Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: Setlista - spekulacje
Nie no wszystko się zgadza , kotlety powinny być wymienne a nie tłuczone na każdej.
Policzyłem ten set , to wychodzi w miarę realnie bo z samych utworów jest 100min plus gadki i intra to wyjdzie jakieś 110 czyli dość standardowo.Ciekawe czy set jest typowo pod Chiny czy może jeszcze coś zmienią.
Policzyłem ten set , to wychodzi w miarę realnie bo z samych utworów jest 100min plus gadki i intra to wyjdzie jakieś 110 czyli dość standardowo.Ciekawe czy set jest typowo pod Chiny czy może jeszcze coś zmienią.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2016 2:48 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
- AncientMariner
- -#Clansman

Z jednej strony się zgadzam, bo jakby Maiden wyskoczyli dziś z jednym z tych - To tame a Land, Still life, Childhoods end, Deja-vu, Infinite Dreams czy the Fugitive to pewnie miałbym problem żeby to przeżyćBudziol pisze:Jeden czlowieku JEDEN i dla mnie to bylby cud!
Jakies chore sie to w maiden zrobilo
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

trasy od 2000 r.
bierzemy trasy
Brave New World 2000-2002
Give Me Ed til I'm Dead 2003
Dance of Death 2003
Early Days 2005
A Matter of Life and Death 2006-2007
Somewhere Back in Time 2008-2009
Final Frontier Tour 2010-2011
Maiden England 2012/2014
Hallowed Be thy Name-7 razy
Number of the Beast-8 razy
Evil that Man Do-5 razy
Two Minutes to Midnight-6 razy
The Trooper-8 razy
Run to the Hills-7 razy
Fear of the Dark-7 razy
Wrathchild-5 razy
Nie licząc Iron Maiden ponad 4 razy pojawiło się, aż 8 utworów, do tego doliczmy często pojawiające się Wicker Man i Wasted Years oraz przy setach albumowych nowe utwory i mamy statystyczny secik Iron Maiden.
Jak się zrobi takie zestawienie to dopiero widać jaka to dla nich już rutyna.
bierzemy trasy
Brave New World 2000-2002
Give Me Ed til I'm Dead 2003
Dance of Death 2003
Early Days 2005
A Matter of Life and Death 2006-2007
Somewhere Back in Time 2008-2009
Final Frontier Tour 2010-2011
Maiden England 2012/2014
Hallowed Be thy Name-7 razy
Number of the Beast-8 razy
Evil that Man Do-5 razy
Two Minutes to Midnight-6 razy
The Trooper-8 razy
Run to the Hills-7 razy
Fear of the Dark-7 razy
Wrathchild-5 razy
Nie licząc Iron Maiden ponad 4 razy pojawiło się, aż 8 utworów, do tego doliczmy często pojawiające się Wicker Man i Wasted Years oraz przy setach albumowych nowe utwory i mamy statystyczny secik Iron Maiden.
Jak się zrobi takie zestawienie to dopiero widać jaka to dla nich już rutyna.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2016 2:58 pm przez Powerslave_Dś, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale w sumie każdy zespół ma takie kawałki które gra praktycznie na każdym jednym koncercie od momentu wydania. Metallica ma Mastera, Sandmana czy też Seek & Destroy, Black Sabbath Iron Mana czy War Pigs, Rammstein Du Hast lub Sonne, Motorhead Ace of Spades, a Ironi mają Number of the Beast(to jest chyba jedyny kawałek który grają zawsze bo Troopera nie było chociażby na Maiden England 88)
Także też nie ma co zbytnio się doczepiać.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Jeszcze "Iron Maiden"Korstern pisze:a Ironi mają Number of the Beast(to jest chyba jedyny kawałek który grają zawsze
-
Deleted User 1499
Dla mnie było by ok gdyby:
Blood Brothers -> These Colours lub Reincarnation...
Wasted Years -> Bring Your Daughter...To the Slaughter
Blood Brothers -> These Colours lub Reincarnation...
Wasted Years -> Bring Your Daughter...To the Slaughter
Słuchajcie a moze ten set to jedno wielkie fake... ja to tylko zapodałem, jako ciekawostkę. Za miesiąc będzie wiadomo...
Ja oczywiście też wolałbym jakieś perełki w secie, ale bądźmy realistami. Niektórzy się zbyt podniecili deklaracjami Bruce'a i popuścili wodze wyobraźni najwidoczniej
Jak ktoś liczył na To Tame a Land, Deja vu albo coś pokroju tych numerów to trudno się dziwić, że jest zawiedziony.
Inna sprawa, że może niektórzy zbyt często jeżdżą na Maiden i później są totalnie znudzeni tym wszystkim. Ja robię 1 max. 2 koncerty na trasie i dla mnie, choćby zagrali najbardziej oklepany set, to i tak adrenalina i satysfakcja z koncertu jest bardzo duża, nawet kiedy grają The Trooper
Chociaż oczywiście nie bronię ich sposobu układania setów, bo jest dla mnie niezrozumiały.
Inna sprawa, że może niektórzy zbyt często jeżdżą na Maiden i później są totalnie znudzeni tym wszystkim. Ja robię 1 max. 2 koncerty na trasie i dla mnie, choćby zagrali najbardziej oklepany set, to i tak adrenalina i satysfakcja z koncertu jest bardzo duża, nawet kiedy grają The Trooper
Według mnie fake, bo skąd miałby się wziąć w necie i to już w styczniu, niemniej jednak bardzo prawdopodobne, że tak set będzie wyglądał, lub bardzo podobnie.Słuchajcie a moze ten set to jedno wielkie fake... ja to tylko zapodałem, jako ciekawostkę. Za miesiąc będzie wiadomo...
No faktycznie, zapomniałem o "Iron Maiden"MaidenFan pisze:Jeszcze "Iron Maiden"Korstern pisze:a Ironi mają Number of the Beast(to jest chyba jedyny kawałek który grają zawsze
To i tak są tylko dwa kawałki więc wcale nie tak dużo
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Set jest oklepany, bo nie ma potrzeby przyciągania fanów z biletami w dłoniach. Gdyby lista była podana razem z ogłoszeniem trasy, a bilety by się słabo sprzedawały to może by pomyśleli, że warto powalczyć o niezdecydowanych. Teraz kiedy bilety poszły jak ciepłe bułeczki kapcie na nogi i każdy w swoją stronę. Spotkamy się chwilę przed trasą, krótkie przypomnienie i w drogę.
Żal mi, że set jest bez jednego nieprzewidzianego numeru, natomiast mogło być gorzej. Czekamy do pierwszego koncertu/przecieku z prób.
Żal mi, że set jest bez jednego nieprzewidzianego numeru, natomiast mogło być gorzej. Czekamy do pierwszego koncertu/przecieku z prób.
Ja bym chciał Hooks in you w secie 
-
on_the_run
- -#Trooper

Weźmy jednak pod uwagę, że te Numbery, Troopery, Fear of the Darki itp. muszą być, bo ogromna publiczność tego oczekuje od gwiazdy tego formatu.
I mimo iż są to oklepane utwory to jednak trzeba przyznać, że są wciąż bardzo dobre i powinny być grane na żywo. No naprawdę nie wymagajmy, żeby nie grali największych hitów. Po to się poniekąd chodzi na koncerty. Ja na przykład jadę na IM po raz pierwszy w życiu i bardzo chcę usłyszeć nie tylko utwory z nowej płyty, ale przede wszystkim właśnie 666 czy też Troopera.
-
Deleted User 2259
A tutaj jesteś w błędzie masz Dream Theater, co prawda teraz na poszczególnej trasie grają to samo, ale w 2015 nie było nic w sestliście z 2014 roku, teraz ma być cała nowa płyta więc też będzie inaczaje, itp itd, czasem się coś powtórzy,ale zupełnie inna bajka, Pearl Jam, Marillion itpKorstern pisze:Ale w sumie każdy zespół ma takie kawałki które gra praktycznie na każdym jednym koncercie od momentu wydania
Dla mnie najważniejsze i tak będą utwory z TBoS.
Proponuję takie zestawienie: Utwór, data ostatniego wyk. live i ilość lat, jakie minęły do 2016 roku.
1. Blood Brothers (2011) 5
2. Brave New World (2010) 6
3. The Wicker Man (2011) 5
4. Number of the Beast (2014) 2
5. Hallowed Be Thy Name (2011) 5
6. Fear of the Dark (2014) 2
7. Wasted Years (2014) 2
8. The Trooper (2014) 2
9. Iron Maiden (2014) 2
10. Children of the Damned (2009) 7
11. If Eternity Should Fail -
12. Speed of Light -
13. The Red And The Black -
14. Book of Souls -
15. Death Or Glory -
16. Tears of the Clown -
Jak dla mnie to jest atrakcja. 6 kompletnie nowych numerów z albumu, który b. lubię
Dwa które "live" dość dawno nie słyszałem i chętnie je posłucham. Children to ostatnio słyszałem live chyba w Ostravie, ale mogę się mylić. Pod względem obecności numerów z czadem i "mocą koncertową" to set zupełnie przyzwoity. O ile się sprawdzi (bo to jednak może być fake) - to ja rozczarowany nie będę...
Proponuję takie zestawienie: Utwór, data ostatniego wyk. live i ilość lat, jakie minęły do 2016 roku.
1. Blood Brothers (2011) 5
2. Brave New World (2010) 6
3. The Wicker Man (2011) 5
4. Number of the Beast (2014) 2
5. Hallowed Be Thy Name (2011) 5
6. Fear of the Dark (2014) 2
7. Wasted Years (2014) 2
8. The Trooper (2014) 2
9. Iron Maiden (2014) 2
10. Children of the Damned (2009) 7
11. If Eternity Should Fail -
12. Speed of Light -
13. The Red And The Black -
14. Book of Souls -
15. Death Or Glory -
16. Tears of the Clown -
Jak dla mnie to jest atrakcja. 6 kompletnie nowych numerów z albumu, który b. lubię
Jeśli taka by była setlista to 11 kawałków dla mnie by było nowością - czyli jest całkiem okej. Ale faktycznie, dla ludzi którzy chodzą już x lat na ich koncerty jest bida.
Jak można powiedzieć "bida" przy sześciu kawałkach, których nikt jeszcze live nie słyszał...
Przeczytaj jeszcze raz to się dowiesz
Jakoś mnie średnio jarają te kawałki, (no może poza dwoma) stąd bida. Mają tyle utworów których nikt nie słyszał live, a są tysiąc razy lepsze od tych. Pewnie znajdzie się ktoś kto myśli podobnie 
Ja myślę, że jeśli chodzi o kawałki z nowej płyty to wybrali świetnie. Jedynie Tears of a Clown zamieniłbym na The Great Unknown i byłby git.
Chyba jestem tu jednym z niewielu który w generalnym rozrachunku lubi ten set.