03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Pewnie wszędzie na trasie będzie z nimi Ghost.
Tylko na tych koncertach, do których wypełnienia potrzebny jest mocniejszy support...
Awatar użytkownika
Wlo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Wlo »

No powtórki z Poznania pewnie nie będzie, czyli Ghost i Slayer. A szkoda, bo Slayer też promuje nowy album i frekwencja byłaby większa. Tak czy siak 3 lipca ani support, ani gościnny występ nie będą najważniejsze :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

sutek pisze:
hipcio_stg pisze:
erosinho pisze:Pytanko: czy ktoś z Was korzystał/ma zamiar korzystać z opcji GC EE? Szczerze to nigdy nie korzystałem z tej opcji - za moich starych lat czegoś takiego nie było, była prosta zasada: kto szybszy i z mocniejszymi łokciami ten przy barierkach :D
GC EE to takie trochę rozczarowanie. Myślisz, że będziesz przed wszystkimi wprost biegł na pustą barierkę, a kiedy już otworzysz oczy i wbiegniesz na halę/stadion zobaczysz 120 fanklubowiczów którzy już całą barierkę mają dla siebie. :pijak:

Jak to? Z relacji innych na forum wynika, że EE i FTTB były wpuszczane razem. Pytam, bo ciągle się zastanawiam nad kupnem EE. Nie mam członkostwa w FC i wydawanie 27 funtów na niepewne losowanie i kupno zwykłego GC, przegrywa z dodatkową stówą za pewne wejście na stadion razem z FTTB. Ktoś ma jakieś pewne info na ten temat, czy najlepiej dzwonić do livenation jak to będzie wyglądać?
W 2014 w Atlas arenie organizatorzy wpuścili FTTB i GCEE razem. Dostali zjebki i w Gdańsku dzień później GCEE wpuścili po FTTB.
sethankh
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: sethankh »

Bilet odebrałem od kuriera.... jak na polskie warunki i te dodatkowe opłaty to chyba było warto piękny kolorowy bilet a nie jakaś tam karteczka drukowana czarno biała. Miłe zaskoczenie ze strony eventim.
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

sethankh pisze:Bilet odebrałem od kuriera.... jak na polskie warunki i te dodatkowe opłaty to chyba było warto piękny kolorowy bilet a nie jakaś tam karteczka drukowana czarno biała. Miłe zaskoczenie ze strony eventim.
Zgadzam się :D
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Pisaliście trochę o frekwencji.. niektórzy tutaj wspominali, że nie ma się czym spinać bo także nie mają jeszcze biletów. Chyba jednak pewne powody do niepokoju są, skoro na eventim.pl więcej biletów sprzedaje obecnie Moscow City Ballet (tak, wiem, że tam jest z 10 wydarzeń, ale zobaczcie jakiej pojemności są miejsca) Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że kiedyś do tego dojdzie, ale mimo, że już sprzedaż trwa dosyć długo ja i moja narzeczona także jeszcze ich nie mamy. I nie wiem czy w ogóle pojadę. Jest mi to totalnie obojętne w tej chwili - może kupię, może nie mimo, że jestem ogromnym fanem Maiden od blisko 15 lat i kiedyś leciałem po bilet minutę po wejściu do sprzedaży. Powodów tego jest kilka - przede wszystkim - nagłośnienie. Na 100% będzie skopane, na każdym koncercie Maiden na którym byłem słyszałem jeden jazgot. Tak było jest i będzie. Iron Maiden niestety, ale poszło w ilość, a nie w jakość. Ładują tych koncertów ile się da i gdzie się da. W lutym byłem w Kraków Arenie na Queen, którzy również byli w trasie i grali co 2-3 dni - przed każdym występem były próby dźwięku, ustawienia głośności, instrumentów - to jest poważne podejście do tematu w sytuacji, gdy ludzie wydają po 300-400 zł za bilet. Tak samo jest w przypadku Muse, które koncertuje na potęgę czy wielu innych artystów. Za to panowie z Maiden elegancko sobie zrobią 3 dni wolnego między koncertami i zamiast spędzić ten czas na doskonaleniu pewnych rzeczy to sobie pojadą do domku a na koncert przyjadą prosto z lotniska. Robienie koncertu na stadionie to zwykły skok na kasę. Nikomu w Iron Maiden nie zależy na pełnych halach czy sold outach. Świadczy o tym stadion we Wrocławiu i Pradze zamiast halówek. Ceny to jest abstrakcja - po to robi się koncert na stadionie, a nie na hali bo automatycznie przyjdzie więcej ludzi, więc ceny biletów powinny być nieco mniejsze (jasne, że zorganizowanie stadionu jest o wiele droższe, ale i tak na tym zarobią). Za średnie miejsce na trybunach dla 2 osób trzeba dać 600 zł. No ktoś tu postradał zmysły. Na najwyższe sektory bilet powinien kosztować max 130-150 zł, na te niższe 199 zł i od razu wszystko zaczęło by iść jak woda (dwójka moich znajomych - nie fanów stwierdziła, że chętnie pojechaliby zobaczyć Maiden na żywo, gdyby nie ceny- to o czymś świadczy). Więc jaką mam perspektywę? Turlanie się prawie 1000 km do Wrocławia, 600 zł za 2 bilety w średnim miejscu, oklepaną setlistę (poza fragmentami z The Book Of Souls będą same nieśmiertelniki) i zrugane nagłośnienie. Póki co jadę na Muse 4.06 do O2 Areny (za 2 bilety, koncert halowy - 398 zł)) w Pradze i również do Wrocławia, ale na Davida Gilmoura 25.06. Jest mi strasznie przykro, ale póki co Maiden samo się prosi o to, żeby ich omijać. Jestem ogromnym fanem tego zespołu i jego twórczości, ale nie kupuję wszystkiego co rzucą ludziom. Dla mnie z tego kultu, który był wokół nich zrobił się objazdowy wpłatomat. Niestety.. :(
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

brezdi pisze:Więc jaką mam perspektywę? Turlanie się prawie 1000 km do Wrocławia, 600 zł za 2 bilety w średnim miejscu, oklepaną setlistę (poza fragmentami z The Book Of Souls będą same nieśmiertelniki) i zrugane nagłośnienie. Póki co jadę na Muse 4.06 do O2 Areny (za 2 bilety, koncert halowy - 398 zł)) w Pradze i również do Wrocławia, ale na Davida Gilmoura 25.06. Jest mi strasznie przykro, ale póki co Maiden samo się prosi o to, żeby ich omijać. Jestem ogromnym fanem tego zespołu i jego twórczości, ale nie kupuję wszystkiego co rzucą ludziom.
Wobec tego wybierz się do Kowna - już widać, że będzie tam porządna reprezentacja Sanktuarian. :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A można wiedzieć na ilu koncertach IM byłeś już w życiu. Sadzę, że u nas sprzedaż tak na serio ruszy po Nowym Roku. To prawda, że bilety bardzo drogie, tym bardziej że jest to 24 koncert IM w Polsce. A tak swoja drogą Moscow City Ballet jest u nas cholernie popularny, podobnie jak Zimmer.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Nie chcę wyjść na wścibskiego, ale z czystej ciekawości 1000 km to gdzie Ty mieszkasz ? :P

Jak kiedyś nie byłe interentów to sie ludzie bardziej na kocnerty cieszyli, takie mam wrazenie przynajmniej, teraz jest wszystkiego pelno a jeszscze wex pod uwage, ze Sabbs sa dzien wczesniej.

sorry za bledy.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Zakkahletz pisze:
brezdi pisze:Więc jaką mam perspektywę? Turlanie się prawie 1000 km do Wrocławia, 600 zł za 2 bilety w średnim miejscu, oklepaną setlistę (poza fragmentami z The Book Of Souls będą same nieśmiertelniki) i zrugane nagłośnienie. Póki co jadę na Muse 4.06 do O2 Areny (za 2 bilety, koncert halowy - 398 zł)) w Pradze i również do Wrocławia, ale na Davida Gilmoura 25.06. Jest mi strasznie przykro, ale póki co Maiden samo się prosi o to, żeby ich omijać. Jestem ogromnym fanem tego zespołu i jego twórczości, ale nie kupuję wszystkiego co rzucą ludziom.
Wobec tego wybierz się do Kowna - już widać, że będzie tam porządna reprezentacja Sanktuarian. :)
Bardzo mocno rozważam taką opcję, problemem jest urlop w pracy, bo jednak Kowno to bodajże czwartek?
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Invader pisze:Nie chcę wyjść na wścibskiego, ale z czystej ciekawości 1000 km to gdzie Ty mieszkasz ? :P

Jak kiedyś nie byłe interentów to sie ludzie bardziej na kocnerty cieszyli, takie mam wrazenie przynajmniej, teraz jest wszystkiego pelno a jeszscze wex pod uwage, ze Sabbs sa dzien wczesniej.

sorry za bledy.
Stalowa Wola - 485 km w jedną stronę.
Deleted User 2259

A już myślałem, że 1000 w jedną i trochę mi tu coś nie pasowało :)
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2015 12:17 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

RALF pisze:A można wiedzieć na ilu koncertach IM byłeś już w życiu. Sadzę, że u nas sprzedaż tak na serio ruszy po Nowym Roku. To prawda, że bilety bardzo drogie, tym bardziej że jest to 24 koncert IM w Polsce. A tak swoja drogą Moscow City Ballet jest u nas cholernie popularny, podobnie jak Zimmer.
Chorzów, Torwar,Gdańsk, Łódź, Poznań, Bemowo, Budapeszt, Berlin
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

brezdi pisze:
Zakkahletz pisze:
Bardzo mocno rozważam taką opcję, problemem jest urlop w pracy, bo jednak Kowno to bodajże czwartek?
Tak, można potem jeszcze ze 2 dni zostać na Litwie i pozwiedzać. :)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

W sobotę jest David Gilmour we Wrocławiu, więc długo bym na Litwie nie zabawił :)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

brezdi pisze:
RALF pisze:A można wiedzieć na ilu koncertach IM byłeś już w życiu. Sadzę, że u nas sprzedaż tak na serio ruszy po Nowym Roku. To prawda, że bilety bardzo drogie, tym bardziej że jest to 24 koncert IM w Polsce. A tak swoja drogą Moscow City Ballet jest u nas cholernie popularny, podobnie jak Zimmer.
Chorzów, Torwar,Gdańsk, Łódź, Poznań, Bemowo, Budapeszt, Berlin
I oczywiście Gwardia - nie wiem jak mogłem przeoczyć :/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No to trochę tych koncertów zaliczyłeś. Właśnie, próby przed występami mogliby robić, to prawda. Sprawdziłem rozpiskę koncertów Moscow CB, to łącznie 22 koncerty w Polsce w różnych miastach. Teoretycznie mogą one przyciągnąć nawet 45,000 ludzi łącznie. To daje pojęcie o popularności w Polsce. Sądzę, że organizator dołoży coś jeszcze do koncertu IM, bo za taką cenę powinny być jeszcze dwa dobre zespoły przed nimi, tak jak w Poznaniu. Gdyby tyle kosztowały bilety na pojedynczy koncert halowy nie byłoby problemu, ale tutaj jest to 'małe' przegięcie ze strony LN, bo ceny ustala organizator a nie zespół.
Deleted User 2259

Megadeth jako support Black Sabbath w Danii, to może oni by mogli supportować Maiden na kilku koncertach, bo nie chcę mi się wierzyć, ze Megadeth na cała trase z Sabbs pojedzie.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

RALF pisze:. Sądzę, że organizator dołoży coś jeszcze do koncertu IM, bo za taką cenę powinny być jeszcze dwa dobre zespoły przed nimi, tak jak w Poznaniu. Gdyby tyle kosztowały bilety na pojedynczy koncert halowy nie byłoby problemu, ale tutaj jest to 'małe' przegięcie ze strony LN, bo ceny ustala organizator a nie zespół.
We wszystkim zgoda :)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Invader pisze:Megadeth jako support Black Sabbath w Danii, to może oni by mogli supportować Maiden na kilku koncertach
Jeżeli ogłoszą ekipę Rudego na supporcie we Wrocku, poważnie rozważę dokupienie biletu na ten gig (na Kowno już mam).
ODPOWIEDZ