Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5147
Re: Judas Priest
na press release ostatnią wiadomością jest info o Nostradamusie...
Przecież ludzie, Priest w życiu nie wydaliby czegoś takiego
Info o tym, że zrobią z tego album to kiepski żart.
Już się bałem 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Z oficjalnej strony
"Metal Maniacs - the Priest roars back this fall closing out the Redeemer of Souls World Tour 2015 with extra songs that add another layer of power to our set list - and we know our Priest family will be screaming to hear specially added classics from the metal vaults as well as fresh tunes from Redeemer of Souls....!!"
Czyli będą zmiany w secie
"Metal Maniacs - the Priest roars back this fall closing out the Redeemer of Souls World Tour 2015 with extra songs that add another layer of power to our set list - and we know our Priest family will be screaming to hear specially added classics from the metal vaults as well as fresh tunes from Redeemer of Souls....!!"
Czyli będą zmiany w secie
Dotyczy koncertu Judasów w Gdańsku w grudniu br. Na stronie internetowej organizatora jest możliwość zakupu biletu, ale są również w menu "punkty sprzedaży" wskazane m. in. Empiki. Czy właśnie w Empikach (lub może innych miejscach) można również bilet nabyć na grudniowy występ?
"Still my heart calculate and pray"
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

W zasadzie nie można bylo się przyczepić do niczego po ostatnim łódzkim koncercie (no może troche czas trwania samego występu), ale jakoś nie czuje podjarania na nastepny show w grudniu. Pewnie i tak beda grali te same utwory co w Łodzi
. No i wieść o przyszłorocznej trasie Black Sabbath mnie totalnie odciągneła od innych koncertów 
Pisali na FB, że set będzie inny
Chciałbym usłyszeć Heading Out To The Highway i Tyrant.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zapowiedzieli ,że conieco pozmieniają
Zobaczymy już w listopadzie gdy zaczną trase w UK.
Raczej już za tydzień gdy zaczną trasę w USA. Czy ktoś tu mnie w ogóle czyta?
Fajnie by byłokmberserker pisze:Pisali na FB, że set będzie innyChciałbym usłyszeć Heading Out To The Highway i Tyrant.
www.MetalSide.pl
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Dwa zdecydowanie moje ulubione albumy Judas Priest to Sad Wings of Destiny i Defenders of the Faith. Dwa najlepsze wcielenia zespołu. Inne albumy z lat '70 są mniej lub bardziej niedopracowane. Choć Stained Class stawiam sporo wyżej niż inne. Killing Machine uważam za lekko przereklamowany i lekko nierówny.
Z kolei późniejsze albumy lubię już mniej niż Defenders of the Faith, tak! Painkillera też.
British Steel to album, który kiedyś uwielbiałem ale doszedłem do wniosku, że jednak dwa bardzo słabe utwory na jednym albumie (Living After Midnight i United) to za dużo. Screaming for Vengeance z kolei jest zbyt "amerykański" w paru utworach i to mi nie do końca pasuje.
Mam też album, który może nie jest wybitny ale ja go bardzo lubię i przynajmniej do paru utworów z niego często wracam. To Point of Entry, kapitalny klimat ma ten album.
Z kolei późniejsze albumy lubię już mniej niż Defenders of the Faith, tak! Painkillera też.
British Steel to album, który kiedyś uwielbiałem ale doszedłem do wniosku, że jednak dwa bardzo słabe utwory na jednym albumie (Living After Midnight i United) to za dużo. Screaming for Vengeance z kolei jest zbyt "amerykański" w paru utworach i to mi nie do końca pasuje.
Mam też album, który może nie jest wybitny ale ja go bardzo lubię i przynajmniej do paru utworów z niego często wracam. To Point of Entry, kapitalny klimat ma ten album.
Podczas ostatniego koncertu poleciało The Rage, SFV oraz Desert Plains! Naprawdę nie spodziewałem się tych numerów. Są wymagające wokalnie, ciekawi mnie, jak Rob sobie z nimi radzi w tym wieku.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Najbardziej obawiałem się wykonania Screaming for Vengeance, ale wyszło genialnie, a znając Roba będzie śpiewał to jeszcze lepiej.
https://www.youtube.com/watch?v=5uGrE18X7Ys
Scream z 4:15 i pozamiatane. Pozerzy do widzenia. Halford najlepszy Metalowy wokal wszech czasów!
https://www.youtube.com/watch?v=5uGrE18X7Ys
Scream z 4:15 i pozamiatane. Pozerzy do widzenia. Halford najlepszy Metalowy wokal wszech czasów!
Jak on to kuźwa robi? I co on wykombinował że w ciągu mniej więcej ostatnich dwóch lat się tak wyrobił? Przecież to co on teraz wyrabia kładzie na łopatki większość wystepów odkąd wgl wrócił do Judasów
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Wiesz... nie można wykluczyć wsparcia elektronikąMikojaski pisze:Jak on to kuźwa robi?
www.MetalSide.pl
dobrze Gumbyy, że pierwszy napisałeś tę kwestię 
Aktualny set Księdza jest już tak krótki, że raczej nie grozi nam jego dalsze spłycenie. Jak ktoś ma blisko do Gdańska lub nie widział nigdy Bogów Metalu, to powinien się wybrać. Co do mnie, to nie widzę tu argumentów, które by mnie skłoniły do ruszenia się do Trójmiasta.
Fajnie, jakby wydali BR z wszystkim, co grano na tej trasie
Devil's Child
Jawbreaker
Defenders Of The Faith
no i
LOVE BITES, które nam ukradziono w Łodzi
Aktualny set Księdza jest już tak krótki, że raczej nie grozi nam jego dalsze spłycenie. Jak ktoś ma blisko do Gdańska lub nie widział nigdy Bogów Metalu, to powinien się wybrać. Co do mnie, to nie widzę tu argumentów, które by mnie skłoniły do ruszenia się do Trójmiasta.
Fajnie, jakby wydali BR z wszystkim, co grano na tej trasie
Devil's Child
Jawbreaker
Defenders Of The Faith
no i
LOVE BITES, które nam ukradziono w Łodzi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Oooo JP bardzo często się elektroniką wspierali w swojej historii. Nawet kiedyś słynną koncertówkę w studio nagrali. Też wyszło świetnie.
Gdyby Rob wspierał się elektroniką, obecne wykonania The Rage byłyby znacznie lepsze. Owszem, są dobre, ale to bardzo wymagający numer i na tej trasie Halford nie wykonuje go jakoś powalająco (co innego SFV czy Victim Of Changes, chylę czoło).
O którą koncertówkę chodzi?
O którą koncertówkę chodzi?
Unleashed in the East, choć mówienie, że nagrali ją w studiu jest szczytem ignorancji. Halford podczas koncertów w Japonii był chory i śpiewał nierówno, przez to niektóre wokale dogrywali w studio.kmberserker pisze: O którą koncertówkę chodzi?
Kapitalny MultiCam z Desert Plains!
https://www.youtube.com/watch?v=xEXVo2oKzsA