Nie 600, a 558.krusejder pisze:Czy będą jakieś halówki w Europie środkowej ? jak myślicie ?
Bo wydać 600 zł (za 2 bilety) na GC na stadionie, to średni pomysł :/
Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Patrząc na rozpiskę to już nie bardzo mieliby gdzieś indziej ją wcisnąć niż na początek. No chyba, że Azja dopiero na jesieniBudziol pisze:A skad pomysl ze zaczna od Azji?
270 GC to naprawde dobra cena
Pewnie, aczkolwiek obstawiam, że połowa płyty to będzie zapewne Golden Circle skoro tak tanio. Żeby nie te EE byłoby superBudziol pisze:270 GC to naprawde dobra cena
A miedzy USA a Nowa Zelandia?DeJMIeN Wielki pisze:Patrząc na rozpiskę to już nie bardzo mieliby gdzieś indziej ją wcisnąć niż na początek. No chyba, że Azja dopiero na jesieniBudziol pisze:A skad pomysl ze zaczna od Azji?
Japonia i Chiny maja być pod koniec kwietnia - wystarzy zapoznac sie z ogłoszeniem trasy z sierpnia.
Czyzby w tym tygodniu tylko (albo AŻ) Polske oglosili?
Teoretycznie coś magą jeszcze dziś ogłosić, choć według mnie zaczną od listopada...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Polskę i drugi koncert w Mexico City.Budziol pisze:Czyzby w tym tygodniu tylko (albo AŻ) Polske oglosili?
Mysle, ze cos wskoczy 27.06 jeszcze i przed Polska
Zapewnie Sankt Petersburg (?)Budziol pisze:Mysle, ze coś wskoczy 27.06 jeszcze i przed Polska
No tez mysle, ze drugi koncert w mateczce Rasyji 
Ciekawe, że lipiec nadal pusty, a sporo krajów Europejskich jest w czerwcu, brakuje wprawdzie jeszcze Hiszpanii i Włoch, ale jestem nadal ciekaw czym zapełnią lipiec. Chyba, że Wrocław będzie ostatnim koncertem lub jednym z ostatnich, potem przerwa, a w sierpniu taki jeden strzał w postaci Wacken...i np. koncertowego DVD, skoro już przy spekulacjach jesteśmy xD
Koncert w Moskwie według Press Release ma być jedynym.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Po Wrocławiu przewiduję Czechy, ew. Słowację, EXIT Festival w Serbii, Rumunię/Bułgarię, Grecję (mimo kryzysu ekonomicznego - nie grali tam od 2011, a album sprzedał się doskonale), ew. Turcję, Słowenię, Hiszpanię (3-4 koncerty w tym Rock Fest BCN) i Portugalię... Możliwe, że zrobią kilka dłuższych przerw (3-4 dni), aby zespół, będący w trasie praktycznie non stop od lutego, chwilkę odsapnął.wojteq pisze:Ciekawe, że lipiec nadal pusty, a sporo krajów Europejskich jest w czerwcu, brakuje wprawdzie jeszcze Hiszpanii i Włoch, ale jestem nadal ciekaw czym zapełnią lipiec. Chyba, że Wrocław będzie ostatnim koncertem lub jednym z ostatnich, potem przerwa, a w sierpniu taki jeden strzał w postaci Wacken...i np. koncertowego DVD, skoro już przy spekulacjach jesteśmy xD
Zatem ciekawe co szykuje się 27 czerwca, między Rosją a Finlandią... Obstawiam albo ultranowoczesną 13-tysięczną Minsk Arena na Białorusi, albo mniejszą Saaku Surhaal w Tallinnie.RALF pisze:Koncert w Moskwie według Press Release ma być jedynym.
Teoretycznie jeszcze 8 państw mogą obsadzić, nie zdziwi mnie jeśli w Hiszpanii zrobia kilka koncortów jak w 2003 roku.
Byłoby super!!!WICKER MAN pisze:Zatem ciekawe co szykuje się 27 czerwca, między Rosją a Finlandią... Obstawiam albo ultranowoczesną 13-tysięczną Minsk Arena na Białorusi, albo mniejszą Saaku Surhaal w Tallinnie.RALF pisze:Koncert w Moskwie według Press Release ma być jedynym.
Myslisz, ze zapelnia hale w takich malych krajach robiac tam kilka sztuk?
Od Tallina bliżej do Helsinek niż od Mińska, chyba bardziej prawdopodobny.
Bez przesady, jeden koncert na kilkanaście tysięcy w krajach nadbałtyckich jest bardzo rozsądnym posunięciem - tym bardziej, że między Litwą, Łotwą i Estonią nie ma granic, wiz, jest jedna waluta.
Co do Białorusi, to byłoby to bardzo mądre posunięcie. Sukcesy Basowiszczy, legendarny NRM ( https://pl.wikipedia.org/wiki/N.R.M. ) udowadniają, że jest to bardzo wygłodzony rynek metalowy. Większość ludzi z Grodna czy Mińska, których miałem okazję poznać zna Iron Maiden a jeden nawet widziałby NRM jako support
.
Mińsk urósł do rangi miasta idealnego, w które jest wpompowywane mnóstwo środków zgodnie z dewizą "u nas wsio najlepsze/zesraj się a nie daj się".
Cierpią przez to polskie miasta jak Grodno, ale Minsk Arena spokojnie by się wypełniła.
Dodam, też, że od granicy Polska-Białoruś w mojej rodzinnej Kuźnicy jest super autostrada do samego Mińska. Minus to wiza, jednorazowa bodajże 20euro.
Co do Białorusi, to byłoby to bardzo mądre posunięcie. Sukcesy Basowiszczy, legendarny NRM ( https://pl.wikipedia.org/wiki/N.R.M. ) udowadniają, że jest to bardzo wygłodzony rynek metalowy. Większość ludzi z Grodna czy Mińska, których miałem okazję poznać zna Iron Maiden a jeden nawet widziałby NRM jako support
Mińsk urósł do rangi miasta idealnego, w które jest wpompowywane mnóstwo środków zgodnie z dewizą "u nas wsio najlepsze/zesraj się a nie daj się".
Cierpią przez to polskie miasta jak Grodno, ale Minsk Arena spokojnie by się wypełniła.
Dodam, też, że od granicy Polska-Białoruś w mojej rodzinnej Kuźnicy jest super autostrada do samego Mińska. Minus to wiza, jednorazowa bodajże 20euro.