02/07/2016 Black Sabbath TAURON Arena Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 02/07/2016 Black Sabbath TAURON Arena Kraków

Post autor: tomtomala »

Invader pisze: Fakt faktem, że na zachodzie sprzedali więcej albumów niż Sabbs, do tego gdyby pierwszy raz zagrali u nas, sporo ludzi by się skusiło, gdyż również 2 z nich ma problemy zdrowotne plus dołóż do tego sporo fanów z innych państw/ Rush by się sprzedał bankowo.Tyle, że management ma zbyt wygórowane wymagania dla nas...
No ale wiesz, że nie chodzi o to kto wiecej płyt sprzedał. BS będzie wszędzie ogłaszane, media będą o tym trąbić (nawet vide wczorajszy FB po ogłoszeniu przez LN tego koncertu). Rush nie jest tak medialny.

A skąd w ogóle info, że wymagania są zbyt wygórowane. Mam wrażenie, że Rush jest w permanentnej trasie koncertowej.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

A ja mam nadzieje, że będzie tak jak mówi w wywiadach Iommi i zagrają chociaż dwa utwory, które nigdy albo bardzo dawno nie pojawiały się na koncertach. Z resztą tak na dobrą sprawę dla mnie mogą grać co im się żywnie podoba z pierwszych 8 płyt. Nawet całe "Never Say Die!" czy "Technical Ecstasy".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Invader pisze:IMO tak, sporo biletów pewnie zejdzie, ale zawsze coś im zostanie.Turon wyprzeda Maiden czy Meta ale nie dziadki z sabbs
Oczywiście, że koncert się wyprzeda. Pojemność Tauron na koncerty z płytą GA to zdaje się ok. 15.000 osób, a więc wchodzi tam max. 1000 ludków więcej niż w Łodzi. Ze względu na fakt, że to raczej pożegnalna trasa i pewnie na kolejnym europejskim legu nie znajdzie się już Polska, myślę, że koncert wyprzeda się błyskawicznie (jak na polskie warunki). Już w tym momencie chęć udziału w wydarzeniu na Facebooku zadeklarowało 8600 osób - i to w dobę od ogłoszenia koncertu!

A co do Rush, chociaż to temat do innego wątku, to jakie niby mieliby mieć wymagania? Na pewno liczą sobie ładną gażę, ale skoro 11 lat temu mogli zagrać w Pradze to nie widzę problemu, aby przyjechali np. do Łodzi i Krakowa (z Łodzi Geddy miałby blisko do rodzinnych Skierniewic, a z Krakowa mógłby wybrać się do Auschwitz ;) ). Fakt, że ich europejskie trasy są dosyć krótkie, ale obecny R40 Tour ma być ponoć ostatnią długą trasą zespołu więc jest to też okazja, aby odwiedzić kilka nowych rynków... Prestige MJM niedawno pytał o koncerty zespołów, które nie grały jeszcze nigdy w Polsce i Rush pojawił się w tym zestawieniu - może więc jest szansa, że koncert zrobi ktoś inny, nie Live Nation.
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

"Już w tym momencie chęć udziału w wydarzeniu na Facebooku zadeklarowało 8600 osób - i to w dobę od ogłoszenia koncertu!"

Jak to strasznie brzmi; koncert Black Sabbath to w dzisiejszych czasach wydarzenie na facebooku, co najmniej jak jakiś pokaz uliczny czy coś podobnego.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

RidingOntheWind pisze:"Już w tym momencie chęć udziału w wydarzeniu na Facebooku zadeklarowało 8600 osób - i to w dobę od ogłoszenia koncertu!"

Jak to strasznie brzmi; koncert Black Sabbath to w dzisiejszych czasach wydarzenie na facebooku, co najmniej jak jakiś pokaz uliczny czy coś podobnego.
A to inna sprawa... Patrzyłem zresztą po znajomych, którzy dołączyli do tego wydarzenia i widzę, że co najmniej kilku z nich dodało to wydarzenie "dla lansu", bo na koncert na pewno się nie wybiorą. ;) Natomiast takie są realia XXI wieku, że zespół bez obecności na social media (Fb, Twitter czy w przypadku girls bandów - Instagram ;) ) nie istnieje... Nie zawsze zespół sam angażuje się w aktywność na tych kanałach - częściej, tak jak chociażby Maiden, ma do tego celu oddelegowanych ludzi z managementu czy wytwórni.
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

Gdyby zespoły przez takie social media ustalały z fanami setlisty byłby to kapitalny pomysł! Jakimś dziwnym trafem taka forma kontaktu z fanami ich nie interesuje. Lepiej wciskać lipne gadżety czy wymyślać nowe luksusowe formy vipowskich biletów .
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

I skończyłoby się to narzekaniem na setlistę, jak miało to miejsce podczas ostatniego koncertu Metalliki ;)
Jakby zagrali taki set, byłbym cholernie zadowolony:
1. War Pigs
2. Children Of The Grave
3. Loner
4. Lord Of This World
5. Spiral Architect
6. N.I.B.
7. Snowblind
8. Black Sabbath
9. Never Say Die
8. God Is Dead?
9. Iron Man
10. Fairies Wear Boots
11. Never Say Die
12. Sabbath Bloody Sabbath
--------------------------------------------
13. Sweet Leaf
14. Paranoid

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

tomtomala pisze:
Invader pisze: Rush nie jest tak medialny.
Na szczęście, wypowiedziałem się w odpowiednim temacie, teraz Panowie odpoczywają a szanse na Trasę po Europie są bardzo nikłe, choć chciałbym się mylić.

Wicker - Pojemność na necie pokazuje 22 tys, ale IMO wejdzie tam 18 tys więc trochę więcej, byłem tam tylko na FNM, ale wtedy było raczej słabo.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

22 tysiące masz, gdy połączysz trybuny, miejsca dostawne na płycie, etc. Wiadomo, że na koncercie 1/4 trybun masz wyłączoną, nie będzie też sektorów dostawnych na płycie. Więc na koncerty to 15 tysięcy. I kilka koncertów które tam się odbyły już pokazało, że i to jest za dużo: Faith No More, Katy Perry (coś 6 tysięcy, więc nawet nie połowa), Elton John, Eros Ramazzotti...
Deleted User 2259

No popatrz a ja myślałem, że Katy Perry się wyprzedała :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

GrzegorzCantara pisze:22 tysiące masz, gdy połączysz trybuny, miejsca dostawne na płycie, etc. Wiadomo, że na koncercie 1/4 trybun masz wyłączoną, nie będzie też sektorów dostawnych na płycie. Więc na koncerty to 15 tysięcy. I kilka koncertów które tam się odbyły już pokazało, że i to jest za dużo: Faith No More, Katy Perry (coś 6 tysięcy, więc nawet nie połowa), Elton John, Eros Ramazzotti...
Pierwszym wyprzedanym koncertem w Kraków Arenie był Mark Knopfler, na którym zjawiło się ok. 12.500-13.000 osób - w konfiguracji z miejscami siedzącymi na płycie. Zamieniając miejsca siedzące na płytę stojącą GA możemy zyskać max. 1500-2000 dodatkowych biletów (kwestie bezpieczeństwa - regulacje UE o ilości osób na m2) więc więcej niż 15.000 osób krakowska TAURON Arena na bank nie pomieści. Sądzę, że w porównaniu z Atlas Areną jest to różnica ok. 1000 biletów więcej przy konfiguracji "end stage" i płycie stojącej.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Bilet do Pragi Golden kupiony (265 zł., 290 z opłatami za przelewy i pierdołami), jeszcze jakieś pytania?
W Pradze super hala, organizacja i prawdziwe Goldem Circle, bez jakiś EE czy połową płyty odgrodzona...
Deleted User 2259

A w Pradze są kiedy ? i co to za hala
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

O2 World, 30 czerwca. Od dzisiaj dla VIP members z ich live nation są już bilety dostępne :>
Deleted User 2259

Byłem tam o2 spoko i ceny też na korzyść w porównaniu, zobaczymy jak w Budapeszcie bo tam też tanio chodzą.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Byłem tam 2 lata temu, hala faktycznie super, golden niewielki, ale publiczność martwa.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Tylko do Buda trochę dalej ... :f i Polskibus nie jeździ :P
A z biletami jeżeli komuś zależy na Golden to radziłbym od razu kupować bo popyt jest...

Co do golden to jest tam zajebiście bo jest właśnie mały, wiem za co płacę.
Deleted User 2259

Ale oragneways jeździ (z Krk blisko) ;) nieraz za Dreamów tam buliłem 40-60 pln :lol:
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Ktoś się orientuje czy można dziś kupić już bilety na Berlin?
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

kam pisze:Ktoś się orientuje czy można dziś kupić już bilety na Berlin?
Berlin, jutro od 10 na eventim.de
ODPOWIEDZ