Dream Theater

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Dream Theater

Post autor: Deleted User 2259 »

Powiem Wam, że te wersje którą będą w sprzedaży są wyj..... w kosmos, zamawiam tą najbardziej wypasioną, tylko wysyłka dopiero w marcu, muszę się zaopatrzyć w deluxe wcześniej.

Pre-order THE ASTONISHING at:
iTunes: http://flyt.it/DTTheAstonishing
Store: http://flyt.it/DTTheAstonishingStore
Google Play: http://flyt.it/DTTheAstonishingGP
Spotify: http://flyt.it/DTTheAstonishingSp
Amazon: http://flyt.it/TheAstonishingAZ
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

A ja tradycyjnie i jak zwykle zakupię standardową edycję. Jakoś nie bawią mnie różne dodatki i specjalne wydania, no, chyba, że się to wiąże z jakimiś dodatkowymi numerami, ale tak w tym przypadku nie będzie o ile dobrze się orientuję.

Tak czy inaczej ciśnienie na nowe DT u mnie coraz większe. Będzie album roku 2016, czy nie ;)? Ten singiel tego nie wróży, ale ja wierzę, że płyta będzie świetna.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Na tyle ich ostatnuch dokonan, to naprawde bardzo udany, wpadajacy w ucho numer, bez niepotrzebnych kombinacji. Pod wieloma wzgledami przywoluje czasy I&W, brzmienie perkusji zdecydowanie

okladka wyglada jak berghain przed ataku transformersow
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Jest kolejny utwór do posłuchania.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Wstęp kojarzy mi się z ADTOE. Brzmienie gitar rytmicznych znowu średnio mi leży. Gdzieś w pierwszej zwrotce i refrenie coś kojarzy mi się lekko z Iron Maiden :)Trochę taki męczący jest ten utwór, chyba głównie przez brzmienie które jest moim zdaniem po prostu złe i przez Serka który pod koniec utworu już tak męczy, że naprawdę ciężko tego słuchać. Break i to co dzieje się później, to takie trochę granie donikąd, ale za to solówka Petrucciego bardzo ładna i znowu brzmienie w solowej gitarze bardzo w porządku, nie wiem czemu rytmiczne są takie suche i bez życia.

Ogólnie utwór moim zdaniem słaby i przykro to pisać będąc fanem DT, ale mam coraz większe wątpliwości co do tego jak ten album wypadnie. Ale może będzie dobrze, to będzie dłuuuga płyta, więc liczę na to, że świetne numery też będą.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

można już "wypożyczać" The Astonishing w internetach.

Dziwny album wam powiem...
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Może dlatego, że to fejki? Jakiś latynoski zespół się podszywa :)
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

to akurat prawdziwek jest :D
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

to nie znalazłem :) słyszałem 2 prawdziwki (te z oficjalnej) i jeden "latynos"
Deleted User 2259

można już "wypożyczać" The Astonishing w internetach. za cos takiego powinien byc ban.jeszcze za pisanie o muzyce przed data oficjalnego wydania, w kazdym razie nie moje forum.zal straszny jak czytam te posty tutaj nie wchodze :>

Albumu słuchałem już gdzieś ok 40 razy, bo od zeszłego miecha miałem 2 promosy a od 2 tyg prawie juz normalny krazek.Ale po 29 sie wypowiem.
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ja wszedłem na YT i znalazłem jakiś trzeci utwór (poza tymi dwoma, które były wcześniej przez zespół wypuszczone) i posłuchałem...jakichś Latynosów :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Invader pisze:można już "wypożyczać" The Astonishing w internetach. za cos takiego powinien byc ban.jeszcze za pisanie o muzyce przed data oficjalnego wydania, w kazdym razie nie moje forum.zal straszny jak czytam te posty tutaj nie wchodze :>
Bądźmy poważni, niby z jakiej racji ban :D? Kto ma kupić ten kupi. Ja płytę właśnie ściągam, bo znalazłem w sensownej jakości, a kupię i tak i tak w dniu premiery. Ludzi zdecydowanych na kupno płyty ściągnięcie przed premierą nie zniechęci, a ludzi nie kupujących płyt również nie zniechęci, bo i tak nie kupują.

Mam niestety złe przeczucia co do tego albumu, szczególnie podbite tym drugim kawałkiem który wypuścili, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że jednak będzie dobrze, i że płytą roku będzie The Astonishing. W szufladce "progresywny metal" mają ułatwione zadanie, bo nowe Symphony X mialo premierę w 2015, więc na 99% w tej kategorii w tym roku dla mnie wygra DT. Ale czy ogólnie będzie to najlepsza płyta? Zobaczymy :)
Deleted User 2259

Albumu słuchałem gdzieś z 40 razy i wiem, ze to płyta roku, ale ten album podzieli słuchaczy zdecydowanie juz widze opinie, ze gowno syf itp... normalnie z takiej tak sie robi na forach klubowskich itp to nie ma znaczenia, ze premiera jest za kilka dni a juz wyciekolo, to jest zwykłe złodziejstwo jak ktos sie do tego przyznaje.Szacunek do zespolu przede wszystkim dlatego ja wypowiadam sie dopiero 29 i to nie ma znaczenia, ze plyte mam na oryginalnym nosniku.Dlatego nie powinno się pisac do premiery.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Jeżeli ktoś kupi album, to nie wiem, gdzie tutaj jest brak szacunku do zespołu.

A że dla Ciebie to będzie płyta roku, to wszyscy wiedzieli, jeszcze zanim choćby pięć sekund tej nowej muzyki zostało nagranych :)
Deleted User 2259

Choćby taki, że się wcześniej wypowiada, to nie tylko moja opinia, ale wszystkich die-hardów, normalny fan DT być może tego nie zrozumie.JP mogłoby się zrobić przykro gdyby się dowiedział, że w niego nie wierzyłeś i ściągnąłeś album wcześniej, nie wiem co to za jakość, bo muzyki nie ściągam ale podejrzewam, ze 320 w dzien premiery albo i nawet dzien wczesniej bedzie stream w lepszej jakosci to jest pewne na 99 procent(i to z oficjalnego źródła, wiec takie cos popieram).Generalnie masz do tego prawo ściągnąc grunt, zeby kupił, choć jak mówię die-hardzi nie popierają takich akcji.

No tak niestety/stety to prawda :)

EDIT : no i zapomniałem dodac, ze zespół tego sobie nie zyczy i bardzo mu sie nie podoba, wiec jak dla mnie kazdy kto sciagnal, to gdyby byly inne czasy to powinien isc na sciecie lub kara chlosty...
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

ale na szczescie zyjemy w bardziej cywilizowanym swiecie i pomysl sciecia kilkuset tysiecy ludzi za sciagniecie plyty wartej kilka dolarow nie przejdzie
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Invader pisze:Choćby taki, że się wcześniej wypowiada
I co w związku z tym? Szczególnie gdyby to były pozytywne opinie - sam tak przekonałem kilka osób do kupienia ich wcześniejszych płyt. A jeśli ten nowy album mi się nie spodoba, to nawet w takiej sytuacji nikogo zniechęcać do zakupu nie będę (i sam oczywiście też kupię).
Invader pisze:JP mogłoby się zrobić przykro gdyby się dowiedział, że w niego nie wierzyłeś i ściągnąłeś album wcześniej
Co to znaczy, że w niego nie wierzyłem :D? Nie bardzo rozumiem, co to ma wspólnego ze ściągnięciem wcześniej. Mam kiepskie przeczucia odnośnie tego albumu, ale ściągam zawsze kiedy pojawi się leak albumów na które bardzo czekam bez względu na moje osobiste odczucia i przewidywania odnośnie danego albumu.
Invader pisze:nie wiem co to za jakość, bo muzyki nie ściągam ale podejrzewam, ze 320 w dzien premiery albo i nawet dzien wczesniej bedzie stream w lepszej jakosci to jest pewne na 99 procent(i to z oficjalnego źródła, wiec takie cos popieram)
Wersja flac. Nawiasem mówiąc w 320 kbps jest już wszystko ok i doszukiwanie się jakichś różnic jest już na poziomie autosugestii. Stream też zapewne będzie w 320 i ok, bo to jakość która jest w porządku.

A już niedługo odsłuch z płytą w ręku :) Tymczasem zaraz robię sobie odsłuch leaku.
voivod' pisze:ale na szczescie zyjemy w bardziej cywilizowanym swiecie i pomysl sciecia kilkuset tysiecy ludzi za sciagniecie plyty wartej kilka dolarow nie przejdzie
Ja jeszcze proponuję łamanie kołem lub ewentualnie spalenie na stosie. Chociaż może to są ewentualności zostawione dla jakiegoś delikwenta który pozwoli sobie negatywnie ocenić ten album :wink:
Deleted User 2259

I co w związku z tym? - a no tym, ze to nie jest fair wobec zespolu pisac wczesniej, co innego jak masz promo czy normalna płyte, dlatego tylko takie recenzje wrzucam na swoim forum,

to nic nie znaczy to był jeden z przykładów.

ale ściągam zawsze kiedy pojawi się leak albumów - no i to mi wystarczy

Stream też zapewne będzie w 320 i ok, bo to jakość która jest w porządku.

Ale w porzadku nie jest scaiganie albumow i chwalenie sie tym.A jak ktos nie wytrzymuje, to jego problem, trza cwiczyc charakter :> dyscyplina to podstawa.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ale wyjaśnij mi, co jest w tym nie fair wobec zespołu. Ja rozumiem, że nie fair jest kradzież muzyki. Ale jak ktoś na bank kupi i to w najbliższych kilkudziesięciu godzinach, to uzasadnij mi logicznie, co jest w tym nie fair. Btw, myślę, że Panowie z DT mają w swoim życiu ciekawsze sprawy, niż zastanawianie się, czy ktoś usłyszał płytę dzisiaj czy za kilka dni, interesuje ich sprzedaż, przypuszczam, że mają nieco więcej dystansu do tego niż niektórzy fani... ;) I problemem nie jest to, że ktoś ściągnie płytę a później ją kupi, problemem są ludzie którzy nie rozumieją, że za muzykę należy zapłacić.
Invader pisze:Ale w porzadku nie jest scaiganie albumow i chwalenie sie tym.A jak ktos nie wytrzymuje, to jego problem, trza cwiczyc charakter :> dyscyplina to podstawa.
No to jeszcze raz - wytłumacz mi logicznie co jest nie w porządku, jeśli ktoś ten album i tak kupi. Rozumiem, że nie jest w porządku pobieranie muzyki z internetu i niepłacenie artystom, ale to jest inna sytuacja. Ćwiczenie charakteru, dyscyplina? To jest muzyka i rozrywka, nie ma co tego traktować tak obsesyjnie. Chodzi o to, żeby cieszyć się dobrą muzyką i zapłacić tym, którzy tę muzykę dostarczają, w tym przypadku DT.
Deleted User 2259

jeśli ktoś ten album i tak kupi - to jak pisalem, ze ktos trabi o tym na lewo i prawo, a to ze ktos kupi to nie jest zadne tlumaczenie, dziekuje dobranoc. zajety jestem.
ODPOWIEDZ