The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book of Souls World Tour 2016 - daty
W pn rusza przedsprzedaz, fajna miejscowka! Bede! :-)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie. Byliśmy tam rok temu na Stonesach. Miejsce super - amfiteatr mieści co prawda ok. 21.000 osób, ale wydaje się o wiele mniejszy. Położony na granicy lasu... Tak jak ktoś wspomniał - zbudowany jeszcze w latach 1934-1936 przy okazji olimpiady. Odbywały się tam imprezy partyjne, z tego co kojarzę przemawiał nawet sam Hitler.Madril pisze:Dobra miejscówka.
Od 84€zgo pisze:To teraz Polska i Czechy!
Są już jakieś info o cenach do Berlina?
http://www.myticket.de/iron-maiden-tickets.html#tour207
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Czy ja dobrze zrozumiałem? Za ta 84€ możliwe, że będę mógł iść gdzie chce?
No ładnie...
No ładnie...
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Będa bilety do końca, w Niemczech IM graja same wielkie koncerty, zatem miejsca starczy dla wszystkich.
9 dni później grają tam Black Sabbath, niemniej ten pożegnalny koncert (taa, akurat!) jest już prawie sprzedany...
Mnie w kontekście całej trasy martwi tylko jedno - brzmienie!!!! Jeśli Walker będzie ich nagłaśniał tak, jak na ME World Tour - to ja dziękuję. Wydać kilkaset słotych na bilet żeby nic nie słyszeć. Jest jedna kwestia, która nie daje mi spokoju - przecież ten gość robi brzmienie na koncertach JP od lat i ... brzmią one znakomicie. W sumie stylistyka muzyczna IM i JP bardzo podobna... Nie rozumiem, dlaczego nagle nie potrafi wykręcic brzmienia IM? Napisałem do niego o moich spostrzeżeniach na e-mail, odpisał z łaski swojej żebym "Nie wpieprzał mu sie w jego robotę bo on najlepiej się zna na rzeczy".
Ja rozumiem, kilka koncertów może nie wyjść - nawet genialnemu realizatorowi. Natomiast w przypadku Walkera - on konsekwentnie kładzie brzmienie na każdym koncercie. Może to celowa robota? Wiadomo, że Priests i IM to jednak rywale, źle się dzieje, jeśli koncerty obu tych grup nagłaśnia ten sam gość... Może celowo niszczy brzmienie IM, bo przecież w odniesieniu do brzmień, jakie uzyskiwał Doug Hall - teraz jest b. słabo.
Muszę powiedzieć, że te myśli nie dają mi spokoju. Co Wy o tym sądzicie?
Mnie w kontekście całej trasy martwi tylko jedno - brzmienie!!!! Jeśli Walker będzie ich nagłaśniał tak, jak na ME World Tour - to ja dziękuję. Wydać kilkaset słotych na bilet żeby nic nie słyszeć. Jest jedna kwestia, która nie daje mi spokoju - przecież ten gość robi brzmienie na koncertach JP od lat i ... brzmią one znakomicie. W sumie stylistyka muzyczna IM i JP bardzo podobna... Nie rozumiem, dlaczego nagle nie potrafi wykręcic brzmienia IM? Napisałem do niego o moich spostrzeżeniach na e-mail, odpisał z łaski swojej żebym "Nie wpieprzał mu sie w jego robotę bo on najlepiej się zna na rzeczy".
Ja rozumiem, kilka koncertów może nie wyjść - nawet genialnemu realizatorowi. Natomiast w przypadku Walkera - on konsekwentnie kładzie brzmienie na każdym koncercie. Może to celowa robota? Wiadomo, że Priests i IM to jednak rywale, źle się dzieje, jeśli koncerty obu tych grup nagłaśnia ten sam gość... Może celowo niszczy brzmienie IM, bo przecież w odniesieniu do brzmień, jakie uzyskiwał Doug Hall - teraz jest b. słabo.
Muszę powiedzieć, że te myśli nie dają mi spokoju. Co Wy o tym sądzicie?
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Jeśli już to takim sabotażystą prędzej byłby pan Kevin i goście robiący okładki Iron Maiden po Dereku. Do nagłośnienia Iron Maiden na koncertach nie mam większych zastrzeżeń. Do brzmienia studyjnego i ostatnich okładek mam ogromne.
84 euro to ok.380 zł. Trochę sporo, za koncert w 2011 w 02 Arena w Berlinie zapłaciłem 260 zł.
84 euro to ok.380 zł. Trochę sporo, za koncert w 2011 w 02 Arena w Berlinie zapłaciłem 260 zł.
Ostatnio zmieniony pt paź 23, 2015 12:32 pm przez RidingOntheWind, łącznie zmieniany 3 razy.
Myślę, że inni fani na całym świecie też to zauważyli..wątpię, że to coś da, ale może jakaś strona na facebooku, petycja do zespołu z podpisami o zmianę ludzi odpowiedzialnych za nagłośnienie?
Jakby IM grali w TAURON w Krakowie, jak sadzicie, gdzie tam najlepiej słychać, może na płycie???
Ralf takie rozkminki w innym temacie ok?
Na Berlin trzeba moec FTTB i gitara
Na Berlin trzeba moec FTTB i gitara
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Akurat okładki TBOS czy AMOLAD są miliard razy lepsze od chociażby wymęczonego No Prayer.RidingOntheWind pisze:Jeśli już to takim sabotażystą prędzej byłby pan Kevin i goście robiący okładki Iron Maiden po Dereku. Do nagłośnienia Iron Maiden na koncertach nie mam większych zastrzeżeń. Do brzmienia studyjnego i ostatnich okładek mam ogromne.
84 EUR to już raczej standard jeśli chodzi o niemieckie koncerty... Sabbath za koncert w tym samym miejscu kasują 99.99 EUR więc to wręcz dziwne, że Maiden jest o 16% tańsze.RidingOntheWind pisze:84 euro to ok.380 zł. Trochę sporo, za koncert w 2011 w 02 Arena w Berlinie zapłaciłem 260 zł.
Generalnie z moich obserwacji (Elton John i Queen) wynika, że TAURON Arena ma najlepszą akustykę z polskich aren. Na obu koncertach byłem na płycie. Niedługo trzeci raz zweryfikuję nagłośnienie w tej hali przy okazji Foo Fighters. Dla mnie jedyna opcja to albo Golden Cirlce (i stoisz sobie z tyłu - przed soundboardem - co w teorii powinno gwarantować najlepszy dźwięk), albo jedna z bliższych sceny trybun.RALF pisze:Jakby IM grali w TAURON w Krakowie, jak sadzicie, gdzie tam najlepiej słychać, może na płycie???
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

To znaczy nie będzie normalnych biletów na płytę? Jeśli tak to odpuszczam.
Black Sabbath statystyczny fan metalu widział raz lub w ogóle, Iron Maiden 5-6 razy, pewnie dlatego Black Sabbath jest tak drogie
Black Sabbath statystyczny fan metalu widział raz lub w ogóle, Iron Maiden 5-6 razy, pewnie dlatego Black Sabbath jest tak drogie
Dziękuję za odpowiedź. Sorki - ale musiałem wspomnieć w kontekscie rozwazań o trasie o nagłosnieniu.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Black Sabbath jest takie drogie, bo mimo swojej pazerności Rod nie jest Żydem, a Sharon już tak więc chce wycisnąć z męża i jego kumpli z zespołu ile tylko się da przed emeryturą.RidingOntheWind pisze:To znaczy nie będzie normalnych biletów na płytę? Jeśli tak to odpuszczam.
W Berlinie będzie prawdopodobnie jedna kategoria biletów. Jeśli wejdziesz odpowiednio wcześnie to dostaniesz opaskę do sektora stojącego pod sceną, który mieści gdzieś między 1000 a 2000 osób.
Sprawdziłem, Rod nie jest Żydem - Taylor również. To dużo mi mówi o mentalności semickiej, pluję na polityczną poprawnośc - jak ktoś obserwuje świat i pasjonuje się historią - więcej mówić nie trzeba. Fajnie Wicker, że o tym wspomniałeś! SZACUNECZEK!
-
Gregory D.
- -#Charlotte

Troche lipa taka wejsciowka w jednej cenie. Chodzi mi o brak numerowanych miejsc siedzacych. Interesuje mnie trybuna, ale czy jest sens sie spinac i kupowac w przedsprzedazy, jesli moge siedziec na samej gorze , najdalej od sceny, bo przyjade za pozno?
W o2 jak mialem bilet to bez napinki, piwko i spokojnie na miejsce, a tu bede siedzial 5 godzin przed i grzal miejscowke?
Wiadomo coś o jutrzejszych cenach na Berlin?
Według strony myticket.de bilety będą po 84 €, ale jedna ze stron promujących koncert podaje 71 €. Myślę, że bardziej realna jest ta pierwsza opcja.zgo pisze:Wiadomo coś o jutrzejszych cenach na Berlin?
A może będą obie?
Jeżeli w Berlinie będzie ok 400 zł to już się boje co nasze LN wymyśli.mikdyb pisze:Według strony myticket.de bilety będą po 84 €, ale jedna ze stron promujących koncert podaje 71 €. Myślę, że bardziej realna jest ta pierwsza opcja.zgo pisze:Wiadomo coś o jutrzejszych cenach na Berlin?