Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Nie całej rady, okropny występ. Wracam do live sandiego, tam czuć prawdziwy power.
-
Deleted User 2259
Ja 2017 (najwcześniej) podejrzewam, że Bruce zdąży wydać już ten swój solowy album, a Meta objedzie świat z 35 leciem zespolu, 30 lecie Mastera, bądź zagrają by request dla januszy tym razem z obowiazkowymi hitami, bedzie mozna zaglosowac na 3 utwory tylko przy zakupie biletu, nowe skarpetki, swetry i majtki, piwo tez juz bylo to moze czas na papierosy 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nieważne, czy wreszcie wykrztuszą z siebie tę nową płytę (chociaż wygląda na to, że tak) - nie przypuszczam, że w przyszłym roku zagrają koncert w Polsce. Najkrótsza przerwa między ich gigami u nas to niecałe 3 lata (między wrześniem 1996 a czerwcem 1999 roku). Tej przerwy trochę ponad 2 lata (między Chorzowem w 2008 i Warszawą w 2010 roku) bym nie liczył, bo na Bemowie to jednak była Big Four, a nie Metallica sensu stricte.
W sumie wychodzi na to, że raczej 2017.
-
The Burczax
- -#Moonchild

A co z koncertami w 2012 i 2014?
Znowu Soni. Pewnie w przyszłym roku też tak będzie.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Najbardziej zagorzali fani Iron Maiden powinni się zrzucić na jakiś pomnik dla Metallici. Gdyby nie Metallica wszystkie ohydne, wielkie muzyczne wydarzenia metalowe w Polsce miałyby headlinera w Iron Maiden. Wiadomo, że w dzisiejszych czasach zwycięzca bierze wszystko. Gdyby nie Metallica tym zwycięzcom ze światka metalowego byłoby Iron Maiden. Można by było raz na zawsze zapomnieć o halowych koncertach i o względnej niekomercyjności tej muzyki.
Chwała Metallice, gdyby nie oni Iron Maiden byłoby w tym samym gównianym miejscu. Tak są jeszcze jakieś resztki heavy-metalu, choć wiadomo, że to nie ten poziom normalności co np. Saxon.
Chwała Metallice, gdyby nie oni Iron Maiden byłoby w tym samym gównianym miejscu. Tak są jeszcze jakieś resztki heavy-metalu, choć wiadomo, że to nie ten poziom normalności co np. Saxon.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To prawda, przeoczyłem gig w 2012 roku na Bemowie (tego na Narodowym w 2014 nie wymieniłem przyjmując 4-letnią przerwę między nim a Big Four), ale i tak wszystko - najbardziej nieznośne ślęczenie nad nową płytą - wskazuje na ich najbliższy koncert w Polsce w 2017 roku.The Burczax pisze:A co z koncertami w 2012 i 2014?
2008
2010
2012
2014
Mi tam po tych datach wszystko wskazuje na 2016, ale to może tylko moje widzi mi się
Tym bardziej, że skoro rzeczywiście zaczęli nagrywać płytę to "Escape from the studio" i 30-lecie Mastera jak znalazł na kolejny koncert u nas 
2010
2012
2014
Mi tam po tych datach wszystko wskazuje na 2016, ale to może tylko moje widzi mi się
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Obyś miał rację, najlepiej w Wawie, chociaż może raczej teraz dla odmiany wybór padnie na inne miasto.Mr. M pisze:Mi tam po tych datach wszystko wskazuje na 2016, ale to może tylko moje widzi mi sięTym bardziej, że skoro rzeczywiście zaczęli nagrywać płytę to "Escape from the studio" i 30-lecie Mastera jak znalazł na kolejny koncert u nas
-
Deleted User 2259
z tymi datami to jednak byla dluzsza rzerwa niz te 3 lata chorzow 2004 i 2008
Zdarzały się i 5-letnieInvader pisze:z tymi datami to jednak byla dluzsza rzerwa niz te 3 lata chorzow 2004 i 2008
1987 (2)
1991
1996
1999
2004
2008
2010
2012
2014
Jednak chodziło mi o to, że w ostatnim czasie grają co 2 lata i patrząc ich zapał w studiu raczej strzelam, że tę tendencję utrzymają i możemy się w 2016 spodziewać kolejnego koncertu u nas
@EDIT
Taka cisza w tym temacie... to ją przerwę...
... SĄ JUŻ 2 NOWE RIFFY!!!!!!11111oneoneone
http://www.antyradio.pl/Newsy/Rock-News ... lbumu-4849
To teraz już naprawdę nie ma lepszej okazji, że zrobić "Escape from the Studio 2016"
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Coś bulgocze w kociołku:
http://www.vh1.com/news/220104/metallic ... new-album/
http://www.vh1.com/news/220104/metallic ... new-album/
-
Deleted User 1499
Odnoszę wrażenie, że oni nagrywają ten album z jakiegoś "obowiązku", którego przecież nie mają
Oczywiście, może się mylę, ale nie sprawiają wrażenia zespołu który rzeczywiście chce ten album nagrywać.
-
Deleted User 5147
Jeżeli to ma być taki super album jak ostatnio to...niech zostaną przy graniu koncertów 
-
Deleted User 1499
Płyta jest zasadniczo w tym samym tonie co ‚Death Magnetic’ – jakby w tym samym kierunku