03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: hipcio_stg »

Wicker kilka razy wspominał, że bilety idą elegancko, więc na support poza Ghostem i RA nie ma co liczyć. Jeżeli stadion będzie wypełniony do połowy to nie będzie w kręgu zainteresowań ISIS. Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

IM ma koncertową bazę fanów ok 25000. I tyle pewno będzie we Wrocławiu. Wymyślanie, że termin zły, że koszta itp. itd. to zwykłe marudzenie. Kto będzie chciał być to będzie, a kto nie będzie chciał, to zawsze znajdzie wymówkę ;)

Bilety na koncert Black Sabbath ludzie już dawno kupili, więc teraz mogą spokojnie sobie kupić na IM. Jakie dodatkowe koszta? Kto chciałby pojechać na te 2 koncerty to i tak musi odwiedzić Kraków i Wrocław. A czy to dzień po dniu, czy w odstępie tygodnia - przejazdy kosztują tyle samo. A oszczędzając jeden powrót np. na północ można zanocować w Krk.

Koncert w niedzielę? W tygodniu to osoba z północy musi brać 2 dni wolne w pracy...

Ceny biletów - wiadomo, niższe mogłyby być, ale z drugiej strony, czy np. 50 zł różnicy w cenie biletu = 5000 więcej ludzi? Nie sądzę...

Koncert latem? A teraz jesienią też mamy zatrzęsienie koncertów, więc tutaj tak naprawdę nie ma "dobrych" terminów. A dla fanów metalu aż tak wiele imprez latem u nas nie ma... Zresztą ten koncert będzie za 7 miesięcy... można spokojnie ogarnąć sobie i wolne i kasę...

Lokalizacja - w centrum, czy na północy niby lepsza, ale wtedy większość ludzi z Krakowa, Wrocławia, czy Górnego Śląska wybrałaby południowych sąsiadów. Ja już jeździłem na IM i do Czech i na Słowację, bo było taniej/bliżej.

I tak to już jest... narzekanie i marudzenie na 7 (!) miesięcy przed koncertem. Zamiast się cieszyć, że IM znowu w Polsce, to szukanie dziury w całym ;)

A serio - to ile razy już na forum były koncertowe rozkminy jak to organizator jest debilem i nie wie co robi, a później się okazywało, że koncert był udany i frekwencja była niezła? :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Masz rację w sumie :)
Awatar użytkownika
Moonchild 666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Moonchild 666 »

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:19 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Jak dotąd najtaniej zapłaciłem za bilety na Litwę i na Węgry - tyle, że przy wyprawie na Węgry dochodzą już większe koszty organizacyjne. Polska - Czechy porównywalnie. Ale jeśli ktoś chciałby zobaczyć Maiden we Włoszech, w sektorze GC, to zapłaciłby za bilet z przesyłką do Polski jakieś 530 zł :evil: (sprawdzałem - Triest); Berlin - podobna kwestia, która była już szeroko omawiana na forum.
Moonchild 666 pisze: zabawa tylko dla wybranych.

Tak z ciekawości zapytam - co masz na myśli ?
Awatar użytkownika
Moonchild 666
-#Charlotte
-#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:19 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Moonchild 666 pisze:a dojazdy są kosztowne, zresztą widze że jesteś z mojego miasta więc wiadomo ile trzeba km przejechać żeby sie dostać na koncert IM. nie opłaca się.
Bez przesady ;) masz np. Polskiego Busa i możesz za niewielkie pieniądze dojechać w 2 strony. No ale to trzeba chcieć, bo jak się nie chce to zawsze wytłumaczenie się znajdzie ;)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie, prawdziwy fan zawsze znajdzie czas i sposób a reszta - lepsze MP3 :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Moonchild 666 jak komuś zależy na zespole i koncercie to nawet z grobu by wstał by tam być :P
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

RALF pisze:5. PR - no i co z tego, że już w dużych miastach pojawiły się billboardy? W lutym zostaną zaklejone innymi[...]
2 z 5 znanych mi plakatów w promieniu 1,5 km od domu, już jest zaklejonych, w tym jeden Scorpionsami...
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

To nie kwestia opłaca się / nie opłaca się, tylko stać mnie / nie stać mnie. Proste.
Wiadomo, że od koncertu IM ważniejsze jest: zjeść (przeżyć), zapłacić rachunki, kredyt itd. Dopiero potem można pomyśleć o przyjemnościach/ekstrawagancjach.
Ale czy ważniejsze jest odłożyć pieniądze zamiast je wydać na IM - to już każdy, kto je ma, musi zdecydować sam! Ja jestem zdania, żeby brać póki jest co, bo potem może nie być już okazji, a i odłożone pieniądze na niewiele się przydadzą.

W tej dziedzinie mogę się "pochwalić" zaprzepaszczeniem szansy na uzyskanie pierwszej pracy po studiach (w listopadzie 2003 - nie było łatwo na rynku). Zamiast na szkolenie wprowadzające, podziękowałem za pracę i pojechałem na koncert odbywający się tego dnia we Wrocławiu. Następną okazję dostania pracy otrzymałem dopiero pół roku później... Ale nie żałuję, przynajmniej 12 lat później mogę stwierdzić, że dobrze wybrałem :mryellow: Nie wspominając o tym, że za oszczędzone pieniądze ze stypendium naukowego kupiłem wówczas bilet lotniczy z Gdańska do Wrocławia za parę stów, a to było naprawdę sporo. Liczyłem na to, że prosto po szkoleniu polecę na koncert. Ale że na ten dzień na lotnisku w GDN kroiły się mgły, to z obawy o odwołanie/opóźnienie lotu olałem szansę otrzymania pracy i od rana pojechałem do Wrocławia pociągiem... Tracąc te parę stów za nierefundowalny bilet LOT! Rekompensatą był świetny koncert i autografy od chłopaków na lotnisku, na które pojechałem prosto z dworca w ślepej nadziei spotkania zespołu... I udało się!!!

Tak więc tekstów "nie opłaca się" nigdy nie potraktuję poważnie. Nie stać mnie - OK, to przykro. Nie chce mi się - też OK. Mam w dupie - OK! Ale "nie opłaca się" ?!? Życie się w ogóle nie opłaca, żesz mać :!:

M.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie - tak a'propos - SZACUN :)
Awatar użytkownika
Moonchild 666
-#Charlotte
-#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:20 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, prawda - są sytuację, że nie ma wyjścia...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze:No, prawda - są sytuację, że nie ma wyjścia...
Wyjście jakieś jest zawsze ;) co pokazał powyżej beaviso :) To raczej kwestia priorytetów i tego co dla kogo jest ważne w życiu. Dla kogoś za daleko, za drogo, a dla innego rzecz święta i wszystko inne w tym momencie jest nieistotne. Jak się chce to się zawsze znajdzie sposób. A pisanie, że jak nie ten koncert to inny - tutaj można się łatwo przeliczyć... jak wiemy całkiem niedawno kariera IM wisiała dosłownie na włosku. Panowie swoje lata już mają i młodsi nie będą... No ale to każdy z nas wie i zrobi z tą wiedzą to co uważa za stosowne :) Ja tam wolę korzystać, niż później żałować, że nie korzystałem :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Wiadomo, że ludzie mają bardzo różne sytuacje, ale widzę na przykładzie części moich znajomych którzy mówią że "nie mają kasy" albo "nie mają czasu" na koncert Maiden, a jednocześnie kasę i czas na sporo innych rzeczy typu imprezy, inne koncerty, inne hobby czy używki mają... i ich sprawa, nic mi do tego, na co kto wydaje pieniądze, ale zmierzam do tego, że według moich obserwacji zdecydowana większość ludzi mówiących o aspekcie finansowym albo czasowym po prostu nie pali się aż tak do tego, żeby na koncert jechać i ma nie jest to dla nich sprawą aż tak priorytetową. No i umówmy się - w sytuacji kiedy koncert jest ogłaszany jakieś osiem miesięcy przed, a bilety będą dostępne w dniu koncertu, to nawet niezamożni ludzie są w stanie oszczędzić te pieniądze. Jeśli chcą, oczywiście :) Podobnie sprawa ma się np. z kupowaniem muzyki.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Bilet przed samym koncertem mozna kupic za grosze, plbusa wyhaczyc za grosze - chciec znaczy moc
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Budziol pisze:chciec znaczy moc
Otóż to :) jak ktoś chce to zawsze znajdzie sposób, a jak ktoś nie chce to zawsze znajdzie wymówkę :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Wiadomo,że są sytuacje losowe ale gig jest za 7 miesięcy - 200-300 zł na bilet i logistykę nie da się uzbierać w tyle miesięcy??????
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Prawda, dla chcącego - nic trudnego :)
ODPOWIEDZ