02/07/2016 Black Sabbath TAURON Arena Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 02/07/2016 Black Sabbath TAURON Arena Kraków

Post autor: gumbyy »

krusejder pisze:ale takie EvilNation ich nie obchodzi, jeśli kasa płynie na konto.
No ale co ma obchodzić zespół "polityka biletowa" organizatora? Oni dostają kasę na konto z dużym wyprzedzeniem i to co dzieje się dalej ich nic nie obchodzi. Zespół jest od zagrania koncertu, a organizator od sprzedawania biletów z których musi zarobić więcej niż wydał na gażę zespołu i samą organizację imprezy.
krusejder pisze:EvilNation jest monopolistą jeśli chodzi o koncert Black Sabbath i co im możemy zrobić?
Ojej... przecież nie ma obowiązku iść na ten, czy inny koncert... Kto chce i jest średnio ogarnięty to bez problemu sobie bilet kupi (albo już kupił)... nie mówcie, że macie z tym jakieś potężne problemy ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Piszecie i psioczycie na livenation tak jakby co najmniej połowa biletów była jeszcze dostępna tylko ukryta, a tak nie jest. Owszem co jakiś czas pojawiają się jakieś małe kilkunasto czy nawet kilkudzisięcio sztukowe pule biletów, ale w porównaniu do całości to i tak jest kilka % ogółu. Jaki sens miało by specjalne rozciąganie tego w czasie, skoro i tak koncert będzie wyprzedany? Pojawiają się zwroty z rezerwacji grupowych dla firm, czy bilety zarezerwowane dla sponsorów cała filozofia. Do tego ciągłe blokowanie biletów które pojawiają się na allegro z widocznym kodem i ponowna ich sprzedaż. A tuż przed koncertem okazuje się po rozplanowaniu sceny już w terenie, że mamy kilkanaście m^2 płyty więcej i kolejna mała pula trafia do obrotu.
A to, że bilety z przeznaczeniem na VIP są nadal dostępne nie powinno nikogo dziwić - tylko trzeba pamiętać, że te rejony sali nigdy nie były w zwykłej sprzedaży po regularnych cenach.

Do czego można się przyczepiać to sytuacje gdy np niedostępne jest GC, za to dalej w sprzedaży jest GCEE - to jawne chamstwo.
Albo to co miało miejsce na początku sprzedaży Sabbs - górne trybuny początkowo były niedostępne, pojawiły się później.

Natomiast wszelkie kwestie małych pakietów rzucanych losowo w dalszej sprzedaży gdy koncert jest prawie wyprzedany to już kwestie losowe i nikt nie planuje tego pół roku wcześniej.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

A powiedzcie mi koledzy (lub koleżanki) - jak już kupię bilet przez stronę eventimu, to jak ich ładnie poproszę, to razem z biletem dostanę fakturę? Pytam bo nigdy nie kupowałem akurat przez ich stronkę, zawsze gdzieś w jakimś punkcie :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Kuba pisze:A powiedzcie mi koledzy (lub koleżanki) - jak już kupię bilet przez stronę eventimu, to jak ich ładnie poproszę, to razem z biletem dostanę fakturę? Pytam bo nigdy nie kupowałem akurat przez ich stronkę, zawsze gdzieś w jakimś punkcie :)
Musisz do 7 dni od zamówienia wysłać maila z prośbą o wystawienie faktury na adres faktury@eventim.pl
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

WICKER MAN pisze:
Kuba pisze:A powiedzcie mi koledzy (lub koleżanki) - jak już kupię bilet przez stronę eventimu, to jak ich ładnie poproszę, to razem z biletem dostanę fakturę? Pytam bo nigdy nie kupowałem akurat przez ich stronkę, zawsze gdzieś w jakimś punkcie :)
Musisz do 7 dni od zamówienia wysłać maila z prośbą o wystawienie faktury na adres faktury@eventim.pl
Ok. Dziękuje :)
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

Ale ten bilet od ticketmaster jest.... brzydki. I jeszcze dostałem pogięty. :)
Minimalizm w profesjonalnym wydaniu. :P
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Wygląda chyba na to, że główna pula biletów przyznana dla tickemaster została już wyprzedana... nie licząc tych dziwactw typu platinum czy vip.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Słabo w ch*j. Nie wiem kiedy Maiden będzie w EU , więc póki co wstrzymuję się z biletem na BS ale jak tak dalej pójdzie to chyba se odpuszczę. Troche do pupy tak wcześnie bilety sprzedawać :/
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

A nie możesz kupić i potem najwyżej odsprzedać jak będzie kolidować? Sprzeda się na pewno.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No fakt :) o tym nie pomyślałem echhh te piątki :)
yaras666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: yaras666 »

Kurde myalalem ze bilety beda dluzej dopiero dzis wyplata chcialem kupic 2 na trybuny a tu juz wyprzedane. Beda jeszcze jakos dostepne albo moze w empiku dalbym rade kupic?
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Będą dokładać co jakiś czas więc spokojnie kupisz a przed samym koncertem to będzie wysyp biletów w sieci więc nic straconego natomiast Empik nie sprzedaje biletów na BS(wogóle).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
yaras666
-#Charlotte
-#Charlotte

To slabo w takim razie bede czatowal juz sie wystraszylem ze lipa obys mial racje. Pozdro!
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Oczywiste, że mic7 ma rację :)
yaras666
-#Charlotte
-#Charlotte

Tylko zeby nie wypuszczali jak bede w pracy bo chce koniecznie kupic 2 na trybuny. Trzeba spelnic ojca marzenie zeby zobaczyl nasz ukochany zespol na zywo ;D zyczcie mi powodzenia
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Powodzenia :D
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

jest szansa zdobyć jeszcze bilet GC oficjalnym kanałem czy trzeba na własną rękę?
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

death_busters pisze:jest szansa zdobyć jeszcze bilet GC oficjalnym kanałem czy trzeba na własną rękę?
To tak naprawdę wie tylko Samo Zło. Ale patrząc na ich praktyki odnośnie poprzednich koncertów - będzie szansa.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Python pisze:
death_busters pisze:jest szansa zdobyć jeszcze bilet GC oficjalnym kanałem czy trzeba na własną rękę?
To tak naprawdę wie tylko Samo Zło. Ale patrząc na ich praktyki odnośnie poprzednich koncertów - będzie szansa.
Spokojnie. Dzisiaj przez cały dzień można było na trybuny kupować. Przyjdzie moment że będzie i GC.
Awatar użytkownika
kobi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: kobi »

Pojawiło się GC w oficjalnej sprzedaży przez ostatnie ~2 tygodnie?
ODPOWIEDZ