Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Re: Setlista - spekulacje
A ja tam bardzo liczę na Wratchild, bo go jeszcze na żywo nie słyszałem, a bardzo lubię.
Moze by tak RAINMAKER :-)
Rainmaker to jak dla mnie świetny numer...Ale tylko w wersji studyjnej. Wykonanie live nie przypadło mi do gustu. Fajnie byłby usłyszeć Dance Of Death, ale ze względu na długość, odpuszczą go sobie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
trolling miesiącahipcio_stg pisze:A ja tam bardzo liczę na Wratchild, bo go jeszcze na żywo nie słyszałem, a bardzo lubię.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Nie troling, tylko tak jest. Uwielbiam ten numer i bardzo na niego liczyłem podczas early days - na próżno.
Uwielbiam Wrathchild, ale słyszałem już ten utwór live kilka razy i mi wystarczy. Na kolorki, Rainmakera i tego podobne bym nie liczył, prędzej tysięczny raz zagrają 2 Minutes albo Troopera.
Re: Wywiady i newsy
W artykule mówią, że grupa podobno myśli właśnie o tych kompozycjach...
RALF pisze:W artykule mówią
a serio to takie "mówienie" na kilka miesięcy przed pierwszym koncertem to nic nie znaczy.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Chyba bym nabrał do nich szacunku setlistowego jakby zagrali ten nr pierwszy raz z SiT, ale szanse są praktycznie 0 przecież oni jeśli wydali album i wtedy nie grali premierowo wałka, to nigdy potem go nie grali.
Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2015 10:14 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
- Saimon1995
- -#Moderator

Dzisiaj może nie, ale jutro na pewno będę świętował urodziny Factora.Invader pisze:25 lat od wydania Prayera a jutro 20 od Factora.
Kolorki? Jestem na tak. Sign of the Cross?RALF pisze:http://www.taringa.net/posts/musica/189 ... TRADO.html
SETLISTA trasy?
Na pewno nie. Nie ma Troopera i 2MTM, bez tego przecież się nie obejdzie.
Poza tym, Bruce mówił że 3-4 kawałki, może nawet 5 z TBoS. Tu jest 6. I całość wychodzi na niemal równo 2 godziny - coś dużo.
Dodatkowo, żeby setlista wyciekła przed trasą? No akurat w to nie uwierzę.
Fake na pewno, ale byloby zajebiscie. Kolorki, sign, dejavu, dod plus nowa plyta bajka. Ale to zwykla sciema
Oni sami pewnie jeszcze nie znają setlisty, próby dopiero za jakiś czas, jeśli dobrze pamiętam. Dziwne by było, gdyby Harris sam sety układał przed sprawdzeniem, czy Bruce w ogóle wyrobi się w części numerów. W ogóle, Deja Vu musieliby zmienić tak, żeby trzecia gitara mogła to grać, a jak wiemy, Ironi to dość leniwe osoby
Poza tym: grać numer, który nie wchodził nawet w skład setlisty w 1986? Już prędzej Sea Of Madness bym widział.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Szanse na Deja Vu są... ale mniej więcej takie jak na wygranie 6 w totka
Jeżeli mnie pamięć nie myli to IM nigdy nie odświeżyli niegranego utworu - tzn. jeżeli danego utworu nie zagrali na trasie albumowej (z którego pochodzi) to już go nigdy nie zagrali. Byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby po 40 latach w końcu się przełamali, ale raczej nie ma co na to liczyć...
Jeżeli mnie pamięć nie myli to IM nigdy nie odświeżyli niegranego utworu - tzn. jeżeli danego utworu nie zagrali na trasie albumowej (z którego pochodzi) to już go nigdy nie zagrali. Byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby po 40 latach w końcu się przełamali, ale raczej nie ma co na to liczyć...
-
Deleted User 1499
Eeee to i tak dużeMr. M pisze:Szanse na Deja Vu są... ale mniej więcej takie jak na wygranie 6 w totka![]()
Pewnie że fake , set poznamy 24.02 i nie ma bata żeby to miało być wcześniej.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

realnie to będzie wyglądało tak
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Wrathchild (lub jakimś CUDEM Killers)
Two Minutes to Midnight
Coming Home (skoro nie będzie Empire of Clouds Bruce sobie nie odmówi)
The Trooper
Book of Souls
The Number of the Beast
The Wicker Man (ewentualnie tytułowy z Brave New World)
The Red and Black
The Evil that Man Do (ewentualnie Wasted Years lub może Heaven Can Wait)
Fear of the Dark
Iron Maiden
Death or Glory
Hallowed Be thy Name
Sanctuary
nie sądze bym pomylił się więcej niż w trzech utworach
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Wrathchild (lub jakimś CUDEM Killers)
Two Minutes to Midnight
Coming Home (skoro nie będzie Empire of Clouds Bruce sobie nie odmówi)
The Trooper
Book of Souls
The Number of the Beast
The Wicker Man (ewentualnie tytułowy z Brave New World)
The Red and Black
The Evil that Man Do (ewentualnie Wasted Years lub może Heaven Can Wait)
Fear of the Dark
Iron Maiden
Death or Glory
Hallowed Be thy Name
Sanctuary
nie sądze bym pomylił się więcej niż w trzech utworach
Slabiutko by bylo...
3 pomylki mile widziane
3 pomylki mile widziane
-
Deleted User 1499
Kiepsko że z FF nic więcej się nie nadaje - The Talisman i Wiaterki są za długie do nowych więc odpadają , FF pewnie też więc zostaje El Dorado i Coming Home i chyba faktycznie poleci. Mam też nadzieję na coś z A Matter... i tu w sumie widzę Kolorki.
Ja bym tak widział ten set:
1. If Eternity Should Field
2. Speed Of Light
3. The Trooper
4. These Colours Don`t Run
5. Coming Home
6. The Book Of Souls
7. Killers lub Children Of The Damned
8. The Red And The Black
9. Brave New World
10. The Evil That Men Do
11.Fear Of The Dark
12. Iron Maiden
13. The Number of The Beast
14. Hallowed Be Thy Name
15. Running Free/Sanctuary
Same promo kawałki trwają blisko 40 min a więc podobnie jak na TFF , DOD i BNW Tour.
Cały set wynosi 100 min do tego intro i gadki Bruce więc pewnie wyjdzie ze 105 min.
Ja bym tak widział ten set:
1. If Eternity Should Field
2. Speed Of Light
3. The Trooper
4. These Colours Don`t Run
5. Coming Home
6. The Book Of Souls
7. Killers lub Children Of The Damned
8. The Red And The Black
9. Brave New World
10. The Evil That Men Do
11.Fear Of The Dark
12. Iron Maiden
13. The Number of The Beast
14. Hallowed Be Thy Name
15. Running Free/Sanctuary
Same promo kawałki trwają blisko 40 min a więc podobnie jak na TFF , DOD i BNW Tour.
Cały set wynosi 100 min do tego intro i gadki Bruce więc pewnie wyjdzie ze 105 min.