03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Wicker kilka razy wspominał, że bilety idą elegancko, więc na support poza Ghostem i RA nie ma co liczyć. Jeżeli stadion będzie wypełniony do połowy to nie będzie w kręgu zainteresowań ISIS. Pozdrawiam 
IM ma koncertową bazę fanów ok 25000. I tyle pewno będzie we Wrocławiu. Wymyślanie, że termin zły, że koszta itp. itd. to zwykłe marudzenie. Kto będzie chciał być to będzie, a kto nie będzie chciał, to zawsze znajdzie wymówkę 
Bilety na koncert Black Sabbath ludzie już dawno kupili, więc teraz mogą spokojnie sobie kupić na IM. Jakie dodatkowe koszta? Kto chciałby pojechać na te 2 koncerty to i tak musi odwiedzić Kraków i Wrocław. A czy to dzień po dniu, czy w odstępie tygodnia - przejazdy kosztują tyle samo. A oszczędzając jeden powrót np. na północ można zanocować w Krk.
Koncert w niedzielę? W tygodniu to osoba z północy musi brać 2 dni wolne w pracy...
Ceny biletów - wiadomo, niższe mogłyby być, ale z drugiej strony, czy np. 50 zł różnicy w cenie biletu = 5000 więcej ludzi? Nie sądzę...
Koncert latem? A teraz jesienią też mamy zatrzęsienie koncertów, więc tutaj tak naprawdę nie ma "dobrych" terminów. A dla fanów metalu aż tak wiele imprez latem u nas nie ma... Zresztą ten koncert będzie za 7 miesięcy... można spokojnie ogarnąć sobie i wolne i kasę...
Lokalizacja - w centrum, czy na północy niby lepsza, ale wtedy większość ludzi z Krakowa, Wrocławia, czy Górnego Śląska wybrałaby południowych sąsiadów. Ja już jeździłem na IM i do Czech i na Słowację, bo było taniej/bliżej.
I tak to już jest... narzekanie i marudzenie na 7 (!) miesięcy przed koncertem. Zamiast się cieszyć, że IM znowu w Polsce, to szukanie dziury w całym
A serio - to ile razy już na forum były koncertowe rozkminy jak to organizator jest debilem i nie wie co robi, a później się okazywało, że koncert był udany i frekwencja była niezła?
Bilety na koncert Black Sabbath ludzie już dawno kupili, więc teraz mogą spokojnie sobie kupić na IM. Jakie dodatkowe koszta? Kto chciałby pojechać na te 2 koncerty to i tak musi odwiedzić Kraków i Wrocław. A czy to dzień po dniu, czy w odstępie tygodnia - przejazdy kosztują tyle samo. A oszczędzając jeden powrót np. na północ można zanocować w Krk.
Koncert w niedzielę? W tygodniu to osoba z północy musi brać 2 dni wolne w pracy...
Ceny biletów - wiadomo, niższe mogłyby być, ale z drugiej strony, czy np. 50 zł różnicy w cenie biletu = 5000 więcej ludzi? Nie sądzę...
Koncert latem? A teraz jesienią też mamy zatrzęsienie koncertów, więc tutaj tak naprawdę nie ma "dobrych" terminów. A dla fanów metalu aż tak wiele imprez latem u nas nie ma... Zresztą ten koncert będzie za 7 miesięcy... można spokojnie ogarnąć sobie i wolne i kasę...
Lokalizacja - w centrum, czy na północy niby lepsza, ale wtedy większość ludzi z Krakowa, Wrocławia, czy Górnego Śląska wybrałaby południowych sąsiadów. Ja już jeździłem na IM i do Czech i na Słowację, bo było taniej/bliżej.
I tak to już jest... narzekanie i marudzenie na 7 (!) miesięcy przed koncertem. Zamiast się cieszyć, że IM znowu w Polsce, to szukanie dziury w całym
A serio - to ile razy już na forum były koncertowe rozkminy jak to organizator jest debilem i nie wie co robi, a później się okazywało, że koncert był udany i frekwencja była niezła?
www.MetalSide.pl
Masz rację w sumie 
- Moonchild 666
- -#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:19 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dotąd najtaniej zapłaciłem za bilety na Litwę i na Węgry - tyle, że przy wyprawie na Węgry dochodzą już większe koszty organizacyjne. Polska - Czechy porównywalnie. Ale jeśli ktoś chciałby zobaczyć Maiden we Włoszech, w sektorze GC, to zapłaciłby za bilet z przesyłką do Polski jakieś 530 zł
(sprawdzałem - Triest); Berlin - podobna kwestia, która była już szeroko omawiana na forum.
Tak z ciekawości zapytam - co masz na myśli ?
Moonchild 666 pisze: zabawa tylko dla wybranych.
Tak z ciekawości zapytam - co masz na myśli ?
- Moonchild 666
- -#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:19 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 2 razy.
Bez przesadyMoonchild 666 pisze:a dojazdy są kosztowne, zresztą widze że jesteś z mojego miasta więc wiadomo ile trzeba km przejechać żeby sie dostać na koncert IM. nie opłaca się.
www.MetalSide.pl
Dokładnie, prawdziwy fan zawsze znajdzie czas i sposób a reszta - lepsze MP3 
-
Deleted User 2259
Moonchild 666 jak komuś zależy na zespole i koncercie to nawet z grobu by wstał by tam być 
2 z 5 znanych mi plakatów w promieniu 1,5 km od domu, już jest zaklejonych, w tym jeden Scorpionsami...RALF pisze:5. PR - no i co z tego, że już w dużych miastach pojawiły się billboardy? W lutym zostaną zaklejone innymi[...]
To nie kwestia opłaca się / nie opłaca się, tylko stać mnie / nie stać mnie. Proste.
Wiadomo, że od koncertu IM ważniejsze jest: zjeść (przeżyć), zapłacić rachunki, kredyt itd. Dopiero potem można pomyśleć o przyjemnościach/ekstrawagancjach.
Ale czy ważniejsze jest odłożyć pieniądze zamiast je wydać na IM - to już każdy, kto je ma, musi zdecydować sam! Ja jestem zdania, żeby brać póki jest co, bo potem może nie być już okazji, a i odłożone pieniądze na niewiele się przydadzą.
W tej dziedzinie mogę się "pochwalić" zaprzepaszczeniem szansy na uzyskanie pierwszej pracy po studiach (w listopadzie 2003 - nie było łatwo na rynku). Zamiast na szkolenie wprowadzające, podziękowałem za pracę i pojechałem na koncert odbywający się tego dnia we Wrocławiu. Następną okazję dostania pracy otrzymałem dopiero pół roku później... Ale nie żałuję, przynajmniej 12 lat później mogę stwierdzić, że dobrze wybrałem
Nie wspominając o tym, że za oszczędzone pieniądze ze stypendium naukowego kupiłem wówczas bilet lotniczy z Gdańska do Wrocławia za parę stów, a to było naprawdę sporo. Liczyłem na to, że prosto po szkoleniu polecę na koncert. Ale że na ten dzień na lotnisku w GDN kroiły się mgły, to z obawy o odwołanie/opóźnienie lotu olałem szansę otrzymania pracy i od rana pojechałem do Wrocławia pociągiem... Tracąc te parę stów za nierefundowalny bilet LOT! Rekompensatą był świetny koncert i autografy od chłopaków na lotnisku, na które pojechałem prosto z dworca w ślepej nadziei spotkania zespołu... I udało się!!!
Tak więc tekstów "nie opłaca się" nigdy nie potraktuję poważnie. Nie stać mnie - OK, to przykro. Nie chce mi się - też OK. Mam w dupie - OK! Ale "nie opłaca się" ?!? Życie się w ogóle nie opłaca, żesz mać
M.
Wiadomo, że od koncertu IM ważniejsze jest: zjeść (przeżyć), zapłacić rachunki, kredyt itd. Dopiero potem można pomyśleć o przyjemnościach/ekstrawagancjach.
Ale czy ważniejsze jest odłożyć pieniądze zamiast je wydać na IM - to już każdy, kto je ma, musi zdecydować sam! Ja jestem zdania, żeby brać póki jest co, bo potem może nie być już okazji, a i odłożone pieniądze na niewiele się przydadzą.
W tej dziedzinie mogę się "pochwalić" zaprzepaszczeniem szansy na uzyskanie pierwszej pracy po studiach (w listopadzie 2003 - nie było łatwo na rynku). Zamiast na szkolenie wprowadzające, podziękowałem za pracę i pojechałem na koncert odbywający się tego dnia we Wrocławiu. Następną okazję dostania pracy otrzymałem dopiero pół roku później... Ale nie żałuję, przynajmniej 12 lat później mogę stwierdzić, że dobrze wybrałem
Tak więc tekstów "nie opłaca się" nigdy nie potraktuję poważnie. Nie stać mnie - OK, to przykro. Nie chce mi się - też OK. Mam w dupie - OK! Ale "nie opłaca się" ?!? Życie się w ogóle nie opłaca, żesz mać
M.
Dokładnie - tak a'propos - SZACUN 
- Moonchild 666
- -#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:20 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 1 raz.
No, prawda - są sytuację, że nie ma wyjścia...
Wyjście jakieś jest zawszeRALF pisze:No, prawda - są sytuację, że nie ma wyjścia...
www.MetalSide.pl
Wiadomo, że ludzie mają bardzo różne sytuacje, ale widzę na przykładzie części moich znajomych którzy mówią że "nie mają kasy" albo "nie mają czasu" na koncert Maiden, a jednocześnie kasę i czas na sporo innych rzeczy typu imprezy, inne koncerty, inne hobby czy używki mają... i ich sprawa, nic mi do tego, na co kto wydaje pieniądze, ale zmierzam do tego, że według moich obserwacji zdecydowana większość ludzi mówiących o aspekcie finansowym albo czasowym po prostu nie pali się aż tak do tego, żeby na koncert jechać i ma nie jest to dla nich sprawą aż tak priorytetową. No i umówmy się - w sytuacji kiedy koncert jest ogłaszany jakieś osiem miesięcy przed, a bilety będą dostępne w dniu koncertu, to nawet niezamożni ludzie są w stanie oszczędzić te pieniądze. Jeśli chcą, oczywiście
Podobnie sprawa ma się np. z kupowaniem muzyki.
Bilet przed samym koncertem mozna kupic za grosze, plbusa wyhaczyc za grosze - chciec znaczy moc
Otóż toBudziol pisze:chciec znaczy moc
www.MetalSide.pl
Wiadomo,że są sytuacje losowe ale gig jest za 7 miesięcy - 200-300 zł na bilet i logistykę nie da się uzbierać w tyle miesięcy??????
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Prawda, dla chcącego - nic trudnego