Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Będzie oczko - dwa niżej pewnie. Do grudnia może pokryje się "Złotem"?
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 2259
- Saimon1995
- -#Moderator

W ramach ciekawostki: w przyszłą sobotę (czyli 17 października) w programie Twoja Twarz Brzmi Znajomo (na antenie Polsatu) jeden z uczestników wcieli się w postać Bruce'a Dickinsona. W sumie - jest ciekawy jak poradzi sobie z tym (niełatwym) zadaniem.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Pewnie utworem będzie Run to the Hills. Myślę, że sobie poradzi bo tam zauważyłem do tego programu biorą ludzi mocnych technicznie i warsztatowo.
A był już jakiś zwiastun?
- Saimon1995
- -#Moderator

Zwiastunu jeszcze nie było, ale sądzę, że zacznie hulać w okolicach wtorku-środy. Ja osobiście mam 2 typy, co może pojawić się w programie: Run to the Hills albo The Trooper (stawiam na ten drugi, bo ważne będą efekty kojarzące się z utworem - czyli flaga, strój kawalerzysty itp.).Abstract pisze:A był już jakiś zwiastun?
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Myślę na 90% Run to the Hills. Jako drugi bym obstawiał The Number of the Beast. Run to the Hills idealnie się nadaje do takich programów dlatego, że jest dość ubogi instrumentalnie. W tych programach chodzi tylko o głos, a np. w Trooperze mamy rozbudowany riff, dwie silnie zaznaczone solówki, a zwrotki są dużo mniej przebojowe niż w "Hillsach". W RTTH instrumentalnych popisów znacznie mniej, prosta galopadka, dużo powtórzeń refrenu, melodyjne zwrotki.
Mam też wrażenie, że ten występ nie zrobi dużej furory, Dickinson to w kategoriach popkultury postać anonimowa, przynajmniej w Polsce. Iron Maiden jest wielką gwiazdą ale jako zespół. Podobnie jest z Metallicą czy AC/DC, czy to Hetfield czy Johnson nie są jakoś powszechnie znani i kojarzeni, już prędzej ze świata metalowych frontmanów Ozzy .
Mam też wrażenie, że ten występ nie zrobi dużej furory, Dickinson to w kategoriach popkultury postać anonimowa, przynajmniej w Polsce. Iron Maiden jest wielką gwiazdą ale jako zespół. Podobnie jest z Metallicą czy AC/DC, czy to Hetfield czy Johnson nie są jakoś powszechnie znani i kojarzeni, już prędzej ze świata metalowych frontmanów Ozzy .
Na pewno jurorzy odniosą się do możliwości wokalnych Bruce'a co nam jako fanom na pewno się spodoba . Ciekawe jak zareagują na występ gościa , który się w niego wcieli pod tym względem . Osobna sprawa to to , czy to będzie Bruce z lat 80tych ( długie włosy , spandex , frotki itd.) czy Bruce z lat po Reunion . Cieszę się w ogóle , że ludzie nie będący fanami coraz bardziej znów odkrywają ten zespół a Bruce'a jako wybitnego wokalistę w szczególności a nie tylko Meta i Meta . Moim faworytem do wykonania z numerów byłby :
1.The Evil That Men Do ( wersja z video do singla )
2.The Trooper ( Bruce w uniformie z flagą )
3.Run To The Hills ( młody Bruce jak na klipie do singla )
Ciekawe jak to wyjdzie
1.The Evil That Men Do ( wersja z video do singla )
2.The Trooper ( Bruce w uniformie z flagą )
3.Run To The Hills ( młody Bruce jak na klipie do singla )
Ciekawe jak to wyjdzie
Who motivates the motivator
Tears...? Na fotce dlugie hairy, wiec chyba cos z tej epoki
Jeśli lata 80-te to Run The Hills na pewno ,zresztą w tego typu programach nie wiedzieć czemu zawsze był ten kawałek
https://www.youtube.com/watch?v=wVMoweUArp0
https://www.youtube.com/watch?v=HRFTKfU9Tg8
Jeśli po Reunion to obstawiam Wicker Mana ,zobaczymy..
https://www.youtube.com/watch?v=wVMoweUArp0
https://www.youtube.com/watch?v=HRFTKfU9Tg8
Jeśli po Reunion to obstawiam Wicker Mana ,zobaczymy..
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Run to the Hills to jedyny utwór Iron Maiden, który telewizja może dziś pokazać. Jest przyjemny, może dlatego, że nie jest poza galopadą typowy dla Iron Maiden. Wcześniej i później Ironi mieli dużo bardziej złożone refreny, partie solowe gitar i agresywniejsze zwrotki. Nawet w Can I Play with Madness!? Bruce śpiewa ostrzej.
A np. Wasted Years to już nie może pokazać?
Ja obstawiam Run to the Hills albo Fear of the Dark.
Ja obstawiam Run to the Hills albo Fear of the Dark.
- Saimon1995
- -#Moderator

Na solowe nie ma co liczyć. Pisało wyraźnie: "Bruce Dickinson. Iron Maiden", więc coś z repertuaru Żelaznej Dziewicy.Invader pisze:A moze cos z solowych plyt ?
- dostoevsky
- -#Assassin

Nie znam programu i do końca nie wiem o czym mówicie, ale jeśli chodzi o Iron Maiden w mainstreamie to tylko "Run to the Hills".
-
Deleted User 2259
Wspominaliście o pierwszych miejscach najnowszego albumu jeśli chodzi też o digital, ma ktoś rozpiskę gdzie zajęli 1 miejsce (jako nośnik fizyczny) i 1 jako digital, te niektóre egzotyczne państwa to pewnie digital, ale bardzo jestem ciekawy jak to wyglądało