Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blaze Bayley
Tuz przed premiera IM :-D
Noo, prwda, też tak pomyślałem.
Czy znacie jakiś sklep w Polsce (najlepiej internetowy) w którym można kupić CD Silicon Messiah? Z tego co ja widzę to wszędzie jest niedostępne...
Bardzo chciałbym mieć oryginał tej płytki u siebie.
Widzę, że na oficjalce Blaze'a jest sklep i niby można kupić, czy ma ktoś jakieś doświadczenia z kupowania tam?
Bardzo chciałbym mieć oryginał tej płytki u siebie.
Widzę, że na oficjalce Blaze'a jest sklep i niby można kupić, czy ma ktoś jakieś doświadczenia z kupowania tam?
W Polsce zafoliowanej nówki już nie dostaniesz. Pozostaje śledzić Alledrogo, kilka miechów temu kupiłem tam właśnie Silicon Messiah - używańca, ale w doskonałym stanie i za całkiem rozsądną cenę (niewiele ponad trzy dychy).
-
paulek
- -#Lord of the flies

Kupowanie w sklepie Blaze'a - bez jakichkolwiek problemów i bez tzw przygód związanych z przesyłką. Ja kupowałem tam wielokrotnie i zawsze było ok.
PozdR
Ewentualnie spróbuj na koncertach kupić, ostatnio w Doecku miał płyty do sprzedania, wcześniej na trasie też zawsze merch był dostępny.
PozdR
Ewentualnie spróbuj na koncertach kupić, ostatnio w Doecku miał płyty do sprzedania, wcześniej na trasie też zawsze merch był dostępny.
-
Deleted User 2259
A czemu sie nie da tego kupić teraz, ze tak pytam, jakieś problemy z wydawca ?
Dwa nowe numery w akustycznych wersjach. Naprawdę mi się podobają 
https://www.youtube.com/watch?v=v6Zky-i ... e=youtu.be
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
+1kmberserker pisze:Dwa nowe numery w akustycznych wersjach. Naprawdę mi się podobają
No to nic tylko czekać na wersje studyjną!
The lover of life's not a sinner.
Na Amazonie dostępne są trzydziestosekundowe próbki wszystkich utworów z nowego albumu.
No to dla leniwych:Pajong pisze:Na Amazonie dostępne są trzydziestosekundowe próbki wszystkich utworów z nowego albumu.
http://www.amazon.co.uk/Infinite-Entang ... B01AOOBYWE
Mnie się podobają, o ile można ocenić coś po 30 sekundach - allbo po prostu lubię Bayleya
Ja sobie nawet tymi zapowiedziami nie chcę psuć niespodzianki
Blaze przyzwyczaił mnie do wydawnictw na wysokim poziomie, a to, że IE jest albumem koncepcyjnym nieźle mnie podnieca. Liczę na naprawdę solidne granie, które bez problemu zaliczę do TOP 5 płyt 2016 roku. Słyszałem tylko te dwa numery w wersjach akustycznych i kawałek zwykłej numeru Human i tyle wystarczy. Cholernie żałuję, że tym razem nie uda mi się wybrać na któryś z koncertów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zajawki są bardzo obiecujące, wygląda na to, że szykuje się świetna płyta.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Świetny utwór!
Dobry kawałek a był to IMHO ten "gorszy" z zaprezentowanych akustycznie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
paulek
- -#Lord of the flies

Listonosz dzisiaj dostarczył najnowsza płytę w wydaniu limited nr 163/250.
Jak starczy wieczorem czasu to podrzucę zdjęcia
Polowanie trwa....
Jak starczy wieczorem czasu to podrzucę zdjęcia
Polowanie trwa....
Napisz, jak ogólne wrażenia po odsłuchu 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

+1, tylko proszę o alternatywną okładkę, bo tej nie zdzierżę.Emilio pisze:Zajawki są bardzo obiecujące, wygląda na to, że szykuje się świetna płyta.
Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie: np. we fragmencie "What Will Come" dostępnym na Amazonie Blaze brzmi jak Bruce teraz, gdy głos Mu się trochę obniżył.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Kilka słów o nowej płycie.
Trwa nieco ponad 47 minut i zawiera 12 utworów a w zasadzie 11 bo 12 to takie zamknięcie. Album koncepcyjny utwory powiązane gadkami i efektami dźwiękowymi.
Muzycznie płyta dobra z plusem. Kompozycyjnie całkiem dobrze, to co mnie drażni to powermetalowe rodem ze Stratovarius wstawki (kawałek Human).
Generlanie najlepiej wypadają kawałki 10 i 11, a póki co moim faworytem jest kawałek Independent.
Płyta zdecydowanie lepsza od ostatniej studyjnej płyty Blae'a ale jednak bez startu do pierwszych 3 jego płyt. Jednak fajnie by było gdyby Blaze'a stać było na porządnego producenta i jakiś ekstraklasowych muzyków studyjnych.... No ale Abslova nie jest zła.
PozdRawiam i podkReślam, ze to moje subiektywne odczucia po 5-6 odłuchach całości.
PS.
Po kolejnych kilkunastu przesłuchach - w sumie większa część nocki z BB
mogę dodać, ze płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem. Końcówka jest naprawdę super. Jeszcze odnosząc się do zawartości muzycznej wiele tutaj zapożyczeń z Maiden z okresu głównie Virtual XI - a takie Dark Energy 256 to początek utworu to żywcem wzięty motyw z Futureal. No ale to w sumie tylko na plus się zalicza
Chyba jednak pierwsza trójka w dyskografii.
Trwa nieco ponad 47 minut i zawiera 12 utworów a w zasadzie 11 bo 12 to takie zamknięcie. Album koncepcyjny utwory powiązane gadkami i efektami dźwiękowymi.
Muzycznie płyta dobra z plusem. Kompozycyjnie całkiem dobrze, to co mnie drażni to powermetalowe rodem ze Stratovarius wstawki (kawałek Human).
Generlanie najlepiej wypadają kawałki 10 i 11, a póki co moim faworytem jest kawałek Independent.
Płyta zdecydowanie lepsza od ostatniej studyjnej płyty Blae'a ale jednak bez startu do pierwszych 3 jego płyt. Jednak fajnie by było gdyby Blaze'a stać było na porządnego producenta i jakiś ekstraklasowych muzyków studyjnych.... No ale Abslova nie jest zła.
PozdRawiam i podkReślam, ze to moje subiektywne odczucia po 5-6 odłuchach całości.
PS.
Po kolejnych kilkunastu przesłuchach - w sumie większa część nocki z BB
Chyba jednak pierwsza trójka w dyskografii.