16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Re: 16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa
Używanie wyrażenia "przesadzacie" jest lekką przesadą:-) Koledzy mają takie a nie inne zdanie na temat tego koncertu i tyle. Tak samo oni mogą napisać, że Ty przesadzasz, bo koncert był do niczego:-)
+1AtTheHeartOfWinter pisze:
Manowar jaki jest każdy widzi - do ich muzyki i pompatycznego, kiczowatego imagu należy podchodzić z dystansem. Chłopaki uprawiają taką życzliwą autoparodię, to wszystko. Co do zarzutów o słabą setlistę - można było się przyczepić do braku BH, jednak to był dopiero 2 koncert tego zespołu w naszym kraju, zdecydowana większość osób widziała Manowar po raz pierwszy i ta setlista opatrzyć (a raczej osłuchać) się nie zdążyła. Kiedy np. Iron Maiden wprowadziło jakieś rewolucyjne zmiany w setliście?
Co do samego koncertu - jeżeli chodzi o sam występ, był IMHO, super. Zespół był w doskonałej formie (zwłaszcza Adams - starzeje się lepiej niż Bruce pod względem wokalnym), nagłośnienie świetne, muzyka prosta, głośna i do przodu. I o to chodziło. Wyszliśmy z koncertu zadowoleni.
Za to organizacyjnie było słabo, niestety. Główne zarzuty - tłok na bramkach, wiele osób spóźniło się przez to na występ. Z tym zarzutem wiąże się też bark supportu - na pewno rozładowałby trochę te nieszczęsne kolejki. No i koncert był też nieco za krótki (a już na pewno twierdzić tak mogą osoby, które się na niego nie do końca ze swojej winy spóźniły).
Tak czy owak - podobało mi się bardzo i na Manowar z pewnością jeszcze nie raz się wybiorę.
Byłem pierwszy raz na Manowar i tez mi się podobało - ja czasami lubię posłuchać i obejrzeć takie widowisko w stylu takim o jakim pisaliście wyżej
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Pablo1919 pisze:Naszywka manowar już wyrwana z mojej katany, plakat w koszu. Pieprzone pozerskie ścierwa.
Nie skomentuję tego, chociaż samo aż się prosi
Mój drugi koncert Manowar - zdecydowanie lepszy niż ten w Katowicach. Tam nagłośnienie wszystko zabiło moim zdaniem. Tutaj było w sam raz - uszy nie krwawiły, ale też nie było tego falowania dźwiękiem. Setlista mi jak najbardziej odpowiadała - tzn nowe kawałki są moim zdaniem dobre - House Of Death, Hands of Doom czy, zwłaszcza, Dawn Of Battle - potęga. Nie da się oczywiście ukryć, że wiele tzw. klasyków zabrakło. No ale, nie można mieć wszystkiego. Wyszedłem zadowolony i bawiłem się bardzo dobrze. Ale... są też minusy - tragiczna organizacja !!! Przez te kolejki spóźniliśmy się na pierwszy kawałek - dobrze, że tylko na jeden. Za nami stało jeszcze mnóstwo osób, które pewnie zdrowo wkurzone weszły. To przeszukiwanie przy wejściu - porażka. Jeśli prawdą jest, że losowo kazali ludziom dmuchać w alkomat - żenujące, zwłaszcza, że piwo sprzedawali w środku. Setlista była spoko, chociaż fakt faktem, dość krótka
Night Mistress Fan Club Łódź
No i te aparaty ,które trzeba było oddać do depozytu z bezzwrotną kaucją(a czytałem w prasie ,że bez wymiennego obiektywu ,zwykłe compacty można wnosić bez problemu)..Baa...przy mnie nawet nie dali kręcić i robić zdjęć telefonem..Ochroniarz latał po sali i zakazywał...To już przegięcie..
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
W bratyslawie i pierwszej pradze na setlist 16 utworow doszlo cos ?,czy z tymi przemowami u nas bylo tyle samo, w wawe nie chce mi sie wchodzic za leniwy jestem 
Co to znaczy bezzwrotna kaucja...? Jest albo kaucja, albo opłata...mic7 pisze:No i te aparaty ,które trzeba było oddać do depozytu z bezzwrotną kaucją
Może być kaucja zwrotna a może być też bezzwrotna...Tutaj w depozycie liczyli sobie dychę za przetrzymanie mojego aparatu 
Takie podejście ochrony było raczej do przewidzenia skoro na całej trasie nie wydali absolutnie żadnej akredytacji na foto. Podobnie jak Machine Head na ostatniej klubowej trasie...mic7 pisze:No i te aparaty ,które trzeba było oddać do depozytu z bezzwrotną kaucją(a czytałem w prasie ,że bez wymiennego obiektywu ,zwykłe compacty można wnosić bez problemu)..Baa...przy mnie nawet nie dali kręcić i robić zdjęć telefonem..Ochroniarz latał po sali i zakazywał...To już przegięcie..
To ciesz się, że tylko tyle. O ile dobrze pamiętam to tam dawniej depozyt kosztował "jedyne" 50zł.mic7 pisze:Może być kaucja zwrotna a może być też bezzwrotna...Tutaj w depozycie liczyli sobie dychę za przetrzymanie mojego aparatu
Co prawda studiowałem administracje a nie prawo, ale z tego co pamiętam, nikt nie ma prawa Ci zabronić filmowania eventu nieprofesjonalnym sprzętem na własny użytek (np telefonem)mic7 pisze:No i te aparaty ,które trzeba było oddać do depozytu z bezzwrotną kaucją(a czytałem w prasie ,że bez wymiennego obiektywu ,zwykłe compacty można wnosić bez problemu)..Baa...przy mnie nawet nie dali kręcić i robić zdjęć telefonem..Ochroniarz latał po sali i zakazywał...To już przegięcie..
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Noo też się zdziwiłem jak babka z ochrony przybiegła specjalnie z 10metrów bo ktoś kręcił telefonem z boku sceny po czym poszła w tłum na płycie wyłapywać następnych.Z tym się jeszcze nie spotkałem..
Słusznie, jakbym miał komuś płacić za ochronę, to chciałbym, żeby coś robił faktycznie, a nie stał jak kołek przez cały koncert.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Na koncercie Budgie w 2009 we Wrocku w Od Zmierzchu do Świtu ochroniarz wbił w tłum skaczący tuż pod sceną żeby zakazać kolesiowi kręcić filmik
to był dopiero czad.
-
Deleted User 2259
W pradze grali 2 koncerty, bez zadnych zmian w secie oczywiscie.
A miałem jechać ... i dobrze że nie pojechałem. Choć bardzo lubię ich posłuchać, w Katowicach mi się mega podobało, Adams wokalnie się świetnie trzyma, ale ich zachowanie jest haniebne. Co do faktu że nie zagrali kawałka który wygrał głosowanie, to też jestem ciekaw czy wina też nie leży po stronie beznadziejnego organizatora ...
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Mimo wszystko tego co Manowar zrobił dla heavy-metalu swoimi albumami nie przekreśli to, że teraz zawalą jakąś trasę. Mam tu na myśli przede wszystkim takie albumy jak Battle Hymns, Into Glory Ride, Hail to England, Sign of the Hammer czy Triumpf of Steel. Zwłaszcza Into Glory Ride, który jest arcydziełem heavy-metalu. Koncerty to nie wszystko, patrzmy też na albumy studyjne.Pablo1919 pisze:Powiem tak. Niepojechanie na ten koncert było bardzo, bardzo trafną decyzją. Naszywka manowar już wyrwana z mojej katany, plakat w koszu. Pieprzone pozerskie ścierwa.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Ja ich skreśliłem w wydaniu koncertowym. Na takiej siłce podkład w słuchawkach z Manowar to dla mnie wciąż podstawa 
Podobnie i ja. Klasyki pozostaną klasykami i to jest nie do podważenia. Niestety czasem nawet największe arcydzieła potrafią nagrywać ludzie, którzy na co dzień są zwykłymi ch*jami.DeJMIeN Wielki pisze:Ja ich skreśliłem w wydaniu koncertowym.
Pablo, złote słowa! Nic dodać, nic ująć
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- morgoth666
- -#Prodigal son

Koncert, który najbardziej mnie wkurzył ;( http://www.antyradio.pl/Muzyka/Koncerty ... LACJA-6089
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Kudos, Romana, naprawdę wyśmienicie napisana relacja.morgoth666 pisze:Koncert, który najbardziej mnie wkurzył ;( http://www.antyradio.pl/Muzyka/Koncerty ... LACJA-6089