Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5147

Re: Judas Priest

Post autor: Deleted User 5147 »

na press release ostatnią wiadomością jest info o Nostradamusie...
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Przecież ludzie, Priest w życiu nie wydaliby czegoś takiego :D Info o tym, że zrobią z tego album to kiepski żart.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Już się bałem :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Z oficjalnej strony
"Metal Maniacs - the Priest roars back this fall closing out the Redeemer of Souls World Tour 2015 with extra songs that add another layer of power to our set list - and we know our Priest family will be screaming to hear specially added classics from the metal vaults as well as fresh tunes from Redeemer of Souls....!!"

Czyli będą zmiany w secie :dance:
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Dotyczy koncertu Judasów w Gdańsku w grudniu br. Na stronie internetowej organizatora jest możliwość zakupu biletu, ale są również w menu "punkty sprzedaży" wskazane m. in. Empiki. Czy właśnie w Empikach (lub może innych miejscach) można również bilet nabyć na grudniowy występ?
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

W zasadzie nie można bylo się przyczepić do niczego po ostatnim łódzkim koncercie (no może troche czas trwania samego występu), ale jakoś nie czuje podjarania na nastepny show w grudniu. Pewnie i tak beda grali te same utwory co w Łodzi :wink: . No i wieść o przyszłorocznej trasie Black Sabbath mnie totalnie odciągneła od innych koncertów :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Pisali na FB, że set będzie inny ;) Chciałbym usłyszeć Heading Out To The Highway i Tyrant.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Zapowiedzieli ,że conieco pozmieniają :) Zobaczymy już w listopadzie gdy zaczną trase w UK.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Raczej już za tydzień gdy zaczną trasę w USA. Czy ktoś tu mnie w ogóle czyta?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

kmberserker pisze:Pisali na FB, że set będzie inny ;) Chciałbym usłyszeć Heading Out To The Highway i Tyrant.
Fajnie by było :) Widziałem latem i teraz też się wybieram :)
www.MetalSide.pl
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

Dwa zdecydowanie moje ulubione albumy Judas Priest to Sad Wings of Destiny i Defenders of the Faith. Dwa najlepsze wcielenia zespołu. Inne albumy z lat '70 są mniej lub bardziej niedopracowane. Choć Stained Class stawiam sporo wyżej niż inne. Killing Machine uważam za lekko przereklamowany i lekko nierówny.
Z kolei późniejsze albumy lubię już mniej niż Defenders of the Faith, tak! Painkillera też.
British Steel to album, który kiedyś uwielbiałem ale doszedłem do wniosku, że jednak dwa bardzo słabe utwory na jednym albumie (Living After Midnight i United) to za dużo. Screaming for Vengeance z kolei jest zbyt "amerykański" w paru utworach i to mi nie do końca pasuje.

Mam też album, który może nie jest wybitny ale ja go bardzo lubię i przynajmniej do paru utworów z niego często wracam. To Point of Entry, kapitalny klimat ma ten album.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podczas ostatniego koncertu poleciało The Rage, SFV oraz Desert Plains! Naprawdę nie spodziewałem się tych numerów. Są wymagające wokalnie, ciekawi mnie, jak Rob sobie z nimi radzi w tym wieku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Najbardziej obawiałem się wykonania Screaming for Vengeance, ale wyszło genialnie, a znając Roba będzie śpiewał to jeszcze lepiej.
https://www.youtube.com/watch?v=5uGrE18X7Ys
Scream z 4:15 i pozamiatane. Pozerzy do widzenia. Halford najlepszy Metalowy wokal wszech czasów!
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Jak on to kuźwa robi? I co on wykombinował że w ciągu mniej więcej ostatnich dwóch lat się tak wyrobił? Przecież to co on teraz wyrabia kładzie na łopatki większość wystepów odkąd wgl wrócił do Judasów
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mikojaski pisze:Jak on to kuźwa robi?
Wiesz... nie można wykluczyć wsparcia elektroniką ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

dobrze Gumbyy, że pierwszy napisałeś tę kwestię ;)

Aktualny set Księdza jest już tak krótki, że raczej nie grozi nam jego dalsze spłycenie. Jak ktoś ma blisko do Gdańska lub nie widział nigdy Bogów Metalu, to powinien się wybrać. Co do mnie, to nie widzę tu argumentów, które by mnie skłoniły do ruszenia się do Trójmiasta.

Fajnie, jakby wydali BR z wszystkim, co grano na tej trasie

Devil's Child
Jawbreaker
Defenders Of The Faith

no i
LOVE BITES, które nam ukradziono w Łodzi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Oooo JP bardzo często się elektroniką wspierali w swojej historii. Nawet kiedyś słynną koncertówkę w studio nagrali. Też wyszło świetnie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gdyby Rob wspierał się elektroniką, obecne wykonania The Rage byłyby znacznie lepsze. Owszem, są dobre, ale to bardzo wymagający numer i na tej trasie Halford nie wykonuje go jakoś powalająco (co innego SFV czy Victim Of Changes, chylę czoło).

O którą koncertówkę chodzi?

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

kmberserker pisze: O którą koncertówkę chodzi?
Unleashed in the East, choć mówienie, że nagrali ją w studiu jest szczytem ignorancji. Halford podczas koncertów w Japonii był chory i śpiewał nierówno, przez to niektóre wokale dogrywali w studio.

Kapitalny MultiCam z Desert Plains!
https://www.youtube.com/watch?v=xEXVo2oKzsA
ODPOWIEDZ