Promocja "The Book Of Souls" w Polsce - plakaty + ulotki
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Promocja "The Book Of Souls" w Polsce - plakaty + ulotki
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=
Straszny spadek #32. Obawiam się, czy bedzie "Złoto"? Raczej trudno...
- dostoevsky
- -#Assassin

Popatrz na to inaczej - przypomnij sobie, na którym miejscu wylądował "The Book of Souls" w czwartym tygodniu po premierze (chyba siódme miejsce), a gdzie jest teraz Gilmour (12 miejsce po czwartym tygodniu), który miał o wiele lepszą promocję, również poza mediami/Internetem. Mam tu na myśli między innymi dekorację na stacji metra Centrum w Warszawie, którą widziałem w zeszłym miesiącu kiedy na chwilę wpadłem do ojczyzny.RALF pisze:http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=
Wiem, że takie porównania są nie dokońca miarodajne, bo płyty co tydzień nie sprzedają się w dokładnie tych samych ilościach - ale generalnie należy ocenić, że TBOS dobrze się sprzedaje. Nie wspominam już o tym, że najnowsza płyta Maiden debiutowała na pierwszym miejscu, czym nie może się pochwalić ani TFF (3. miejsce, i nigdy nie dotarł do pierwszego miejsca), AMOLAD (6. miejsce, choć w kolejnym tygodniu wylądował na pierwszym), czy DOD (3. miejsce, i bez pierwszego miejsca w kolejnych tygodniach).*
*Dane ze strony OLIS
Różnie może być - niemniej nawet sam zespół specjalnie tej płyty nie wspiera, np. nie proponuja kolejnych klipów promocyjnych, przecież od wydania płyty do startu trasy minie pół roku - jak oni chcą ją w tym okresie promować?!
No tak. Prawda jest taka, że dziesiątki tysięcy ludków-rodaków zassało mp3 i taka wersja TBOS im w zupełności wystarcza. Wielu moich znajomych tydzień przed premierą chwaliło się z wyższością, że już "mają nowy Maiden", a taki niby wielki fan jak ja, jeszcze gryzie paluchy z niecierpliwości i czeka na dzień premiery. Sorry, ale taki mamy klimat... - cytując klasyka.RALF pisze: Straszny spadek #32. Obawiam się, czy bedzie "Złoto"? Raczej trudno...
No trudno - fakt - cena płyty też tutaj znaczy wiele - przecietny 'fan' jak ma zapłacić ponad 60 PLN to jednak woli to sobie zassać... Inna rzecz, iz w wielu krajach album trzyma sie od tygodni dzielnie, w niektórych pozostaje Nr 1, w innych wciąż Top 10, Top 20. Moze gdyby już teraz IM koncertowali, podciągło by to sprzedaż.
Liczmy, iż w przypadku koncertu, ci co tylko "zassali" płytę, jednak zechca kupić bilet!!! O to, to rozumiem....
Liczmy, iż w przypadku koncertu, ci co tylko "zassali" płytę, jednak zechca kupić bilet!!! O to, to rozumiem....
ja kupiłem w MM za 55 zł.RALF pisze:przecietny 'fan' jak ma zapłacić ponad 60 PLN
www.MetalSide.pl
Witam,
Czy w Lublinie były już rozwieszane jakieś plakaty?
Do tej pory nie widziałem żadnego
Z chęcią mógłbym kilka rozwiesić
Czy w Lublinie były już rozwieszane jakieś plakaty?
Do tej pory nie widziałem żadnego
Z chęcią mógłbym kilka rozwiesić
Wlasnie jezeli ktos ma jakies foty z akcji niech wrzuca
ja nie dostałem plakatów, a w Krk nic nic nigdzie nie widziałem, żeby ktoś inny rozwiesił.
To samo Wrocław/KłodzkoSlaug pisze:ja nie dostałem plakatów, a w Krk nic nic nigdzie nie widziałem, żeby ktoś inny rozwiesił.
To widzę sprzedaż płyt poszybuje ładnie dzięki tej akcji 
http://zene.slagerlistak.hu/arany-es-pl ... bazis/2015
Platyna na Węgrzech, w Top 100 Billboardu, w wielu krajach na progu certyfikatu a u nas słabo...
Platyna na Węgrzech, w Top 100 Billboardu, w wielu krajach na progu certyfikatu a u nas słabo...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Kup jeszcze z 1000 nośników to staty będą lepsze, a Ralf spokojniejszy. Czasami mam wrażenie, że bardziej Ciebie to martwi niż Roda i spółkę.RALF pisze:http://zene.slagerlistak.hu/arany-es-pl ... bazis/2015
-
Deleted User 2259
Przecież mu wolnohipcio_stg pisze:RALF pisze:http://zene.slagerlistak.hu/arany-es-pl ... bazis/2015 Czasami mam wrażenie, że bardziej Ciebie to martwi niż Roda i spółkę.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Wiem, ale w co drugim poście czytam, że u nas do złota daleko, ile to biletów już sprzedano, a ile się sprzeda a ile to na pewno nie sprzedadzą... Generalnie to ważne, że ja swój bilet mam, a ile ich sprzeda organizator i ile na tym zarobi? Guzik mnie interesuje, a już na pewno nie podnieca.
-
Deleted User 2259
Moze jest opcja ignorowania, przynajmniej kiedys byla, to powinno rozwiazac problem 
http://www.ifpicr.cz/hitparada/
W Czechach w ostatnich tygodniach roku Top 10. U nas nie do pomyślenia...
W Czechach w ostatnich tygodniach roku Top 10. U nas nie do pomyślenia...
Narzekania, narzekania, a tymczasem złoto w Polsce.
A ja wiedziałem, że dobrze będzie mimo tak wysokiej ceny...