Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Re: Setlista - spekulacje
Znając ich lenistwo, nie będzie zbytnio inna. Może ze względu na cenzurę zmieni się kilka utworów - ale to będzie jedyny powód zmian.
znając panów i ich lenistwo, byłoby to szokujące rozwiązanie, że rotują setem
jeśli byłaby jednak to prawda, być może utwory z BNW u nich zastępowałyby coś np. z AMoLaD u reszty świata
jeśli byłaby jednak to prawda, być może utwory z BNW u nich zastępowałyby coś np. z AMoLaD u reszty świata
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A mi się wydaje, że jeżeli coś miałoby się zmienić to tylko coś dojdzie do setu, bo np zostało wykluczone przez cenzorów.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Nie liczyłem ile czasowo daje ten set, ale oni przecież nigdy nic nie przedłużają, więc jeśli chiński set ma te 90-95-max. 100 minut, to nic nie dołożą.
-
Deleted User 1499
Ja liczyłem i wyszło 100 min. Plus intra i gadki Bruce to wyjdzie jakieś 110-115 min. Tak więc na dokładkę nie ma co liczyć , ew. wymienią jeden utwór.
Blood Brothers na Killers i już.sekcjazwlok pisze:na dokładkę nie ma co liczyć , ew. wymienią jeden utwór.
W Chiniech "zabójcy" pewnie nie przeszliby cenzury.
M.
Nie przesadzajcie z tą cenzurą w Chinach. Metallica dwa lata temu zagrała tam swojego standardowego seta, to dlaczego Maiden miałoby nie zagrać? Poza tym grają w m.in. w Szanghaju, mieście pełnym kasyn, nowoczesnych klubów etc, gdzie nie takie rzeczy jak 6 podstarzałych panów z gitarami się widzi 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 1499
Jestem za , jest Tears of a Clown jako wolniejszy i styka.beaviso pisze:Blood Brothers na Killers i już.sekcjazwlok pisze:na dokładkę nie ma co liczyć , ew. wymienią jeden utwór.
W Chiniech "zabójcy" pewnie nie przeszliby cenzury.
M.
Jezeli set sie sprawdzi to bedzie w zasadzie "klasyczny set"
standardowe numery plus 5-6 utworow promujacych Ksiege Dusz.Dla kogos kto bedzie po raz pierwszy,drugi ,trzeci czy nawet czwarty na Maiden zestaw jest bardzo dobry.Osobiscie nie ubolewam nad setem,wiedzialem ze bada grane numery ktore panowie tluka juz od paru ladnych tras. Gdybym byl malkontentem ...mogli chociaz zamiescic Corke u rzeznika ,nie grali tego numeru juz nascie lat,Clansmana czy Tylko dla orłow.Gdyby panom sie chcialo to kwestia przypomnienia sobie nawet takiego From here to eternity(nie pisze tutaj juz o Aleksandrach i innych kilerach z SIT) to przyslowiowe pierdniecie a ile byloby radochy.Takze zapewniane o niespodziankach w secie mozna bylo wlozyc miedzy bajeczki
Dla mnie niekwestionowanym numerem jeden w ukladaniu setu jest grupa Rush,wiedza jak polaczyc klasyki i przeplatac je z mniej znanymi a naprawde swietnymi kawalkami.Tak bylo chociazby podczas ostatniej trasy po Europie i do tego set prawie 3 godzinny...nic dodac nic ujac.Reasumujac panowie cieszmy sie tym co mamy,czas zapierdziela nieublaganie,koncerty Maiden zawsze sa zywiolowe i chlopaki zostawiaja sporo serducha i zdrowia na scenie.Emerytura zbliza sie wielkimi krokami takze bierzmy pelnymi garsciami ile mozna bo smutno to dopiero bedzie jak na koncertowej mapie swiata zabraknie Maidankow.
Bez Mastera, One i Creeping to nie wiem czy taki standardowy...Emilio pisze:Nie przesadzajcie z tą cenzurą w Chinach. Metallica dwa lata temu zagrała tam swojego standardowego seta, to dlaczego Maiden miałoby nie zagrać?
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Dla mnie bez najmniejszej przesady to są dwie klasy niżej. Sign of the Cross to jest ta sama liga co epiki Steve'a z lat '80. Dodatkowo utwór jedyny w swoim rodzaju, chyba jak żaden inni nie bazujący na zmianach klimatu i zaskakujących zwrotach akcji. Napisałem mało koncertowy bo w przypadku Iron Maiden to nawet dla mnie zaleta. Typowo koncertowe utwory IM to np. Wasted Years, Two Minutes to Midnight, Run to the Hills, Fear of the Dark itd. To nie jest to co najbardziej lubię w moim ulubionym zespole. Ironów uwielbiam za zupełnie inne granie. Chociaż Two Minutes to Midnight i Wasted Years w latach '80 wychodziły dużo lepiej niż teraz gdy są wykonywane na przysłowiowe "odwal się". Samograje mające służyć tylko temu by była zabawa. Od zabawy w muzyce są inni, Iron Maiden to ma być dramaturgia. Za dużo luzu u Ironów ostatnio, to samo co u Purpli. Brakuje Martina Bircha i to bardzo.Dejavu pisze:Nigdy bym nie pomyślał o Sign of the Cross że jest mało koncertowy, znakomita dramaturgia i refren wprost stworzony do tego, żeby go śpiewać na koncerciePowerslave_Dś pisze:Sign of the Cross jest bardzo mało koncertowyChociaż przyznam, że The Red and the Black to dla mnie, głównie za sprawą drugiej części utworu, ta sama półka co Sign of the Cross.
Słyszałem Sign Of The Cross na żywo, wypadło świetnie. No i nie zasnąłem na nim, a mam przeczucie, że podczas TRATB może być inaczej
Mogliby zagrać The Clansman (byłoby "oooo") i The Great Unknown/When The River Runs Deep, czyli kawałków z nowej płyty nadal byłoby 6. Czasowo mało by się zmieniło, a set byłby dużo lepszy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ale IM się właśnie nie chce...qracoss pisze:Gdyby panom sie chcialo
No właśnie... emerytura się zbliża, a tyle nigdy nie granych utworów się marnuje, bo ciągle rypią te same numery. Tak jak już nie raz było tutaj napisane - panowie mają tłumy praktycznie co koncert i nie muszą się starać z etem. Tym bardziej jak sporo fanów wychodzi z założenia "bierzmy co dają i nie marudźmy".qracoss pisze:Emerytura zbliza sie wielkimi krokami takze bierzmy pelnymi garsciami ile mozna bo smutno to dopiero bedzie jak na koncertowej mapie swiata zabraknie Maidankow.
Prawdziwy epik, a nie popierdółkaPowerslave_Dś pisze:Sign of the Cross to jest ta sama liga co epiki Steve'a z lat '80. Dodatkowo utwór jedyny w swoim rodzaju, chyba jak żaden inni nie bazujący na zmianach klimatu i zaskakujących zwrotach akcji.
www.MetalSide.pl
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Sign of the Cross to jeden z ich lepszych utworów. Raczej nie będą go już grać, bo po pierwsze jest trudny, zwłaszcza dla Nicko - nie raz o tym sami mówili. A po drugie od jakiegoś czasu zupełnie wymazali czasy Blaze'a - jeśli dobrze pamiętam, ostatnią trasą na której coś z X lub XI zagrali było Dance.
Przepraszam, że się wtrącę, ale... Ta chińska setlista pachnie mi fejkiem.. Nie pamiętam żeby od czasów reunion grali 2 ballady? Chyba, że mam sklerozę. A niewątpliwie Children i Blood brothers za takie utwory uchodzą. Granie 3 kawałków z BNW? To lekka przesada zwłaszcza jeśli jest nowy materiał i 40-lecie zespołu. 6 nowych kawałków w secie, ciekawe.. do tej pory były tylko 4. I głośno o tym mówili, skąd nagła zmiana zdania?
Osobiście chciałbym usłyszeć Death or glory i jak go zagrają będę szczęśliwy. Na Clowna nawet bym nie liczył z wielu względów.
Wg mnie ten set to fejk. I prawdę powiedziawszy do 25 lutego nie ma się czym ekscytować.
Osobiście chciałbym usłyszeć Death or glory i jak go zagrają będę szczęśliwy. Na Clowna nawet bym nie liczył z wielu względów.
Wg mnie ten set to fejk. I prawdę powiedziawszy do 25 lutego nie ma się czym ekscytować.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Przeczytaj kilka postów wyżej, to masz wytłumaczenie czemu tyle i skądWidmoo pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale... Ta chińska setlista pachnie mi fejkiem.. Nie pamiętam żeby od czasów reunion grali 2 ballady?
Set jest prawdziwy:
http://zfxxgk.beijing.gov.cn/columns/80/5/663886.html
Można go ściągnąć, ze strony rządu więc...
Według mnie to tylko set dla Chin. W pozostałych krajach These Colours Don't Run za Blood Brothers i Heaven Can Wait za Wasted Years (OBY)
http://zfxxgk.beijing.gov.cn/columns/80/5/663886.html
Można go ściągnąć, ze strony rządu więc...
Według mnie to tylko set dla Chin. W pozostałych krajach These Colours Don't Run za Blood Brothers i Heaven Can Wait za Wasted Years (OBY)
No i mnie to odpowiada. Gdy patrzę na ten set i po dzisiejszym przesłuchaniu BNW Blood Brothers jest jedyną piosenką którą bym wymienił, a wymieniłbym ją na Aces High
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
W sumie ciekawe, że tyle tych niepoprawnych kawałków przeszło przez cenzurę. Myślałem, że kilka klasyków nie poleci.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Niech się chińczole cieszą 
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"