Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Deleted User 1499 »

Korstern pisze:Ja myślę, że jeśli chodzi o kawałki z nowej płyty to wybrali świetnie. Jedynie Tears of a Clown zamieniłbym na The Great Unknown i byłby git.
No było by epicko, TGU to kozak. Gorzej jak się okaże że ten set to fake i kotlety będą podobne , tylko nowych 4 tak jak zapowiadali.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Korstern »

Myślę, że akurat o nowe kawałki możemy być spokojni bo nawet w przypadku zmiany setu są to najbardziej prawdopodobne piosenki. Aczkolwiek TGU bardzo chciałbym usłyszeć. I to najlepiej przed TRatB tak jak na płycie.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

on_the_run pisze:Weźmy jednak pod uwagę, że te Numbery, Troopery, Fear of the Darki itp. muszą być, bo ogromna publiczność tego oczekuje od gwiazdy tego formatu.
Oczywista oczywistość... ale oprócz tego wystarczyłoby cyknąć dwa nigdy nie grane numery... jakiekolwiek i już. Ale po co... lepiej jechać na tych stałych patentach do końca kariery...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ja wręcz uwielbiam ten set, do tego "klasyki" które muszą być są wybrane idealnie (brak 2MTM, Evil) może tylko WY mnie wkurza bo uważam, że grają go na odwal...
6 kawałków z BoS i do tego TRZY z BNW - nic mi więcej nie potrzeba.
Spełnienie marzeń - Wicker Man jako otwieracz bisów poprzedzony intrem jak na RiR :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Trzeba poczekać, jak to oficjalnie potwierdzą...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jezu, niektórzy z Was naprawdę są totalnie oderwani od rzeczywistości. :roll: W secie zostało raptem 5 kawałków granych również na Maiden England Tour (666, Trooper, Fear, Iron Maiden, Wasted Years), a więc niezbędne minimum klasyków... Założę się, że większość malkontentów nie słyszała połowy setu na żywo (6 nowych numerów, BNW - nie grane w Polsce od 2003 oraz Children of The Damned - nie grane u nas nigdy). To naprawdę dobry wynik. Oczywiście zespół mógłby "odkurzyć" jakiś numer nie grany od ponad 15 lat np. Killers czy Flight of Icarus i być może początkowo były takie plany - w końcu Bruce wspominał, że z Księgi Dusz zagrają 4-5 kawałków. Prawdopodobnie jednak sukces płyty oraz determinacja części zespołu sprawiły, że do setu trafi więcej nowych numerów, w tym oczekiwany przez wielu Tears Of The Clown. Jak dla mnie to rewelacyjna wiadomość i cieszę się, że po raz pierwszy od 10 lat Maiden zagrają w secie więcej niż 5 nowych kawałków - świadczy to o tym, że są dumni z ostatniego krążka i pewni jego siły, również w wydaniu koncertowym. Pamiętajcie również, że Maiden w ramach The Book of Souls World Tour wystąpią na wielu nowych rynkach (Chiny, Salwador, RPA, Litwa) i co najmniej 11-tu festiwalach więc kilka "klasycznych" numerów w secie jest niezbędnych. Oczywiście w czasie prób może wypaść jakiś utwór, a wpadnie dodatkowy "klasyk" więc przez najbliższy miesiąc nie przywiązywałbym się w 100% do chińskiego setu chociaż ewetnualne różnice będą raczej kosmetyczne.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Ja tam się cieszę z tego setu. Mogło być o wiele gorzej. Jak na mój pierwszy koncert to jestem bardzo zadowolony bo grają zarówno moje ulubione kawałki(666, TRatB, HBTN, TWM, brakuje jedynie AH i RTTH) jak i wiele kawałków z nowej płyty. Przyczepić się tu jedynie mogę do BB i BNW. Nie przepadam za nimi zbytnio, ale to tylko mały zgrzyt.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

RALF pisze:Jak można powiedzieć "bida" przy sześciu kawałkach, których nikt jeszcze live nie słyszał...
Ralf ze beda kawalki z nowej plyty ktorych nikt nie slyszal to powiem Ci ze blysnales :-D
Wiadomo, ze chodzi o cala reszte. Plus taki ze byloby 6, nie 5 z nowej plyty
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Tak czy owak chyba wszyscy się zgodzimy, że gdyby wrzucili 1-2 perełki to by im się nic nie stało. Nie usprawiedliwiajcie ich na siłę. Tłumaczenie, że muszą być klasyki, bo nigdy nie grali tu czy tam, albo idzie w festiwal jest śmieszne. To, że grają w kilku nowych krajach to znaczy, że muszą pałować przez 60 koncertów to samo. To jest właśnie to o czym mówiłem - zero spinki - 20 000 się odliczy. Nawet kolejności utworów nie zamienią, bo im się nie chce. Będą rąbać non stop to samo. Wystarczyłoby, żeby np w krajach gdzie nigdy nie grali pojechali best ofem, a w krajach gdzie grają ciągle (większość Europy) zrobili mały ukłon i puścili ludziom z 1-2 inne utwory. Co to za problem dla takich samograjów jak oni? Podniecanie się tym, że będą utwory z nowej płyty w wersji live na koncercie, który grany jest w ramach trasy promującej album to już w ogóle jaja. No ale spoko - wydam 1000 zł na cały wyjazd i będę szczęśliwy bo przecież Bruce był chory i żyje, a mogą poumierać. Idę o zakład, że jeszcze z 10 lat będą grać i przyjadą nie raz i nie dwa i znowu będą pałować ten sam set. Dlatego czy pojadę teraz czy za rok czy za 5 mnie ani grzeje ani ziębi. To jest dzisiaj problem starszych fanów Maiden. Maniacy i młokosy polecą z językami na brodach. Tak nie powinno być - bo ja trwałem przy Maiden nawet jak ich sprzedaże leciały na łeb i na szyję, jeździłem na koncerty mimo, że czasami brakowało na jeansy. Więc mówiąc, że set mi się nie podoba bo znowu nas olali absolutnie nie przesadzam.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://www.facebook.com/Zwijsen?fref=nf
Przeczytajcie pod datą 21 stycznia 2016, ciekawe...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Idę o każdy zakład, że tego nie zagrają.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Budziol pisze:
RALF pisze:Jak można powiedzieć "bida" przy sześciu kawałkach, których nikt jeszcze live nie słyszał...
Ralf ze beda kawalki z nowej plyty ktorych nikt nie slyszal to powiem Ci ze blysnales :-D
Wiadomo, ze chodzi o cala reszte. Plus taki ze byloby 6, nie 5 z nowej plyty
Chodziło mi wyłącznie o to, iż pojawienie się tak licznej reprezentacji nowego albumu powinno być przyczynkiem dla fana do pojawienia się na koncercie. Ja tez bym chciał, aby pojawiła się jakaś perełka... ot, co. Ale nie ma o czym mówić, bo może się okazać, że w praniu wyjdzie coś kompletnie innego...
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

patrząc na zmiany w setliście z Maiden England Łódź/Gdańsk, a rok później Poznań, to teraz mamy istną rewolucję i to pomijając kawałki z BoS
jak dla mnie set nie najgorszy, nawet w miarę optymistyczny, wiadome jest to, że chciałoby się usłyszeć jakąś perełkę, ale kaszany też nie ma
jest to trasa podporządkowana pod nowy krążek i dla mnie te utwory są najważniejsze, to że jest ich tak sporo, to już jest dla mnie miła niespodzianka
na resztę się nie nastawiałem zupełnie, wiedziałem czego się można spodziewać, to tym bardziej obecność choćby takiego Children of the Damned jest już czymś niespotykanym
a że są oklepane, do reszty osłuchane kawałki? no cóż, kto myślał inaczej, ten mijał się z rzeczywistością
oczywiście jakby zrobili powtórkę z trasy AMoLaD, byłbym wniebowzięty
jeśli jest to fake, to obawiam się tylko tego, że może być jeszcze gorzej z setem, dlatego zastanówcie się o co jest taka spina
a dla osób, które tak przeżywają ten set i jest im tak źle, bo zazwyczaj miały wygórowane życzenia- na przyszłość nie śledźcie setlisty, idzie na koncert na żywioł, tak jak to było kiedyś, gdy nikt przed koncertem nie znał granego repertuaru, przynajmniej jeśli nie spełni Waszych oczekiwań, to chociaż wyjdziecie mniej rozczarowani, niż jesteście teraz
oby rozeszło się Wam to po kościach i w żebyście w czerwcu czerpali radość z granego koncertu
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jeśli zagrają Alexandra to będzie coś niesamowitego. Najlepiej jak już będzie ostatnia piosenka po bisie(obstawiam HBTN), zespół się żegna, ludzie zaczynają kierować się do wyjścia, a tu nagle szum i "My son...". To by było przegenialne :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Jeśli kiedykolwiek zagrają Alexandra, to na pożegnalnej trasie, inaczej nie ma na to raczej szans.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Korstern pisze:Jeśli zagrają Alexandra to będzie coś niesamowitego. Najlepiej jak już będzie ostatnia piosenka po bisie(obstawiam HBTN), zespół się żegna, ludzie zaczynają kierować się do wyjścia, a tu nagle szum i "My son...". To by było przegenialne :D
Raczej jako pierwszy utwór bisu.
Zespół schodzi itd... i zamiast Churchilla jak na ostatnie trasie właśnie leci to "My son..." :D

To byłoby zajebiste.
Ale skąd Zwijsen ma takie wieści?
Blaze mu powiedział? :mryellow: Chociaż i tak już chyba razem nie grają.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Setlista taka sobie... na pewno nic zachwycającego, tak jak niby obiecywali. Miało być coś zaskakującego i kawałek, który można za taki uznać to Children of the Damned, jeszcze nie słyszałem na żywo więc jakiś to plus jest. Nowe kawałki? Oczekiwałem 5, więc plusik za Tears of the Clown. Reszta? Nic nadzwyczajnego. Mogliby moim zdaniem odpuścić The Wicker Mana/Blood Brothers i dać jakąś perełkę. Tak jak już było tu mówione, wystarczyłby nawet jeden utwór, który by totalnie rozje***.

Szkoda, że nie ma Powerslave'a, którego sporo osób obstawiało w secie. Pozostaje tylko liczyć, że to jest fake, chociaż jest to bardzo wątpliwe... Cóż, set dupy nie urwał, ale aż tak tragicznie też nie jest. Tyle, że po takich zapowiedziach, że set będzie super niespodzianką itp itd to apetyty były troszkę większe.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Pisaliśmy żeby się nie napalać :) IM zawsze pompuje takie akcje a potem jest jak jest.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Niby jestem tego świadomy, ale zawsze ma człowiek w sobie ten promyk nadziei :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:https://www.facebook.com/Zwijsen?fref=nf
Przeczytajcie pod datą 21 stycznia 2016, ciekawe...
Nie wydaje mi się, aby Zwijsen miał jakieś dobre kontakty z Maiden czy ich managementem... ;) Jedyną szansą na pojawienie się w secie Alexandra byłyby problemy z The Red And The Black na próbach - jeśli Bruce nie wyciągałby tego kawałka, a jest to chyba najbardziej wymagająca wokalnie kompozycja z TBOS (obok tytułowego kawałka), to możliwe, że sięgnęliby po inny epicki numer autorstwa Harrisa... Ale daję na to jakieś 0,1% szans. :)
ODPOWIEDZ