Najlepszy album zespołu COMA to...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Najlepszy album zespołu COMA to...
Chyba nie ma tego tematu wiec zakładam. Szanuje ten zespół z moich stron jaka jest łódź
dobra zaczynam .. Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków .
Ostatnio zmieniony sob wrz 12, 2015 8:46 am przez maciekk27, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Najlepszy album zespołu COMA to...
Znam fajny zespół hardrockowy z okolic Łodzi - Internal Quiet https://www.facebook.com/internalquietfanpage?fref=ts
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Saimon1995
- -#Moderator

Jak dla mnie Czerwony Album jest ich najlepszą płytą - najrówniejszą i najbardziej przemyślaną w dorobku.
U mnie wygląda to mniej więcej tak:
Czerwony Album > Pierwsze Wyjście z Mroku > Hipertrofia > Zaprzepaszczone...
Ponadto bardzo lubię płytę symfoniczną. O ile flirt z symfonią nie każdemu wychodzi na dobre (najlepszym przykładem - Meta; cieszę się ponadto, że kiedyś Janick w jednym z wywiadów powiedział, że nigdy nie nagrają albumu z orkiestrą symfoniczną), to Coma jest dowodem, że niektóre zespoły w takich okolicznościach nagrywają kapitalne krążki.
Mam nadzieję, ze w przyszłym roku w końcu Coma wyda coś nowego, bo od czasu Czerwonego minęło już trochę czasu. A nawet bardzo dużo...
U mnie wygląda to mniej więcej tak:
Czerwony Album > Pierwsze Wyjście z Mroku > Hipertrofia > Zaprzepaszczone...
Ponadto bardzo lubię płytę symfoniczną. O ile flirt z symfonią nie każdemu wychodzi na dobre (najlepszym przykładem - Meta; cieszę się ponadto, że kiedyś Janick w jednym z wywiadów powiedział, że nigdy nie nagrają albumu z orkiestrą symfoniczną), to Coma jest dowodem, że niektóre zespoły w takich okolicznościach nagrywają kapitalne krążki.
Mam nadzieję, ze w przyszłym roku w końcu Coma wyda coś nowego, bo od czasu Czerwonego minęło już trochę czasu. A nawet bardzo dużo...
U mnie natomiast Czerwony Album znajduje się zdecydowanie na końcu, Pierwsze 3 albumy pochłonęły mnie swego czasu całkowicie, natomiast [untitled] oprócz paru kawałków niczym nie zaskoczył. Jak raz kiedyś posłucham, to praktycznie zawsze zaczynam dopiero od Angeli, pierwsze 3 kawałki jakoś bez wyrazu.
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Pierwsze Wyjście z Mroku, jak dla mnie TOP3 polskich mainstreamowych albumów rockowych XXI wieku (jak do tej pory). Zaprzepaszczone Siły są dosyć nierówne, 5 utworów świetnych/genialnych, reszta różnie.
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Pierwsze Wyjście z Mroku, jak dla mnie TOP3 polskich mainstreamowych albumów rockowych XXI wieku (jak do tej pory). Zaprzepaszczone Siły są dosyć nierówne, 5 utworów świetnych/genialnych, reszta różnie.
-
Deleted User 2259
Żaden dla mnie to kicha jakich mało.
Zgadzam się z przedmówcą, ten zespół jest tak okropnie pretensjonalny.... Brrrrrr nie dzięki.Invader pisze:Żaden dla mnie to kicha jakich mało.
Zespół nie podchodzi mi równie co podpis założyciela tematu 
Większych bannerów nie było?
Większych bannerów nie było?
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Zaprzepaszczone Siły... - zdecydowanie. To był okres mojego liceum, masa pozytywnych wspomnień, mam do tej płyty sentyment jak nigdy. Teraz już za bardzo Comy nie słucham, ale ze względu na naszą wspólną przeszłość
zawsze będę do niej miał sentyment.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Ten zespół powinien zostać zdelegalizowany!!!! 
uchwałą Sejmu można 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
(Niestety) uchwałą sejmu Liroy chce więcej polskiej muzyki w radiu, także może to spowodować, że Comy będzie jeszcze więcej... także na razie marne szanse na to
A odnośnie tematu - na wiosnę ma się ukazać nowa płyta - skoro nagrywali ją ponad 4 lata, to mam nadzieję, że będzie ciekawsza niż (jak do tej pory) najsłabszy Czerwony Album. Pewnie się narażę na pogardę i złośliwe uśmieszki, ale ja tam na tę płytę czekam z niecierpliwością
A odnośnie tematu - na wiosnę ma się ukazać nowa płyta - skoro nagrywali ją ponad 4 lata, to mam nadzieję, że będzie ciekawsza niż (jak do tej pory) najsłabszy Czerwony Album. Pewnie się narażę na pogardę i złośliwe uśmieszki, ale ja tam na tę płytę czekam z niecierpliwością
- Saimon1995
- -#Moderator

Odnośnie oceny Czerwonego się nie zgadzam (ale o tym już pisałem wcześniejMr. M pisze: A odnośnie tematu - na wiosnę ma się ukazać nowa płyta - skoro nagrywali ją ponad 4 lata, to mam nadzieję, że będzie ciekawsza niż (jak do tej pory) najsłabszy Czerwony Album. Pewnie się narażę na pogardę i złośliwe uśmieszki, ale ja tam na tę płytę czekam z niecierpliwością
Invader pisze:Żaden dla mnie to kicha jakich mało.
Czemu nie ma do zaznaczenia w ankiecie "żaden"?
Może kiedyś coś ten Rogucki reprezentował jak był studentem czy coś ale teraz ten koleś jest niestrawny... masakra.
Niestety ale w moim odczuciu Coma skończyła się na dwójce. Muzyka na tych kolejnych albumach może jeszcze sie jakoś broni, ale Roguckiego nie mogę słuchać od trzeciej płyty wcale. No skubany, jęczy, ryczy, warczy, stęka, piszczy, no wszystko żeby tylko broń boże nie zaśpiewać. Nie mogę typa słuchać, serio. Najgorzej że to samo robi na koncertach ze starymi numerami. Generalnie kiedyś za pierwszymi dwoma płytami przepadalem, akutalnie nie mogę tego zespołu słuchać i jestem za jego zdelegalizowaniem 
- Saimon1995
- -#Moderator

Wczoraj swoją premierę miała nowa płyta Comy - "Metal Ballads vol. 1". Kto słuchał, jakie opinie? Ja ten album od czwartku (dzięki Mystic!) przesłuchałem już kilkukrotnie i muszę przyznać, że panowie oddzielili naprawdę grubą, solidną kreską rzeczy, które robili na początku (3 pierwsze płyty). Teraz to zupełnie inny zespół - eksperymentują, słychać, że teraz bardziej muzyków inspirują grupy tzw. retro-rockowe, niż grunge czy nu-metal. Mi się nowy album bardzo podoba, choć trzeba wiele razy go przesłuchać, żeby odkryć wszystkie muzyczne dobrocie.
Wczoraj Coma zagrała premierowy koncert w Zabrzu, tak prezentowała się setlista: https://www.setlist.fm/setlist/coma/201 ... 32f4e.html.
Panowie zagrali w całości najnowszy album.
Wczoraj Coma zagrała premierowy koncert w Zabrzu, tak prezentowała się setlista: https://www.setlist.fm/setlist/coma/201 ... 32f4e.html.
Panowie zagrali w całości najnowszy album.
Ja dopiero zdążyłem się wsłuchać niedawno w 2005 YU55, a tu kolejny album zdążyli wydać, czego po 5-letniej przerwie po Czerwonym Albumie się kompletnie nie spodziewałem, więc raczej w ten się szybko nie wsłucham... a kto wie, czy za rok nie wydadzą Vol. 2 i znowu będzie tak samo