Dream Theater

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Dream Theater

Post autor: Dejavu »

Jakoś tak przeczuwam, że płyta będzie bardzo, bardzo dobra. Concept album byłby świetną opcją.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Wczoraj Panowie byli ostatni dzień w studiu, teraz miks, i album na przełomie lutego/marca przyszłego roku.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Spodziewam się albo świetnej płyty w okolicach 9/10, albo kompletnego gniota (oczywiście w porównaniu do innych płyt DT a nie do innych kapel).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Płyta będzie bardzo dobra. Oni mają taki cykl: jedna płyta bardzo dobra, dwie słabsze. Teraz kolej na tę b. dobrą :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

W przypadku wielu zespołów słyszałem o takich cyklach. Kłopot w tym, że każdy widzi te słabsze i lepsze płyty gdzie indziej, a jeszcze inni nie widzą ich wcale ;) Ja np. dwóch ostatnich płyt wcale nie uważam za słabsze. Wg mnie Black Clouds było słabsze, a nawet mocno słabe jak na standardy DT. Chociaż gdyby na siłę uniknąć porównań do innych ich dokonań, płytę można śmiało ocenić pozytywnie. Tak czy inaczej, myślę, że te dwie ostatnie są dużo lepsze.
Deleted User 2259

2 ostatnie są zajeb... 2 ostatnie z MP to była tragedia (jak na nich) na szczęście wrócili do formy, ale to już zamknięty rodział po tym 12 albumie, teraz ma przyjść nowa jakość (może rewolucja) poczekamy zobaczymy :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Invader pisze:teraz ma przyjść nowa jakość (może rewolucja)
Prawie zawsze przed wydaniem płyty się mówi o "nowej jakości" i tym podobnych sprawach, a później wiadomo - różnie bywa ;) Ale wg mnie to jeden z najlepszych zespołów na świecie, więc pewnie będzie dobrze :)
Deleted User 2259

Tym razem serio ma być spora zmiana, skoro tak mówi JP to ja mu wierzę, zresztą bardziej niż komukolwiek :lol:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ja bym w ciemno brał album na poziomie ADTOE i DT bo to jest bardzo dobry poziom, ale jeśli byłoby coś jeszcze lepszego albo jakieś ciekawe zmiany, to tym bardziej będę szczęśliwy :) I cieszę się, że wydają album w 2016 a nie w tym roku. Po pierwsze może posiedzą nad nim trochę dłużej (a sądzę że to będzie korzystne) a po drugie w tym roku było tyle świetnych premier (Maiden, Satriani, Symphony X, David Gilmour i jeszcze parę innych) że chętnie poczekam sobie trochę dłużej na album któregoś zespołu z mojej czołówki :)
Deleted User 2259

No ja bym oczekiwał trochę wyższego poziomu, bo bezpieczne granie wcale mnie nie kręci, takie zabawy są dobre fanów Saxon czy motorhead, gdzie na każdej płycie grają to samo, a czasami mam wrażenie, że DT ostatnio troszkę robi to samo.Poziom i zmiany jakie nastąpiły gdy wydali SDoIT to by mi bardziej zdecydowanie odpowiadało :) nad albumem już skończyli siedzieć w sumie od lutego więc (nie licząc momentu na krótką ucieczkę ze studia) wychodzi ponad 7 miesięcy nad żadnym albumem tyle nie siedzieli więc jestem bardzo dobrej myśli.A mnie też to odpowiada, ważne że trasę po Europie zagrali ;)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Spokojnie w PL pewnie zrobią z 4-5 gigów :D Lubią tutaj grać.
Deleted User 2259

Wybiera się ktoś na Jordana jutro ? gra 2 koncerty w Opolu w ramach drumfestu, będzie się działo, jutro zaprezentuja całą suitę Six Degrees, cały swój ostatni album z orkiestrą i jednego klasyka, dzień drugi to solowy recital, spodziwam się czegoś z wcześniejszych solowych płyt, być może DT/LTE czy R&MP
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Dream Theater ogłosił nową płytę i podał pierwsze daty dla Europy na wiosnę 2016 a tu cisza?

Obrazek
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Pożyjemy, zobaczymy, póki co ani o Polsce, ani o szczegółach albumu nie słyszałem, więc jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek powiedzieć :)
Deleted User 2259

Jest już kilka pierwszych dat, no i w całości ją zagrają, dwupłytowy album to raczej nie będzie no chyba, że dyski po 40 pare minut.

18 London, England Palladium
22 Amsterdam, Holland Carre Theater
28 Oslo, Norway Konserthus

2 Stockholm, Sweden Cirkus
5 Paris, France Palais des Congres
6 Paris, France Palais des Congres
18 Milan, Italy Teatro Degli Arcimboldi

Na dobry poczatek mozna klepnac te dwa gigi we Francji.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Szkoda, że nie będzie dwupłytowy, liczyłem na coś w tym stylu.
Deleted User 2259

To będzie rock opera, wszystko jednak wskazuje, ze bedzie to podwojny album, ale tak jak mowie jesli bedza zapchane oba dyski na maxa, to raczej nic innego juz nie uslyszymy w tym secie, zobaczymy info na dniach.Rock Opera nam się szykuje, a czas akcji dosc odlegly.
Deleted User 2259

Doszło 7 koncertów w Niemczech i 1 w Szwajcarii, na Polske są już małe szanse, najbardziej między 10 a 13 marca.Wybiera się ktoś do Niemiec/Francji ?
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ja się wybieram, jeśli uda mi się to jakoś fajnie połączyć z którymś z koncertów Symphony X w Niemczech. Symphony X na 100% a DT na jakieś 70-80%. Swoją drogą, obie kapele grają w bardzo podobnych terminach w tym samym kraju, szkoda że nie zagrają gdzieś razem.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Ciekawy jestem jaka będzie ta płyta...Bo ich ostatnia tak na prawdę dobra płyta było ToT.
ODPOWIEDZ