Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Papa »

Bruce pisze:There’s a few songs people have been demanding for a couple of years, we might make a few people happy, they might get what they want.
Liczący na powrót Rime czy w końcu odegranie upragnionego Alexandra niech nie tracą nadziei - jest szansa. :wink: Do tego mają zagrać przynajmniej 4, jeśli nie 5 numerów z TBOS.

Mój typ:

1. SOL
2. WTRRD
3. The Trooper
4. DOG
5. TRATB
6. If Eternity Should Fail
7. TNOTB
8. The Wicker Man
9. Fear
10. Heaven Can Wait/Paschendale
11. Iron Maiden
12. Benjamin/Children/Invader/The Prisoner
13. Rime/SiT/To Tame A Land/Stranger
14. TBOS
15. Alexander
16. Hallowed
17. Running Free

Mniej więcej wychodzi 2h śnienia na żywo. :wink:
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2016 8:55 pm przez Papa, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cholera, może Alex, faktycznie, to kto nie kupi biletu - to dupa!!!
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Z tego co sobie przypominam kiedyś były jakieś plotki, że mieli ochotę zagrać Alexandra już wcześniej? :)
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

Prędzej PiS zalegalizuje małżeństwa tej samej płci niż usłyszymy ten utwór na żywo.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

death_busters pisze:Prędzej PiS zalegalizuje małżeństwa tej samej płci niż usłyszymy ten utwór na żywo.
+1

Ja tam się nie nastawiam na fajerwerki - lepiej się pozytywnie zaskoczyć a niżeli rozczarować.
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

i oto właśnie chodzi.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

death_busters pisze:Prędzej PiS zalegalizuje małżeństwa tej samej płci niż usłyszymy ten utwór na żywo.
+2

Ja również nie liczę na fajerwerki, a z chęcią usłyszałbym może więcej z BNW? Tytułowy, wickerman, navigator, dream of mirror? Ostatecznie już sporo wody upłynęło od premiery tego krążka.
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

To tame a land to taki sam pewniak jak Only the god die young ew Flash of the blade .
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No nie wiem tamte nigdy nie były grane, a jak już kiedyś pisałem skoro cisnęli już wszystkie epiki z lat 80 to najwyższy czas na powtórkę tego najlepszego utworu Dziewicy, Alexandra nie liczę oczywiście.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Nie piszę tego tego w żadnym wypadku złośliwie, ale jestem na 99% przekonany, że poza utworami z nowej płyty i ogranymi na maxa "hitami" w postaci "Run To The Hills", "2 Minutes To Midnight", "Fear Of The Dark", "The Trooper" albo "Heaven Can Wait" nie pojawi się nic co by mogło kogokolwiek z nas zaskoczyć... No chyba, że znów na trzy, cztery koncerty wskoczy do setu "Wrathchild" i będą one wtedy traktowane jako te wyjątkowe :wink:
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Eeee więcej entuzjazmu!
Deleted User 2259

No mówię co prawda SSoASS czy Rime był wykonywany teraz na trasach wspominkowych, co nie zmienia faktu, ze To Tame A Land mogą pocisnąć prędzej na pewno jego niż takiego Caught.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Nie ma szans na żadne To Tame A Land i gotów się jestem o to założyć :)
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

A ja zaczepnie najbardziej liczę na coś z NPFTD albo AMOLAD...bo są to jedyne płyty, z których nigdy nic nie słyszałem na żywo. Na pewno nie będzie żadnych To Tame czy Alexander.....z możliwych, ale mało prawdopodobnych chciałbym Flight Of Icarus.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Z NPFTD To tylko Bright Your Doughter mogli by odświerzyć. Po cichu liczę też coś z ery Blaze.
Wydaje mi się że jeśli ma to być jakiś kawałek dawno nie grany to raczej bedzie to z ery od 1999.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A takie Man On The Edge...Bruce dałby radę, nie jest to długi numer. Może jest jakaś szansa?
Nie granie Como Estais Amigos na koncertach to jedna z gorszych decyzji zespołu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

To Tame A Land muszą jeszcze kiedyś zagrać, nie ma opcji :dork: potem mogą odejść na emeryturę.Na pewno ma większe szanse niż Caught tam są zbyt wysokie partie.Obudzą się na swoją ostatnią trasę to może zaczną jeździć z 4-5 wymiennymi tak jak Rush to robiło od ostatnich kilku tras.Zeby potem na starośc nie zalować :P
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Invader pisze:To Tame A Land muszą jeszcze kiedyś zagrać, nie ma opcji :dork: potem mogą odejść na emeryturę.Na pewno ma większe szanse niż Caught tam są zbyt wysokie partie.Obudzą się na swoją ostatnią trasę to może zaczną jeździć z 4-5 wymiennymi tak jak Rush to robiło od ostatnich kilku tras.Zeby potem na starośc nie zalować :P
Jakby chciał, to by dał radę. Zresztą jak z każdym kawałkiem. Ale widzę spora część forum kompletnie rozmarzona, ludzie, czego wy oczekujecie? :mryellow:
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 2259

Weź się zastanów skoro był taki 7 syn czy Rime, po dosyć długiej przerwie to dlaczego miałoby nie być To Tame A Land, co prawda tamte to byla trasa historyczna jak pisałem, zresztą nie będe tłumaczyć po 100 razy, kto wie, ze mogą pocisnac to pocisna, dziekuje dobranoc.

Tak oczekuje To Tame A Land a do tego mogą 17 razy pod rzad Hillsa nawet, wisi mi to ma być Tame.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Bo Maiden, przynajmniej mi, jawi się jako zbyt leniwy zespół, niestety :P. Jak na historycznej nie odświeżyli Infinite Dreams, to ja już nic nie oczekuję :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
ODPOWIEDZ