawsze są to jedne z najbardziej wyczekiwanych kawałków.
ODPOWIEDZ