Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Python »

sekcjazwlok pisze:Ciekawe czy przed ME też sugerował że Afraid... Będzie lepsze od Infinite Dreams.
No właśnie mnie też ciekawi jak było z tym Infinite Dreams. Pamiętam że kiedyś był filmik z trasy, i na konsolecie widniało na końcu "Infinite Dreams" i "Hallowed be Thy Name". Ogólnie to była najlepsza okazja na zagranie tego kawałka (może było tak jak z CSiT według WICKER MANa), teraz się już raczej nie doczekamy.

EDIT: mam ten film, https://vimeo.com/49676870#t=294
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2016 10:07 am przez Python, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja to w ogóle nie rozumiem czemu set na ME potraktowali tak olewająco.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Moim zdaniem popełnili duży błąd mieszając kawałki z 7 Syna w set na trasie SBiT, szczególnie Moonchild i Clairvoyant. Wtedy mogli zastąpić je czymś z SiT, a na ME zrobić bardziej siódmosynową setlistę, z Infinite Dreams i czymś jeszcze. A w takim wypadku te dwa kawałki, zostały nieładnie mówiąc odgrzane. Ale może wtedy nie planowali jeszcze ME.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Czyli Roda wina nie Stefka! ;-)
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Budziol pisze:Czyli Roda wina nie Stefka! ;-)
Stefek jest święty, wina wszystkich tylko nie jego :D
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Python, oni wtedy jeszcze nie byli na 100% pewni ze zagraja trase ME
Deleted User 1499

Python pisze:Moim zdaniem popełnili duży błąd mieszając kawałki z 7 Syna w set na trasie SBiT, szczególnie Moonchild i Clairvoyant. Wtedy mogli zastąpić je czymś z SiT, a na ME zrobić bardziej siódmosynową setlistę, z Infinite Dreams i czymś jeszcze. A w takim wypadku te dwa kawałki, zostały nieładnie mówiąc odgrzane. Ale może wtedy nie planowali jeszcze ME.
Wystarczylo ze zagrali by Killers , Still Life i Infinite Dreams i już by set wyglądał inaczej.

Ale ok ,trasa ME była i minęła , mam nadzieje że w tyn roku lepiej przemyślą układanie setlisty.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Tak przy spekulacjach nad setlistą często pojawia się typ IESF. Ciekawe na ile problematyczny będzie ten drop D podczas tego kawałka. Ktoś doświadczony w temacie? Z tego co wiem to wszyscy grali w dropie, więc przesiadka wszystkich gitarzystów/przestrojenie raczej potrwa więcej niż standardowa przerwa pomiędzy utworami. Może przez tą przeszkodę podziękują IESF?
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Jezu, oby nie. Przecież to byłby genialny otwieracz
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

W IESF jest ta zaleta, że jest outro, więc pewnie będzie puszczone z taśmy i w tym czasie amigos zmienią gitary i polecą ze speed of light.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

A jakby się nie wyrabiali, to Bruce walnie przywitanie z publicznością i zdążą :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Dużo oczekujecie Panowie ;) Polecą nowości z The Book Of Souls + Hallowed (będzie zapowiadany jako prezent dla fanów, którym są niezwykle podekscytowani i minęło dużo czasu odkąd go grali) + coś z SiT (Heaven Can Wait, Wasted Years lub oba), coś z TFF (El Dorado, Coming Home), być może coś z BNW,DOD,Matter (Benjamin, BNW, DOD, Blood Brothers?). Dla mnie meeega niespodzianką będzie jak poleci Clansman lub Sign Of The Cross i reszta ograne patajajki. Tyle :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze:Dużo oczekujecie Panowie ;) Polecą nowości z The Book Of Souls + Hallowed (będzie zapowiadany jako prezent dla fanów, którym są niezwykle podekscytowani i minęło dużo czasu odkąd go grali) + coś z SiT (Heaven Can Wait, Wasted Years lub oba), coś z TFF (El Dorado, Coming Home), być może coś z BNW,DOD,Matter (Benjamin, BNW, DOD, Blood Brothers?). Dla mnie meeega niespodzianką będzie jak poleci Clansman lub Sign Of The Cross i reszta ograne patajajki. Tyle :)
Heh... dokładnie. To jest IM i od lat mają podejście do setlisty jakie mają.
www.MetalSide.pl
Deleted User 1499

Może nie potrzebnie się co poniektórzy wtrącają, skoro Rod stwierdza że lepiej odpuścić taki wałek jak CSIT bo słabo brzmi no to może i za jego radami chłopaki tłuką te same kotlety.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

To po co taki wstepniak w FCM?
Wiem naiwny jestem ;-)
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

hipcio_stg pisze:Tak przy spekulacjach nad setlistą często pojawia się typ IESF. Ciekawe na ile problematyczny będzie ten drop D podczas tego kawałka. Ktoś doświadczony w temacie? Z tego co wiem to wszyscy grali w dropie, więc przesiadka wszystkich gitarzystów/przestrojenie raczej potrwa więcej niż standardowa przerwa pomiędzy utworami. Może przez tą przeszkodę podziękują IESF?
Nie sądzę, otwieracz to otwieracz, tym bardziej tak klimatyczny. Myślę że IESF to pewniak, zmiana gitar to przecież chwilka. No i drugi powód jest taki, że nie mogą mi tego zrobić, to jest jedyny kawałek na który czekam z TBoS...
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

pamietam jak przed trasa promujaca DoD czytalem w jakims czasopismie wywiad ze Stefkiem ktory to twierdzil ze w secie znajda sie nowe kawalki jak i mega niespodzianki...z tego co pamietam to zagrali Lorda Much i tyle w temacie,takze mysle ze teraz bedzie podobnie ;)
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

qracoss pisze:pamietam jak przed trasa promujaca DoD czytalem w jakims czasopismie wywiad ze Stefkiem ktory to twierdzil ze w secie znajda sie nowe kawalki jak i mega niespodzianki...z tego co pamietam to zagrali Lorda Much i tyle w temacie,takze mysle ze teraz bedzie podobnie ;)
Wrathchild i Brave New World Cię nie zaskoczyły? Dziwne.
Deleted User 1499

Sorry ale nie czaje , czemu miały by go zaskoczyć ? :-P
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Wratchild grali podczas trasy The X Factour zreszta Lorda takze ...Brave podczas Give me Edd i Brave new World tour dla mnie zadnej niespodzianki i zaskoczenia raczej nie bylo....a przepraszam zagrali Can I Play With Madness ;)
ODPOWIEDZ