02/07/2016 Black Sabbath TAURON Arena Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
TeoDoor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 02/07/2016 Black Sabbath TAURON Arena Kraków

Post autor: TeoDoor »

Bitet na krakowski koncert zakupiony
Prawda - fajnie by było gdyby Ozzy zdecydował się zaśpiewać coś z czasów Dio, lub Martina, ale to chyba nie jest realne. Myślę że duma z jednej strony, a z drugiej możliwości techniczne nie pozwolą aby Ozz zmierzył się z ich repertuarem.
Co do tego czy to ostatnia trasa, czy nie, to dla mnie nie jest ważne, są takie kapele jak Sabbath, Maiden, Judas czy King Diamond, że jeśli grają w naszym kraju, to po prostu jadę na koncert i tyle :)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Termin krakowski mi nie pasuje ;-) Tak więc Berlin - 08.06.2015. Bilet kupiony.
https://www.last.fm/user/kamooo
gentoo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: gentoo »

Ostatni bilet na trybuny premium, ufff.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Filip dziwna sprawa z tym odbiorem w czeskich punktach, tak słyszałem, że to prawda, ale ja swoje bilety na czeskie koncerty zawsze podając nr rezerwacji i jeszcze jakis drugi numer odbierałem w punkcie w Polsce w Krk skarpa travel, i tam gdzie oni mieli info, ze bilet zaplacony normalnie drukowali bilet, dziwne.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

A tymczasem wedle stron eventimu i live nation biletów na koncert brak, czyli kabaretu ciąg dalszy :lol:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Też beton , wypuszczać bilety 9 miesięcy przed koncertem. Pewnie będą wznawiać co jakiś czas.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Roześlą sobie na spokojności te które mają do rozesłania z pierwszej puli sprzedaży i będę na luzie wznawiać sprzedaż.
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Do mnie bilety dotarły dziś.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Mr.Hankey pisze:A tymczasem wedle stron eventimu i live nation biletów na koncert brak, czyli kabaretu ciąg dalszy :lol:
W sumie czemu kabaretu, koncert się wyprzedał i tyle, teraz można liczyć tylko na jakieś pojedyńcze niezrealizowane zamówienia, ew jakiś mega boczny widok gdy ustalą dokładnie rozmiary sceny.

A na ticketmaster za jedyne 2500 zł bilet VIP z wejściem na soundcheck ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Kiedyś poszedłem na walkę Roya Jonesa, mimo, że ten miał lata świetlne za sobą i nieco żałowałem że to zobaczyłem. Cień samego siebie sprzed lat. Takie samo rozczarowanie przeżyłem przy okazji kilku koncertów podstarzałych gwiazd rocka, które dzisiaj obejrzałbym jedynie z sentymentu. Chętnie obejrzałbym kolejny raz Iommiego i co. ale nie czarujmy się, koncertowo to może z 50% tego co pokazywali kiedyś. Pewnie gdyby bilety były po te 200 zł to bym się skusił ;) Tutaj jednak marketingowcy pod hasłem "The End tour" bardzo sprawnie sprzedają ludziom "trupa" w cenie złota ;) Może na spontanie wbije na płytę jeśli uda mi się załatwić bilet po kosztach, ale pewnie za chwilę ogłoszą kolejne koncerty, w które będę wolał zainwestować.

Co do wyprzedania koncertu, to LN będzie dokładało ile wlezie ;) GC na koncercie w Łodzi było nie na połowę a wręcz na 3/4 płyty, więc spokojna głowa :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
gentoo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: gentoo »

Na ticketmaster bilety wróciły, ale tylko platinum na trybuny, od 500 w górę.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Ten soundcheck mnie rozwala. Wydaj 2500zł, żeby popatrzeć jak techniczni robią próbę i do tego (jak na tę cenę i nazwę VIP) mieć płatny barek :D no ja nie mogę hehe
Na allegro już poszły 2 bilety na zwykłe GC za 499zł, więc już jelenie wpadły w sidła i dały zarobić konikowi 2 stówy za nic. Ja jeszcze parcia nie mam. Za miesiąc, może nawet dwa kupię jak rzucą jakąś pulę, jak nie to i tak jest tyle czasu, że da się znaleźć kogoś kto odsprzeda bilet po rozsądnej cenie.
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

Invader pisze:Filip dziwna sprawa z tym odbiorem w czeskich punktach, tak słyszałem, że to prawda, ale ja swoje bilety na czeskie koncerty zawsze podając nr rezerwacji i jeszcze jakis drugi numer odbierałem w punkcie w Polsce w Krk skarpa travel, i tam gdzie oni mieli info, ze bilet zaplacony normalnie drukowali bilet, dziwne.
Ja zawsze kupuję bilety w takim punkcie Info w Krnovie ( takie miasteczko 14 km od moich Głubczyc ) , bilety z sieci ticketpro lub ticketportal . Możliwe , że w punktach ticketportal w Polsce też kupisz bilety tak jak mówisz.Nie sprawdzałem tego . Mi po prostu to się bardziej kalkuluje bo korony mam z zaprzyjaźnionego kantoru po niższym kursie . Problem jest taki , że rezerwacja trwa chyba 3 dni , trzeba się sprężać by dojechać specjalnie do jakiegoś większego miasta , Ty jesteś w Kraku więc sprawa jest oczywista.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Kobieta ma kupiła bilety bodaj w piątek. Pare godzin później już nie było :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Trybuny po 299 zł dostępne teraz na eventim. Trzeba sprawdzać co jakiś czas, choć ju widać po mapce eventimu, że moment chwila i wszystko będzie wyprzedane.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Piwowarus pisze:W sumie czemu kabaretu, koncert się wyprzedał i tyle, teraz można liczyć tylko na jakieś pojedyńcze niezrealizowane zamówienia, ew jakiś mega boczny widok gdy ustalą dokładnie rozmiary sceny.
Ale o czym Ty piszesz? Przecież ten koncert nie jest wyprzedany. Taka jest po prostu polityka LN...
To przypadek, że po tym, jak rzekomo nie było biletów, nagle dostępne były tylko te droższe wejściówki? To nie pierwszy raz, kiedy LN blokuje sprzedaż tańszych miejsc, aby sprzedać droższe – te które zwyczajnie słabiej się sprzedawały.
Poza tym skoro koncert faktycznie by się wyprzedał, to organizator mógłby dorzucać nowe wejściówki jedynie przez jakiś czas, bo rozumiem, że byłyby to po prostu zwroty nie sfinalizowanych wejściówek. A tu będzie cyrk do samego końca, z dniem koncertu włącznie. Raz rzucą trochę wejściówek na płytę, raz kilka na GC. Oczywiście na początku trzeba będzie wyprzedać trybuny, później dziwnym trafem GC też będzie dostępne...
Tak było na Mecie na Narodowym, tak było ostatnio na AC/DC – koncerty „wyprzedane” w kilka dni, a na oba kupowałem bilety GC na tydzień przed wydarzeniem... Co to za hora polityka do diabła?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Oczywiście, że koncert nie jest wyprzedany :) Tak jak kolega powyżej napisał - LN tak działa, że wrzucają trochę biletów na płytę, po czym dają na trybuny. Nic nowego.

A ja się właśnie dowiedziałem...że będę na tym koncercie ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Mr.Hankey pisze:
Piwowarus pisze:W sumie czemu kabaretu, koncert się wyprzedał i tyle, teraz można liczyć tylko na jakieś pojedyńcze niezrealizowane zamówienia, ew jakiś mega boczny widok gdy ustalą dokładnie rozmiary sceny.
Ale o czym Ty piszesz? Przecież ten koncert nie jest wyprzedany. Taka jest po prostu polityka LN...
To przypadek, że po tym, jak rzekomo nie było biletów, nagle dostępne były tylko te droższe wejściówki? To nie pierwszy raz, kiedy LN blokuje sprzedaż tańszych miejsc, aby sprzedać droższe – te które zwyczajnie słabiej się sprzedawały.
Poza tym skoro koncert faktycznie by się wyprzedał, to organizator mógłby dorzucać nowe wejściówki jedynie przez jakiś czas, bo rozumiem, że byłyby to po prostu zwroty nie sfinalizowanych wejściówek. A tu będzie cyrk do samego końca, z dniem koncertu włącznie. Raz rzucą trochę wejściówek na płytę, raz kilka na GC. Oczywiście na początku trzeba będzie wyprzedać trybuny, później dziwnym trafem GC też będzie dostępne...
Tak było na Mecie na Narodowym, tak było ostatnio na AC/DC – koncerty „wyprzedane” w kilka dni, a na oba kupowałem bilety GC na tydzień przed wydarzeniem... Co to za hora polityka do diabła?
+1
Ja juz bilety mam,kupiłem pierwszego dnia ale co robi ten LN to jest sku...ństwo (możecie mi dać warna ale tak myślę).
Czy za granicą jest podobnie ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Powiem szczerze, że nie kumam takiej polityki. W Zurichu od razu wiadomo, kiedy dany koncert jest wyprzedany. Biletów brak a na stronie wisi aufsverkauft i cześć i czołem. A tutaj takie pitolenie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

+2

EvilNation jest monopolistą jeśli chodzi o koncert Black Sabbath i co im możemy zrobić? Skoczyć na pędzel!

Niewiele zespołów obchodzą nieetyczne działania ze strony promotorów. Pamiętam parę lat temu awantury, w jakich uczestniczył Pearl Jam. Ale to chwalebny wyjątek. Wszyscy inni oburzają się na piratów, przez których tracą zyski, na torrenty i na youtube, ale takie EvilNation ich nie obchodzi, jeśli kasa płynie na konto.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ