The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book of Souls World Tour 2016 - daty
To co bedzie przy pt.? 
Może Japonia i Chiny - 4 może 5 sztuk, tylko to zostało a potem już tylko EU!!!
2 pierwsze w Kanadzie napieram. 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Podziwiam! Chciałbym chociaż raz w życiu sieknąć koncert Maidenów w Brazylii, lub USA/Kanadzie. Jakoś nie mam odwagi.
-
Seabiscuit
- -#Prowler

Jakbyś chciał to byś poleciał, a nie gadał że nie masz odwagi... Zafunduj mi bilet lotniczy to ja polecę..
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Fundusze jakoś na jeden koncert na pewno bym nakulał, natomiast dostaję paraliżu na terminalach. nie znoszę wszelakich odpraw. Nie latam zbyt często, bo nie mam takiej potrzeby. Nie znam języka na tyle, żeby się swobodnie czuć w obcym kraju. Słyszałem też, że Brazylia jest dość niebezpieczna. Bodajże Szymon wspominał o jakieś niemiłej sytuacji z koncertu w Brazylii.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wszystko wskazuje na układ:
8 czerwca - Arnhem, HOL @ Gelredome
10 czerwca - Paryż, FRA @ Download Festival
12 czerwca - Castle Donington, ENG @ Download Festival
Logistycznie wszystko się zgadza... Maiden otwieraliby Download w Paryżu, a zamykaliby rodzimą edycję. Na Download UK oprócz Maiden wystąpi prawdopodobnie Black Sabbath (11 czerwca) i Rammstein (10 czerwca). We Francji raczej nie ma szans na Sabbsów (patrząc na ich daty na 99% wystąpią znów na Hellfeście) więc trzecim headlinerem będzie jakaś inna kapela...
8 czerwca - Arnhem, HOL @ Gelredome
10 czerwca - Paryż, FRA @ Download Festival
12 czerwca - Castle Donington, ENG @ Download Festival
Logistycznie wszystko się zgadza... Maiden otwieraliby Download w Paryżu, a zamykaliby rodzimą edycję. Na Download UK oprócz Maiden wystąpi prawdopodobnie Black Sabbath (11 czerwca) i Rammstein (10 czerwca). We Francji raczej nie ma szans na Sabbsów (patrząc na ich daty na 99% wystąpią znów na Hellfeście) więc trzecim headlinerem będzie jakaś inna kapela...
Wydaje mi się, że 3 headlinerów Hellfest jest już znanych: R+, BS i IM. Wszystko na to wskazuje.
W artykule, do którego podałem link twierdzono, że na Hellfest IM nie wystąpi.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie. Występ Maiden na wielkim paryskim Download na 99% wyklucza ich udział w Hellfeście. Podobnie pewnie z R+. Dużych kapel grających na letnich festach w Europie nie zabraknie więc poza Black Sabbath Hellfest na pewno poradzi sobie ze ściągnięciem 1-2 większych headlinerów.RALF pisze:W artykule, do którego podałem link twierdzono, że na Hellfest IM nie wystąpi.
Ciekawe gdzie w Chinach zagrają, czy nie będzie tam cyrku z cenzurą, jak to było w przypadku Megadeth?
-
Deleted User 2259
Dobrze może to ich zmobilizuje to zmiany setu xD, przynajmniej sobie na bootlegu posłuchasz takie zmiany, ale po prostu krócej zagraja.
Po raz ósmy na Graspop, Belgia 19 czerwca 2016
08.06 Holandia, a Belgia obok 2tyg pozniej :-)
16.04 LA, The Forum (2nd date)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Prawdopodobnie jutro dorzucą też drugi gig w Mexico City - 4 marca również w Sports Palace... Pierwszy koncert powinien sprzedać się błyskawicznie.
Już jest mało biletów a mogą też przełożyć na Foro Sol. Ciągle czekam na Japonię i Chiny - najzwyczajniej ciekawi mnie, gdzie tam zagrają? Moze się okazać, że jednak ze względu na obostrzenia cenzury chiński etap nie wypali.
To by o tym nie pisali, wiadomo ze spr nim oglosili