Bez dobrego tłumacza nawet z niezłą znajomością angielskiego niczego z wywiadu się nie zrozumie. Tymbardziej, że muzycy Iron Maiden to poza Brusem i chyba Janickiem typowi cockneye i nawet niezły tłumacz się może przejechać na tłumaczeniu ich. Wiem, bo mam znajomego, który jest jednym z najwybitniejszych tłumaczy w Polsce a przy tym dawnym pracownikiem Teraz Rock. Opowiadał jak dziennikarze myślący, że dobrze znają angielski męczyli się podczas wywiadów z Davem czy Nicko.geri92 pisze:Może najwyższy czas nauczyć się angielskiego?RidingOntheWind pisze:Ma ktoś linki do jakichś przetłumaczonych wywiadów z muzykami Iron Maiden? Kiedyś takich rzeczy w internecie było pełno, teraz o to ciężko. Jak widać internet wraz z rozwojem się cofa.
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Re: Wywiady i newsy
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Jest super! Ciekawe ile do złota brakuje?
Sądzę, że do końca roku się uzbiera...
- Saimon1995
- -#Moderator

Bardzo dobry wynik powiedziałbym wręcz. Dla porównania - Slayer już w drugim tygodniu spadł poża TOP5. A IM mimo ceny utrzymuję się w czołówce już 3 tydzień. Złota jest blisko, mam nadzieję.WICKER MAN pisze:#6 (66) w trzecim tygodniu - nie jest źle.
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?idlisty=973&lang=en
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Pamiętajcie, że bodajże od sierpnia znacznie trudniej jest o Złotą Płytę - nie liczy się ilość zamówionych przez sklepy egzemplarzy, ale faktyczna sprzedaż i to jedynie w wybranych sklepach (Empik, MM/Saturn, Real, Merlin, Rockserwis i jeszcze ze 2-3 inne sklepy internetowe). Więc musi się sprzedaż 10.000 fizycznych krążków (a nawet więcej biorąc pod uwagę sporą sprzedaż na innych, nienotowanych kanałach, np. Allegro), aby album pokrył się złotem. Myślę, że ogłoszenie przyszłorocznego koncertu w PL znacznie pomoże w podkręceniu sprzedaży płyty.
Ale wydaje mi się, że dobrniemy...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Zdecydowanie wolałbym formę koncertÓW w PLWICKER MAN pisze:... Myślę, że ogłoszenie przyszłorocznego koncertu w PL ...
-
Deleted User 2259
Gratulacje, niektóre kraje mnie bardzo zaskoczyły
.Ciekawe ile już nośników poszło u nas.
Nawet Papua Nowa Gwinea ! Jest pięknie , 46 krajów #1 , brawo !!! 
Who motivates the motivator
To rzeczywiście ogrom...
-
Deleted User 2259
Moim zdaniem powinni zagrać w każdym z tych państw koncerty, choć patrząc na niektóre to chyba małoprawdodobne.
Mysle, ze rozpiska trasy dawno gotowa 
Tak, to pewne.
-
Deleted User 2259
Ciekawe czy z 500 k pękło na całym świecie ?
Recka :
http://www.metal-rules.com/review/viewr ... ear=&pos=0
Recka :
No, ciężko porównać te dwie płyty, ale wg mnie X Factor zdecydowanie lepszy.
Spokojnie oczywiście mówimy o nośnikach fizycznych, bo w wielu krajach płyty dostępne są już tylko jako Digital Download i tam (21 państw) w rankingach byli na #1. Stąd łącznie 46 państw TOP 1. Licząc wszystkie kanały dystrybucji i formy sprzedaży może być nawet 1 mln kopii + plików!Invader pisze:Ciekawe czy z 500 k pękło na całym świecie ?
Recka :
Na Trójce Wojciech Mann puszcza właśnie Speed Of Light ...o i Death or Glory 
Generalnie wspomniał o nowej płycie na której jest bardzo dużo muzyki, że to album dwupłytowy, a jedna kompozycja EotC trwa 18 minut i zastanawiał się czy jakaś stacja byłaby w stanie puścić tak długi metalowy kawałek (opisał historię sterowca), mówił tak jakby miał zamiar puścić, wszakże audycja - muzyka bez granic, ale puścił DoG dopowiadając ze podniosły tytuł pasuje do stylu IM. No i ze chodź panowie mają swoje lata płyta ma dużo mocy, której pewnie części słuchaczy ciężko znieść ale on oczami wyobraźni widzi tych co cieszą się słysząc tego typu muzykę.
Generalnie wspomniał o nowej płycie na której jest bardzo dużo muzyki, że to album dwupłytowy, a jedna kompozycja EotC trwa 18 minut i zastanawiał się czy jakaś stacja byłaby w stanie puścić tak długi metalowy kawałek (opisał historię sterowca), mówił tak jakby miał zamiar puścić, wszakże audycja - muzyka bez granic, ale puścił DoG dopowiadając ze podniosły tytuł pasuje do stylu IM. No i ze chodź panowie mają swoje lata płyta ma dużo mocy, której pewnie części słuchaczy ciężko znieść ale on oczami wyobraźni widzi tych co cieszą się słysząc tego typu muzykę.
- Saimon1995
- -#Moderator

+100.Dejavu pisze:No, ciężko porównać te dwie płyty, ale wg mnie X Factor zdecydowanie lepszy.
A tak wgl, to Speed of Light zaliczył mały spadek na LP3 (z 15 na 17 miejsce) i raczej nie zanosi się, żeby zanotował wyższe miejsce niż #15. Ale zagłosować nie zaszkodzi.