Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista - spekulacje
A ja cały czas czuję, że będzie Bring Your Daughter...".
-
Deleted User 1499
Tak analizując od 1999 roku co mamy za ,,dawno nie grane'' ale grane częściej niż na promo trasach.
- Killers
- 22 Accia Avenue
- Children of The Damned
- Bring Your Doughter
- Powerslave
- The Clansman
- Sign Of The Cross
- Man On The Edge
- Heaven Can Wait
- Die With Your Boots On
W sumie wg. myślenia Maiden , to w przyszłym roku mija 30 lat od Somewhere In Time czyli akurat na zagranie Heaven Can Wait - w końcu nie był grany przez 2 trasy czyli dla nich długo
- Killers
- 22 Accia Avenue
- Children of The Damned
- Bring Your Doughter
- Powerslave
- The Clansman
- Sign Of The Cross
- Man On The Edge
- Heaven Can Wait
- Die With Your Boots On
W sumie wg. myślenia Maiden , to w przyszłym roku mija 30 lat od Somewhere In Time czyli akurat na zagranie Heaven Can Wait - w końcu nie był grany przez 2 trasy czyli dla nich długo
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Utwory z Blejzem chyba do końca poddali, może chodzi o jakieś tantiemy dla Blejza, może Brusowi to przestało pasować. Mi się zawsze podobało, że Dickinson zachowuje się inaczej niż Gillan w Purplach czy Ozzy w Sabatach i potrafii przede wszystkich chcę śpiewaćutwory innych wokalistów.
22 Acacia Avenue byłoby wprost wspaniale, podobnie Killers lub Die With Your Boots On.
To wszystko i tak nasze pobożne życzenia.
22 Acacia Avenue byłoby wprost wspaniale, podobnie Killers lub Die With Your Boots On.
To wszystko i tak nasze pobożne życzenia.
Ostatnio zmieniony sob paź 03, 2015 3:09 pm przez RidingOntheWind, łącznie zmieniany 1 raz.
Tantiemy za granie na koncertach?RidingOntheWind pisze:Utwory z Blejzem chyba do końca poddali, może chodzi o jakieś tantiemy dla Blejza,
www.MetalSide.pl
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Na 99,9% jest tak jak mówisz więc nie wiem naprawdę co jest powodem, że w latach 1999-2003 chętnie sięgali po te utwory a potem na trasach A Matter... i The Final Frontier fani nie mieli okazji niczego usłyszeć.
-
Deleted User 1499
Też tego nie rozumiem , przecież taki The Clansman to była perełka na BNW tour.
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Clansman powinien być grany conajmiej na przemian z Fear of the Dark jako utwór typowy do wspólnego śpiewania z publiką. Kto miał okazję widzieć ten utwór na żywo niech się cieszy, ja niestety nie. Gdybym się urodził z 5 lat wcześniej to może bym go nawet zobaczył na koncercie Iron Maidenw wykonaniu i Blejza i Brusa. Nawet mi się parę razy śniło, że Ironi grają ten utwór na koncercie którym jestem.
Gdyby z kolei zagrali Sign of the Cross obok Red and Black teraz lub obok When the Wild Wind Blows w 2011 r. byłoby świetnie widać jak Steve obecnie dołuje kompozycyjnie.
Gdyby z kolei zagrali Sign of the Cross obok Red and Black teraz lub obok When the Wild Wind Blows w 2011 r. byłoby świetnie widać jak Steve obecnie dołuje kompozycyjnie.
Byłem, słyszałemRidingOntheWind pisze: Kto miał okazję widzieć ten utwór na żywo niech się cieszy, ja niestety nie.
Wpadnij na koncert Blaze- on go gra zawsze
www.MetalSide.pl
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Byłem, byłem
, widziałem 2 razy koncert Blejza i oceniam je wysoko. Ten pierwszy w Alibi 2009 podobał mi się bardziej, ten z Madnessu 2012 roku troszeczkę mniej ale też bawiłem się bardzo dobrze. Z Maidenowych najlepiej mi się podobał Lord of the Flies. Z nie-Maidenowych Stare at the Sun i Kill and Destroy.
Ostatnio zmieniony sob paź 03, 2015 3:57 pm przez RidingOntheWind, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 1499
Blaze to w ogóle dał fajną trasę z kawałkami z Factora i Virtuala chyba. Byłem na jednym jego koncercie i jak jeszcze kiedyś odwiedzi Szczecin to z pewnością się wybiorę.
http://www.setlist.fm/setlist/blaze-bay ... cd9f7.html
Blaze śpiewa Maidenowe kawałki ?
http://www.setlist.fm/setlist/blaze-bay ... cd9f7.html
Blaze śpiewa Maidenowe kawałki ?
Tak, z dwóch wiadomych płyt. Raz mniej, raz więcej, ale zawsze coś tam jest. Najczęściej "Man on the Edge", "The Clansman", "Futureal"...sekcjazwlok pisze:Blaze śpiewa Maidenowe kawałki ?
www.MetalSide.pl
sekcjazwlok pisze:Blaze śpiewa Maidenowe kawałki ?
Tak i nawet dobrze mu to wychodzi
https://www.youtube.com/watch?v=sS9Z0OYdWI8
Nie chciałbym, że grali coś z TFF, bo na 99,9% to będzie Coming Home albo El Dorado. Nie muszą, bo na trasie promującej TFF nie grali nic z AMoLaD, a na trasie promującej AMoLaD nie grali nic z DoD... akurat w tym przypadku mam nadzieję, że dotrzymają tradycji
-
Deleted User 1499
Chodziło mi o te których nie nagrywał bo w secie jest np Iron Maiden czy Wasted Yearsgumbyy pisze:Tak, z dwóch wiadomych płyt. Raz mniej, raz więcej, ale zawsze coś tam jest. Najczęściej "Man on the Edge", "The Clansman", "Futureal"...sekcjazwlok pisze:Blaze śpiewa Maidenowe kawałki ?
To jedyna jego trasa na której grał inne numery... Ostatnio na sam koniec był tylko "Fear...". No i na akustycznej trasie było kilka numerów. A tak to tylko z jego 2 płyt z IMsekcjazwlok pisze:Chodziło mi o te których nie nagrywał bo w secie jest np Iron Maiden czy Wasted Yearsgumbyy pisze:Tak, z dwóch wiadomych płyt. Raz mniej, raz więcej, ale zawsze coś tam jest. Najczęściej "Man on the Edge", "The Clansman", "Futureal"...sekcjazwlok pisze:Blaze śpiewa Maidenowe kawałki ?
www.MetalSide.pl
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Właśnie, w 2016 roku przypada 40 lecie zespołu. Wiadomo, że najpierw muszą trochę popromować Book of Souls więc set będzie oparty o ten album jednak już na drugiej części trasy w 2017 roku można pokombinować. Wtedy taka druga część trasy faktycznie miałaby sens. Aż prosi się więc o zagranie utworu z każdego albumu studyjnego.
Set mógłby wyglądać np. tak
Aces High
These Colours Don't Run
The Talisman
Man on the Edge
The Clansman
Stranger in the Strange Land
Infinite Dreams
Book of Souls
Dream of Mirrors
Tailgunner
Die With Your Boots On
Hallowed Be thy Name
Iron Maiden
Journeyman
Killers
From Here to Eternity
Aces High
These Colours Don't Run
The Talisman
Man on the Edge
The Clansman
Infinite Dreams
Book of Souls
Dream of Mirrors
Tailgunner
Die With Your Boots On
Hallowed Be thy Name
Iron Maiden
Journeyman
Killers
From Here to Eternity
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Umarłem, zmartwychwstałem, przeczytałem i znów umarłem. Jak by chłopacy to przeczytali to też pewnie by umarli [ze śmiechu].RidingOntheWind pisze:...
Aces High
These Colours Don't Run
The Talisman
Man on the Edge
The Clansman
Infinite Dreams
Book of Souls
Dream of Mirrors
Tailgunner
Die With Your Boots On
Hallowed Be thy Name
Iron Maiden
Journeyman
Killers
From Here to Eternity
...
Pomysł super, też bym chciał coś takiego usłyszeć, tylko patrząc na ostatnie lata i sety to skończyłoby się coś w styluRidingOntheWind pisze:Set mógłby wyglądać np. tak
1. The Wicker Man
2. El Dorado
3. Wrathchild
4. The Trooper
5. 2 Minutes to Midnight
6. Wildest Dreams
7. Lord of the Flies
8. The Reincarnation of Benjamin Breeg
9. Speed of Light
10. The Clansman
11. Wasted Years
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
14. The Number of the Beast
15. The Evil that Man Do
16. Bring Your Daughter... to the Slaughter
A tak my będziemy umierali z nudów nad kolejnym oklepanym setemhipcio_stg pisze:RidingOntheWind pisze:...
Jak by chłopacy to przeczytali to też pewnie by umarli [ze śmiechu].
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ja tam nigdy nie nudzę się na koncercie IM. Fakt, że wolałbym mniej ograne numery, ale nie wybrzydzam. Jak to mówią. Kto wybrzydza ten nie dyma.Emilio pisze:A tak my będziemy umierali z nudów nad kolejnym oklepanym setemhipcio_stg pisze:RidingOntheWind pisze:...
Jak by chłopacy to przeczytali to też pewnie by umarli [ze śmiechu].![]()
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Z racji tego, że panowie ogłosili już tyle festiwali, to raczej jestem zdania, że należy się spodziewać najbardziej ogranego seta od lat...