+1.HAMMERS pisze:Ja się wybieram:) Wylot 21 kwietnia i powrót 25:)
Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Wicker, jak oceniasz prawdziwość tej chińskiej setlisty? Jakie może być prawdopodobieństwo, że to jakiś żart?
Dołączam się do pytanka...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Brawo hipcio;-)
Wicker wyrocznia
Wicker wyrocznia
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zostało jeszcze do potwierdzenia ok. 4-5 koncertów w Europie. Spore szanse ma zapowiadana przez Bruce'a Malta (między Barceloną a Mediolanem). Jak na razie całkowicie pominięte są Bałkany, a spodziewałbym się co najmniej dwóch koncertów w tamtym regionie - Lublany (28 lipca) i Rumunii bądź Bułgarii 2 dni później. Niejasny jest również los występu na serbskim Exit Festival 7 lipca - bez Ed Force One ciężko byłoby zdążyć na czas dowieźć sprzęt do hiszpańskiego Viveiro na 9 lipca... Nie widzę większych szans na zawitanie do Grecji (to już 5 lat od ostatniej wizyty) i Turcji - w pierwszym wypadku ze względów ekonomicznych, a w drugim z powodu bezpieczeństwa i logistyki.
Grecja i Turcja - słabo to widzę również, zbyt niepewnie i niebezpiecznie... Bruce w wywiadzie dla Team Rock po rozdaniu statuetek "CRoH" w listopadzie mówił o 70 koncertach w 2016 roku. Czyli wypadałoby czekać na 3-4 koncerty na Starym Kontynencie 
Ciekawe czy ogłoszą pozostałe kilka dat przed rozpoczęciem trasy czy dowiemy sie o nich z koszulek z wszystkimi datami 
Myk będzie polegał na tym, że na złość wydadzą koszulki bez dat.wydra77 pisze:Ciekawe czy ogłoszą pozostałe kilka dat przed rozpoczęciem trasy czy dowiemy sie o nich z koszulek z wszystkimi datami
Sądzę, że w przyszłym tygodniu poznamy ostanie państwo i zarazem ostatnią datę trasy. Ja obstawiam Bułgarię 
Dwie daty jeszcze zostały. A jakby chciał na sile mozna upchać trzyRALF pisze:Sądzę, że w przyszłym tygodniu poznamy ostanie państwo i zarazem ostatnią datę trasy. Ja obstawiam Bułgarię
To może być Bułgaria i Grecja. Mimo wszystko, czuję że tam zagrają. Może na Rockwave Festival?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale raczej będą dwie, bo mają grać w 36 państwach, a tych zostały dwa... Nadal obstawiam Maltę ok. 19 lipca oraz jeden gig na Bałkanach, aczkolwiek występ w niemieckim kondomunium greckim byłby miłym gestem - na który jednak ze względów ekonomicznych i logistycznych bym nie liczył...wydra77 pisze:Dwie daty jeszcze zostały. A jakby chciał na sile mozna upchać trzyRALF pisze:Sądzę, że w przyszłym tygodniu poznamy ostanie państwo i zarazem ostatnią datę trasy. Ja obstawiam Bułgarię
Mnie tylko martwi ten Wrocław... k***a jak na ta mapkę patrzę, czyżby nie można było sprzedać choćby tych resztek biletów. Może w końcu dadzą jakiś support?!
Inna sprawa, to gdzie na takiej Malcie można zagrać.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wrocław sprzedaje się bardzo dobrze - regularnie schodzą kolejne wejściówki na sektory, a płyta wydaje się być powoli na wyczerpaniu... Myślę, że na chwilę obecną zeszło już spokojnie 22-23 tys. biletów, a pamiętajmy, że mamy jeszcze 4.5 miesiąca do koncertu... Gdyby bilety sprzedawały się cieniutko to Live Nation ogłosiłby już pewnie jakiś grubszy support. Ciekawe czy ostatecznie stanie, zgodnie z początkowym planem, na Ghost, czy innym (mniejszym?) zespole... Wrocławski stadion może pomieścić 40 tys. widzów, a takiej frekwencji raczej nikt się nie spodziewa - za to 30 tys. wydaje się być na wyciągnięcie ręki, i to bez jakichś wielkich supportów.RALF pisze:Mnie tylko martwi ten Wrocław... k***a jak na ta mapkę patrzę, czyżby nie można było sprzedać choćby tych resztek biletów. Może w końcu dadzą jakiś support?!
Pocieszasz mnie, dobra - ja i tak tam będę. No ciekawe, jak z tą Maltą. Czy tam jest jakiś sensowny obiekt na większy (do 10 tyś) koncert?!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Malta Fairs & Conventions Centre - hala do 22 tys. Ew. jakiś open air. Bardziej kwestia czy tyle ludzi tam się odliczy, bo wg mnie 10 tys. to byłby już mega dobry rezultat...RALF pisze:Pocieszasz mnie, dobra - ja i tak tam będę. No ciekawe, jak z tą Maltą. Czy tam jest jakiś sensowny obiekt na większy (do 10 tyś) koncert?!
No właśnie, powstaje pytanie, czy to się IM opłaca?
To ma się przecież opłacić organizatorowi... zespół swoje bierze bez względu na frekwencjęRALF pisze:No właśnie, powstaje pytanie, czy to się IM opłaca?
www.MetalSide.pl