Jaką wersję albumu kupisz ?

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jaką wersję albumu zamierzasz kupić ?

Standard
36
31%
Deluxe
61
53%
Vinyl
19
16%

Liczba głosów: 116

EmhyrV
-#Prowler
-#Prowler

Re: Jaką wersję albumu kupisz ?

Post autor: EmhyrV »

W Krakowie o jakiekolwiek wydania może być ciężko. Dzisiaj odebrałem swoją deluxe w empiku na kazimierzu i dostałem informację że rozeszły się praktycznie wszędzie.

Swoją drogą warto było im zawracać głowę codziennie, jako bonus za wytrwałość dostałem kubek TBOS :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No i dlatego sobie czekam dalej :)
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

Na alledrogo / sklepach online jest sporo deluxów więc na razie nie ma powodów do paniki. Wiem, wiem, łatwo się mówi mając limitkę na półce. Wszystkim wciąż szukającym, życzę udanych łowów!
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Invader pisze:No i dlatego sobie czekam dalej :)
To do jutra chyba minimum poczekasz. Konwersacja z żoną (komentarze oddające atmosferę rozmowy:))

Ja - Będziesz w jakimś CH?
Żona - Jestem w M1 (dla tych spoza Krakowa - jest tam Media Markt). Aha bo ten album mam kupić... ale w TkMaxie jestem, nie chce mi się do MM.
Ja - OK. Zamówię przez internet to dostarczą do domu.
Żona - Nie no spokojnie. Przejdę się. A jak to ma wyglądać.
Ja - (Jezu :roll: ) No Iron Maiden... taki potwór na czarnym tle.
Żona - A no tak ten jakiś Eddie czy Willie?
Ja - No Eddie. (ostatnim razem imienia Eddiego w rozmowie z żoną użyłem chyba ponad 10 lat temu, sam nie pamiętam i nie wiem jak zapamiętała)
Żona - (zaskoczona) Skąd ja to pamiętałam. OK zobaczę.

Dzwonię wieczorem (tzn. w Polsce jakaś 15.00) i żona mówi, że facet w MM miał taką minę jakby go dzisiaj walec przejechał "Już ze 20 osób pytało. Nie mamy. Dostawy nie było. Jutro na pewno będzie."
Ostatnio zmieniony pn wrz 07, 2015 8:53 pm przez Deleted User 626, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Clanowy dzięki za info, przynajmniej wiem że dobrze zrobiłem nie ruszając tam kupra :P
Awatar użytkownika
Tadeo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tadeo »

Mojego deluxe'a kupiłem zaraz jak była dostawa w Bydgoskim empiku w piątek, ale nie licząc mojego egzemplarza to były jeszcze tylko dwa w wersji deluxe. Poza tym tak na oko mieli około 20 sztuk wersji standardowej. Trochę lipa.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Może tyle na półki wyłożyli?
Awatar użytkownika
Tadeo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tadeo »

Tylko tyle przyjechało...moja koleżnka pracuje w empiku, więc informacja sprawdzona. Może w pozostałych empikach w Bydgoszczy było z tym nieco lepiej.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Brezdi i jak? Dzisiaj dostałeś?
Ja wreszcie odebrałem swoją sztukę - jestem z niej zadowolony :D
Akurat jak stałem w kolejce po odbiór paczki stał obok mnie jakiś facet który kupował TBOS, chciał deluxe ale podobno u mnie w empiku w ogóle deluxe nie było :lol:. Normalna wersja była. 2 sztuki - jedną brał ten fan Ironów :).
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może na dniach doślą? W sumie tych sklepów i salonów sprzedaży w Polsce jest od groma, no i te MM i inne Saturny i nie możemy zapominać o sprzedawcach detalicznych - sklepach i salonach muzycznych. Ciekawi mnie też, czy dla ostatecznego wyniku sprzedaży ten album będzie liczony podwójnie?
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

dziś wstąpiłem przy okazji do silesii w Katowicach, jest tam zarówno empik, jak i saturn
ani w jednym, ani w drugim płyt już w żadnych formatach nie ma
w empiku widniała informacja, gdzie przy zakupie dodatkowego wydawnictwa otrzymujemy kubek gratis
na półce można było znaleźć wyłącznie starsze płyty z dyskografii Dziewicy
w piątek wieczorem, zatem w dniu premiery TBoS, w w/w saturnie powiedzianio mi, że dostawa powinna być w poniedziałek, choć może się zdarzyć, że będzie we wtorek. zatem jutro powinno się już tam płytę dorwać, zwłaszcza jeśli ktoś poluje na wersję deluxe. to tak dla chętnych

a propo... w empiku była 1sztuka brytyjskiego Metal Hammera za 48 zl...
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

W piątek ok 17.00 kupowałem ostatnią sztukę deluxa w Saturnie w Silesii (spod lady :wink: ) dostali 10 szt, zwykłej wersji było dość sporo, nie widziałem żadnego plakatu. W empiku (też Silesia) były jeszcze zwykłe i delux (dość drogie) oraz promocja zakomunikowana w niezłym miejscu + sporo głównie starszych wydawnictw. Ale przez 5 minut spotkałem też 2 osoby jedna już kupiła, druga pytała o wydanie delux.
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025/2026
Deleted User 626

Żona kupiła dzisiaj w Złotych Tarasach. W Empiku nie mieli ale "miły pan" doradził, żeby w Saturnie szukać bo mają. Mieli.
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

Wspominałem w innym temacie, Gdańsk dał radę w MM wszystkie wersje do wyboru i koloru.
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Clanowy pisze:Żona kupiła dzisiaj w Złotych Tarasach. W Empiku nie mieli ale "miły pan" doradził, żeby w Saturnie szukać bo mają. Mieli.
W Empiku w Złotych Tarasach miły Pan powiedział mi, że w dniu premiery mieli 20 egzemplarzy, wszystkie do wieczora zeszły i już nie ma. Myślał, że będą na początku tygodnia, ale widać, że coś nie bardzo :O Aaa i wspomniał, że bardzo dużo ludzi się pyta o nową płytę IM.
RALF pisze:Może na dniach doślą? W sumie tych sklepów i salonów sprzedaży w Polsce jest od groma, no i te MM i inne Saturny i nie możemy zapominać o sprzedawcach detalicznych - sklepach i salonach muzycznych. Ciekawi mnie też, czy dla ostatecznego wyniku sprzedaży ten album będzie liczony podwójnie?
Album podwójnie, a LP potrójnie :) tak samo 11 pobrań np. speed of light = sprzedaż 1 albumu.
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2015 5:06 pm przez Cybul, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 626

Cybul pisze:
Clanowy pisze:Żona kupiła dzisiaj w Złotych Tarasach. W Empiku nie mieli ale "miły pan" doradził, żeby w Saturnie szukać bo mają. Mieli.
W Empiku w Złotych Tarasach miły Pan powiedział mi, że w dniu premiery mieli 20 egzemplarzy, wszystkie do wieczora zeszły i już nie ma. Myślał, że będą na początku tygodnia, ale widać, że coś nie bardzo :O Aaa i wspomniał, że bardzo dużo ludzi się pyta o nową płytę IM.
To samo żonie powiedział o tych 20 sztukach.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Cybul pisze:Album podwójnie, a LP potrójnie :) tak samo 11 pobrań np. speed of light = sprzedaż 1 albumu.
Niestety już nie... Od 1 sierpnia ZPAV wprowadził nowy regulamin:

http://bestsellery.zpav.pl/wyroznienia/regulamin.php
pkt. 7 Wyróżnienia przyznawane są wg ilości sprzedanych pakietów. (Zarówno wydawnictwo jedno- jak i wielopłytowe liczone jest jako 1 sztuka).
Tak samo od tego okresu liczy się faktyczna sprzedaż (raportowana do TNS przez Empiki, Saturny, Media Markty, Rockserwis, Merlin i kilka innych sklepów), a nie zamówienia przez sklepy... Więc jest trudniej. :evil:

Jeśli w którymś z Waszych miast nadal nie można dostać "The Book Of Souls" to piszcie o tym w tym temacie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chodzi o to, że w większości sklepów nie ma lub jak mówią sprzedawcy "już nie ma". Sam pytałem w Łodzi, zapewniali że domówili i jedzie...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Możesz o tym powiadomić Warner PL?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

A jak wygląda sytuacja we Wrocławiu? Bo jutro wracam i chętnie nabyłbym swój egzemplarz ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ