25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław

Post autor: thekingcrimson »

Jak na razie dupa Panowie, pora zapomnieć o GC/EE.
Chyba już każdy zdążył spieniężyć własne nerki za bilety i nie ma w tej kategorii szans na zwroty.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

thekingcrimson pisze:Jak na razie dupa Panowie, pora zapomnieć o GC/EE.
Chyba już każdy zdążył spieniężyć własne nerki za bilety i nie ma w tej kategorii szans na zwroty.
Pytanie czy nieopłacone bilety będą automatycznie dorzucane do puli dostępnych wejściówek, czy eBilet wypuści je wszystkie dopiero za kilka dni jako kolejną partię biletów. Obstawiam prędzej to drugie. Obstawiam również, iż owych biletów będzie nie więcej niż kilkaset - i to i tak optymistyczne założenie. 8)
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

WICKER MAN pisze:
thekingcrimson pisze:Jak na razie dupa Panowie, pora zapomnieć o GC/EE.
Pytanie czy nieopłacone bilety będą automatycznie dorzucane do puli dostępnych wejściówek, czy eBilet wypuści je wszystkie dopiero za kilka dni jako kolejną partię biletów. Obstawiam prędzej to drugie. Obstawiam również, iż owych biletów będzie nie więcej niż kilkaset - i to i tak optymistyczne założenie. 8)
Kur*a no też tak myślałem od początku, że nie będą wrzucąć tych pojedyńczych, tylko wpadnie np w poniedziałek rano.
Ale nie mam zamiaru odświeżać strony od poniedziałku do piątku od 8 do 20 .

Zakładając, że teraz każdy waruje :D , i będzie czekał na powiadomienia Allerty/FB i zakładając optymistycznie, że wpadnie 1000 biletów (obojętnie kiedy) to pójdzie w max 12 minut od zrzutu. Zakładając 500 - daje max 5 min. Nie zdążysz w tym czasie włączyć komputera, czy ruszyć się i lipa... . :P
To jest robota dla więżniów osadzonych w izolatce. :wink:

Mam już wyje* na to czekanie.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Dzwoniłem z ciekawości do ESK - organizatorów o plakaty (można od nich wziąć za free, będą w czerwcu) i pani dodała, że więcej biletów nie będzie.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

To piz** z tymi biletami. :(

A te plakaty w dniu koncertu czy parę dni przed koncertem ? Ile na osobę max. I gdzie z ciekawości - placówki empik/punkty ESK.
Tylko Wrocław czy inne miasta też ?

Dzięki za info.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Pytałem się czy mogę kupić, a ona, że jak będą to mogę do ich biura przyjść i mi dadzą.
Komuny Paryskiej we Wrocławiu o ile się nie mylę.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dzięki daj info tu albo na skrzynkę jak już odbierzesz, że są.
Po prostu pochwal się. :)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Spoko, nadzoruje na bieżąco ;)
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ja zrobiłem dupe z tym, że osobiście nie byłem w empiku. Zawsze kupuję online i dopiero po fakcie do nich zadzwoniłem i sąsiednich sklepów.
Mieli pule biletów ale max do 18. :(

Jeżeli o 19:30 koncert - o której wchodzi GCEE a o której pozostałe strefy wpuszczają ?
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Na razie za dużo czasu do koncertu aby takie info było podane. Jedyne dostępne to to ze EE wchodzi 30 minut przed resztą, co z tego, jeśli sprzedali EE pewnie z 750 szt na te 2 tysiące co wchodzi do GC, więc i tak od 10-11 rano trzeba będzie czekać....oby tylko pogoda była heh ;-)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Sam nie wiem co myśleć o tym cyrku. Nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze ta strefa GC EE była odgrodzona od zwykłego GC. No bo czemu nie...
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Strefa GC/EE jest tą samą strefą, gdzieś czytałem na stronie ebilet.
Więc możliwe, że ktoś z biletem GCEE będzie na tyłach w polu GC jeżeli:
- zostanie zepchnięty,
- lub spóżni się.

O kurde, - od 11 powiadasz... . No way. :)
Ja w Łodzi na BS byłem 30 minut przed 1 koncertem i byłem tuż przed barierką na samym początku płyty.
Wiadomo nie ma co porównywać. A ja planuje po 16 przyjazd.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Panowie mam złe wieści.
Biletów na Gilmoura już nie ma. Biuro ESK: - Nie kupujcie u koników

Wszystkie bilety zostały wyprzedane. Początkowo planowano, że w sprzedaży pojawi się kolejna pula. "Będziemy o tym informować na bieżąco" - taka informacja jest na stronie Ebilet.pl. Okazuje się jednak, że cała pula sprzedała się za pierwszym razem. - Rozeszło się ponad 23 tys. sztuk - mówi Krzysztof Maj, szef Biura Europejskiej Stolicy Kultury Wrocław 2016.

Sprzedaż biletów ruszyła w południe we wtorek. Sporo zamieszania i słów krytyki wywołał brak wcześniejszych informacji o godzinie jej rozpoczęcia. - Ogłaszaliśmy, że po Weekendzie Otwarcia ESK zorganizujemy konferencję, na której podamy termin rozpoczęcia sprzedaży. Może rzeczywiście mogliśmy zacząć ją kilka godzin później, ale patrząc na tempo rozejścia się wejściówek, myślę, że niewiele by to zmieniło - mówi Maj.

Bilety na konto miasta

Mimo braku reklamy bilety sprzedały się na pniu. - O północy był raport, że rozeszło się ponad 23 tysiące przeznaczonych dla publiczności - mówi Maj. - Reszta trafi do naszych partnerów, sponsorów, gości i do mediów.

Dodaje, że wpływy z biletów częściowo pokryją koszty organizacji imprezy. Trzeba za nią zapłacić około 1,6 mln euro netto, w tym są gaże artystów, koszty produkcji i obsługi oraz wszelkie opłaty, jakie musi ponieść każdy organizator imprezy masowej (m.in. ochrona czy toalety). - Jako ESK zapłacimy 6 mln zł. Mniej więcej połowa to rzeczone wpływy z biletów, pozostała część to fundusze rządowe - mówi Maj. - Resztę pokryją sponsorzy i partnerzy.

Ceny biletów - od 125 do 195 zł - były ustalone z menedżerem artysty. - Na całej trasie są wyższe, my mamy takie m.in. dlatego, że jest to koncert w Europejskiej Stolicy Kultury i ze specjalnymi gośćmi - mówi Maj.

Chwilę po zakończeniu oficjalnej sprzedaży na aukcjach internetowych pojawiły się wejściówki na wrocławski koncert. Niektóre kosztują "zaledwie" kilkadziesiąt złotych więcej, inne wystawiono nawet za 1700 zł. Maj: - Podkreślam, że na koncert wejdą tylko osoby posiadające bilet kupiony przez oficjalne kanały sprzedaży. Po prostu walczymy w ten sposób z konikami internetowymi, na przykład z zarejestrowanym w Szwajcarii portalem Viagogo. Mieliśmy z nimi już do czynienia przy koncercie Andrea Bocellego. To złodziejstwo i musimy się temu jakoś przeciwstawić.

Gilmour i goście

Koncert Davida Gilmoura to jedno z najważniejszych wydarzeń muzycznej odsłony ESK. Pierwotnie artysta miał wystąpić w Rynku 25 czerwca, ale występ przeniesiono na plac przed Narodowym Forum Muzyki. - Myśleliśmy o organizacji koncertu na stadionie, ale artyście bardzo zależało, żeby to zrobić w Rynku, bo właśnie centrum miasta bardzo mu się spodobało - mówił na konferencji szef biura ESK Wrocław 2016. - Rynek ze względów technicznych nie jest najlepszy, ale chcąc nadal pozostać w sercu miasta, postawiliśmy na plac Wolności.

Ten koncert będzie pierwszym na trasie "Rattle That Lock". Przed Narodowym Forum Muzyki z Gilmourem zagra trzydziestoosobowa orkiestra pod batutą kompozytora Zbigniewa Preisnera. Gościem koncertu będzie pianista Leszek Możdżer. Całość będzie nagrywana przez słynnego reżysera filmów muzycznych, dokumentalistę i autora okładek grupy Pink Floyd Aubreya "Po" Powella.
Mam nadzieję, że to zostało szczerze napisane, - jak widać nikt nie przepuścił okazji.
Może rzeczywiście mogliśmy zacząć ją kilka godzin później, ... .
... w sercu miasta, postawiliśmy na plac Wolności.
O widzę, że ktoś się wreszcie obudził, - może powinni też wcześniej pomyśleć o lepszym miejscu organizacji.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

To się cieszę, że z tej swojej kategorii B ;-) To będzie chyba pierwszy koncert, na którym bedę tak daleko od sceny. Ale i tak warto.
https://www.last.fm/user/kamooo
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Zalogowałem się na profil na eBilecie - moje GC EE przygotowane do wysyłki ;D
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Gratuluję tego biletu GCEE.
PS: skubłeś po limicie 8 szt, czy tylko wg potrzeb brałeś ?

Ja jestem w ch#j zawiedziony swoim A. :(
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Jeden bilet brałem ;) Kij w oko konikom.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Kusy pisze:Jeden bilet brałem ;) Kij w oko konikom.
O proszę uczciwy człowiek.

Ja biorąc kategorie A, też brałem dla siebie, myśląc, że wpadnie GC na chwilę jeszcze. :(

Było wziąść więcej - zrobić dobry uczynek i nawet za 2x więcej sprzedać tutaj na forum dowolnemu ludzikowi,
bo teraz "Polak będzie płakał" jak sprzeda na viagogo bilet za 1,5 k . :)
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

gdyby człowiek przewidział, że tak się potoczy sprawa z biletami, to chyba każdy, kto zdążył na GC EE/GC, zakupiłby po większą ilość sztuk, a następnie tutaj po cenie nominalnej dalej by je rozprowadził...
ze swojej strony wziąłem 2x GC, dla siebie i brata, który towarzyszyć będzie mi również na BS i IM, w kolejnym tygodniu po Gilmourze
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

joseba pisze:gdyby człowiek przewidział, że tak się potoczy sprawa z biletami, to chyba każdy, kto zdążył na GC EE/GC, zakupiłby po większą ilość sztuk, a następnie tutaj po cenie nominalnej dalej by je rozprowadził...
ze swojej strony wziąłem 2x GC, dla siebie i brata, który towarzyszyć będzie mi również na BS i IM, w kolejnym tygodniu po Gilmourze
Spoko. :wink:
Jakbym to ja też przewidział, to wziąłbym więcej na A (bralem po jednym na A i B).
To się widzimy na DG - okupuje sektor A, - następnie Black Sabbath - GC. :)

Kurde, gdybym to ja był po stronie organizatora, to w ramach przeprosin dorzuciłbym z 200 imiennych biletów. Mam nadzieję, że z tą pulą to był blef.
ODPOWIEDZ