Empire Of The Clouds - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Empire Of The Clouds - opinie
Właśnie. Ja na przykład lubię wiedzieć, kto jest autorem jednego z moim zdaniem lepszych tekstów w muzyce rockowej. A to, że IM lubi sobie podbierać riffy itp, to chyba tajemnicą dla obeznanych fanów nie jest i tłumaczenie, że inne zespoły też podbierają jest zwyczajnie śmieszne. Mnie bardzo mało interesuje, czy Enter Sandman jest zrzynką - siedzę na forum o Żelaznej Dziewicy, by dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, a do takich plagiaty niewątpliwie należą.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Otóż tokmberserker pisze:Właśnie. Ja na przykład lubię wiedzieć, kto jest autorem jednego z moim zdaniem lepszych tekstów w muzyce rockowej. A to, że IM lubi sobie podbierać riffy itp, to chyba tajemnicą dla obeznanych fanów nie jest i tłumaczenie, że inne zespoły też podbierają jest zwyczajnie śmieszne. Mnie bardzo mało interesuje, czy Enter Sandman jest zrzynką - siedzę na forum o Żelaznej Dziewicy, by dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, a do takich plagiaty niewątpliwie należą.
www.MetalSide.pl
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

To Tame a LandRALF pisze:Dla mnie to najlepszy epik IM. Bez dwóch zdań
Rime of the Ancient Mariner
Alexander the Great
Seventh Son of a Seventh Son
Sign of the Cross
Uważasz na serio, że Empire of Clouds jest lepszy od tych utworów? Pod względem klimatu, wokali, solówek?
Plagiaty, a nie podobne 2-3 nutki, jak w powyższym linku.kmberserker pisze: siedzę na forum o Żelaznej Dziewicy, by dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, a do takich plagiaty niewątpliwie należą.
Nie wiem, nie klikałem w link. Ale samo karcenie kogoś za pisanie swoich spostrzeżeń na temat zrzynek (a przecież takowe już niejednokrotnie się zdarzały) "bo przecież inni też kradną" jest niepoważne.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A ja bym proponował zdać sobie sprawę, że muzyka rockowa jest nagrywana nie od dziś i nie wszystkie podobieństwa są plagiatem lub kradzieżą.
Dokładnie...
A szczególnie fragment The Nomad lub tekst do Hallowed Be Thy Name 
A co odnośnie tekstu HBtN - jakieś konkrety...
O ile dobrze pamiętam, jego druga połowa to linijka w linijkę tekst innej, mniej znanej kapeli.
Karcenie?kmberserker pisze:Ale samo karcenie kogoś za pisanie swoich spostrzeżeń na temat zrzynek
Pisanie, że śmieszne jest szukanie na siłę podobieństw to karcenie?
+1, Ralf sprawdź temat związany z plagiatami itd.kmberserker pisze:O ile dobrze pamiętam, jego druga połowa to linijka w linijkę tekst innej, mniej znanej kapeli.
Sądzę, że każdy ma tego świadomość..Dejavu pisze:A ja bym proponował zdać sobie sprawę, że muzyka rockowa jest nagrywana nie od dziś i nie wszystkie podobieństwa są plagiatem lub kradzieżą.
www.MetalSide.pl
Nie jestem pewien czy każdy, biorąc pod uwagę jak niektórzy łatwo i chętnie szafują określeniami typu "kradzież" czy "zrzynanie".gumbyy pisze:Sądzę, że każdy ma tego świadomość..Dejavu pisze:A ja bym proponował zdać sobie sprawę, że muzyka rockowa jest nagrywana nie od dziś i nie wszystkie podobieństwa są plagiatem lub kradzieżą.
No ja wychodzę z takiego założenia, iż minimum inteligencji i ogarnięcia jednak występujeDejavu pisze:Nie jestem pewien czy każdy, biorąc pod uwagę jak niektórzy łatwo i chętnie szafują określeniami typu "kradzież" czy "zrzynanie".gumbyy pisze:Sądzę, że każdy ma tego świadomość..Dejavu pisze:A ja bym proponował zdać sobie sprawę, że muzyka rockowa jest nagrywana nie od dziś i nie wszystkie podobieństwa są plagiatem lub kradzieżą.
www.MetalSide.pl
O singlu cisza?
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4466357485
A wiec jednak, ciekawe w jakich to sklepach bedzie dostepne
A wiec jednak, ciekawe w jakich to sklepach bedzie dostepne
Na stronie Music Corner jest opcja kupna płytki z importu. Cena niemała, jak można było przypuszczać.
http://www.musiccorner.pl/iron-maiden-e ... 51968.html
http://www.musiccorner.pl/iron-maiden-e ... 51968.html
Cholera wie jaki to limit i w jakich sklepach bedzie dostepne.
Moze na allegro sie pojawi w przystepnej cenie
Moze na allegro sie pojawi w przystepnej cenie