Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista - spekulacje
Polaków rozmowy no kur** !!! Co ma wspólnego rąbanie tego samego setu przez 70 koncertów (a większości utwór przez 10 lat) do Polaków co? Masz coś do Polaków? Wspaniały naród ze wspaniałą historią. W Czechach, Niemczech czy Francji jest 100% ludzi zachwyconych? Nikt na nic nigdy nie narzeka? Ja pierd*** człowieku osłabiasz mnie. Przelicz sobie łatwo ile na Zachodzie pracują, żeby zarobić 1000 zł na wyjazd na koncert Iron Maiden, a ile w Polsce. To nie mogę sobie pogderać na set? Spadam z tego forum, bo się można zżygać jak się Ciebie czyta. Mam nadzieję, że jedziesz przynajmniej na 65 koncertów na zbliżającej się trasie bo może umrą. Nara.
brezdi, jaki bulwers. Bez przesady 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Co za człowiek, nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Trochę kultury i wychowania... wiesz co? SPADAJ! Forum odpocznie a do Polaków nic nie mam (nota bene - gdzie napisałem, że niby "coś mam").
Jak ktoś prezentuje taki poziom pieniactwa jak tamten gościu, to nic nie poradzisz, a i czytania ze zrozumieniem nie ma co oczekiwaćRALF pisze:Co za człowiek, nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Trochę kultury i wychowania... wiesz co? SPADAJ! Forum odpocznie a do Polaków nic nie mam (nota bene - gdzie napisałem, że niby "coś mam").
Przeczytałem na spokojnie wypowiedzi tego osobnika i ... nie wiem o co mu biega?! Jeśli nie ma ochotę pojechać na ten koncert, to niech nie psuje imprezy innym i niech nie jedzie, każdy może mieć swoje zdanie i swoje oczekiwania. Ja np. cieszyłbym się z owych 6 kawałków live z TBoS, bo ostatni album IM to dla mnie autentycznie fascynująca rzecz. To oczywiste, iż na trasie promującej nowy album gra się utwory właśnie z niego. Mieliby zagrać jeden, czy dwa kawałki z DWUPŁYTOWEGO albumu i tyle? Co do innych rzeczy... cieszę się, że znów wracają do Polski i zagrają sporo klasycznych kompozycji. Może ja mam takie podejście, bo doskonale pamiętam czasy kiedy jechało się 'na zespół' nie na to, co zagrają... ale to były inne czasy i inna historia.
Ot, Polak pełną gębą! A raczej Wolak.
"Nocne Polaków rozmowy" - ten kto to powiedział po raz pierwszy też pewnie "miał coś do Polaków", zgodnie z taką logiką, hehe.
A co do wspaniałego narodu, to chciałbym zacytować Marszałka Piłsudskiego, o narodzie i o ludziach, ale to niecenzuralne.
M.
"Nocne Polaków rozmowy" - ten kto to powiedział po raz pierwszy też pewnie "miał coś do Polaków", zgodnie z taką logiką, hehe.
A co do wspaniałego narodu, to chciałbym zacytować Marszałka Piłsudskiego, o narodzie i o ludziach, ale to niecenzuralne.
M.
Ale przeczytajcie sami - czy ja kogokolwiek obrażam...?! Człowiek jest niepoważny, nie chcesz jechać na koncert - siedź w domu, nie psuj radości innym ludziom. Takie to trudne?!
Ze IM to lenie to wiemy i z tym kazdy nawet najwiekszy fan sie zgodzi.
Ale juz nie przesadzajmy, ze na trasie promujaca nowa plyte powinni grac jeden utwor z nowej plyty
Ale juz nie przesadzajmy, ze na trasie promujaca nowa plyte powinni grac jeden utwor z nowej plyty
Kulturalnie wytłumaczę skąd "(...) Polaków* rozmowy (...)'.
*rodaków.
@brezdi http://literat.ug.edu.pl/amwiersz/0055.htm
Aż prosi się tu wyrwanie z kontekstu i dodanie takiej oto części z wiersza"
"O matko Polko! źle się twój syn bawi!"
*rodaków.
@brezdi http://literat.ug.edu.pl/amwiersz/0055.htm
Aż prosi się tu wyrwanie z kontekstu i dodanie takiej oto części z wiersza"
"O matko Polko! źle się twój syn bawi!"
The lover of life's not a sinner.
Dokładnie...
Ha, właśnie mi się przypomniało, że Alexander już przecież był niedawno grany na żywo. 
https://youtu.be/oDEfsU0DK-A?t=38
https://youtu.be/oDEfsU0DK-A?t=38
I to nie raz!Scoobany pisze:Ha, właśnie mi się przypomniało, że Alexander już przecież był niedawno grany na żywo.
https://www.youtube.com/watch?v=cxfSgS4TYYs
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Wicker myślisz, że będą jakieś przecieki na kilka dni przed koncertem? Jakoś dwa dni przed pierwszym koncertem w 2014 r. w Hiszpanii już było wiadomo, że będzie Revelations, Wrathchild i Sanctuary i reszta setu z 2013 r.
Chciałbym to wiedzieć jak najwcześniej bo w przypadku dobrego setu będę myślał co i jak z koncertami. Tylko, że dobry to nie jest odgrywanie ciągle tego samego!
Chciałbym to wiedzieć jak najwcześniej bo w przypadku dobrego setu będę myślał co i jak z koncertami. Tylko, że dobry to nie jest odgrywanie ciągle tego samego!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli nie zapijemy w Rock N' Roll Ribs to może wybierzemy się dzień wcześniej pod BB&T Center posłuchać finalnej próby - ale niczego nie obiecuję.
Myślę, że 6 zupełnie nowych numerów w secie oraz co najmniej jeden prawie nie grany klasyk (COTD) to i tak bardzo dobry wynik - ja tam się cieszyłbym się z jak największej liczby nowych numerów jako, że trasa promuje The Book of Souls, a nie kolejną składankę best of z lat 80-tych. 
Mamy prośbę, po koncercie napisz krótką relację, jak forma grupy, brzmienie, scenografia, efekty oczywiście set...
Z góry dzięki
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Mi by zależało na składance best-off ale z lat '90 i długo nic nie wskazywało, że tej trasy nie będzie. Wydawało się, że historia Iron Maiden to też lata' 90 więc skoro wszystko to wszystko. Wtedy byłaby szansa na usłyszenie takich utworów jak No Prayer for the Dying, The Assasin, Be Quick or Be Dead, From Here to Eternity, Sign of the Cross, The Clansman czy Futureal.WICKER MAN pisze:Jeśli nie zapijemy w Rock N' Roll Ribs to może wybierzemy się dzień wcześniej pod BB&T Center posłuchać finalnej próby - ale niczego nie obiecuję.Myślę, że 6 zupełnie nowych numerów w secie oraz co najmniej jeden prawie nie grany klasyk (COTD) to i tak bardzo dobry wynik - ja tam się cieszyłbym się z jak największej liczby nowych numerów jako, że trasa promuje The Book of Souls, a nie kolejną składankę best of z lat 80-tych.
Czyli z jednej strony ominięcie nagrań z nowych płyt, które przecież nie wszystkim muszą się podobać, a z drugiej ogranych do przesady hiciorów typu Trooper, Two Minutes to Midnight, Wasted Years, Evil that Man Do czy standardowego zestawu z Number of the Beast.
Sety płyt studyjnych są u Iron Maiden najgorsze, 5-6 z nowego albumu i standardowy zestaw hitów. Jednak liczę, że nowych utworów będzie 5, nie 6, a te dawno nie grane to będzie coś dużo ciekawszego niż Children of the Damned. Jeśli mają chęć łoić Brave New World w takiej dawce to proszę bardzo, jest Dream of Mirrors, jest Mercenary, tylko, że to trzeba się odrobinę postarać!!
Bedzie trasa pożegnalna, to wtedy pograja hity z lat 90, teraz promują nowy album (zajebisty nowy album) i bardzo dobrze że grają z niego jak najwięcej. Dla mnie wgl mogliby zrobić myk jak z amoladem, z Empire na bisach 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Podobno ME była ostatnią trasą historyczną.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Fear of the Dark. To od ponad 10 lat jedyny utwór jaki grają z lat 1990-1998Mikojaski pisze:Bedzie trasa pożegnalna, to wtedy pograja hity z lat 90, teraz promują nowy album (zajebisty nowy album) i bardzo dobrze że grają z niego jak najwięcej. Dla mnie wgl mogliby zrobić myk jak z amoladem, z Empire na bisach
A Afraid..?