Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: RALF »

Zobacz najlepiej FB ironmaiden brasil
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Fake, sam wiaterek 10min a graja juz wystarczajaco epikow z nowej plyty
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Właśnie, czas to tu kluczowa sprawa.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Korstern »

Skoro chcieli dawać szósty kawałek z nowej płyty to czemu akurat Shadows? W ogóle nie pasuje i jeszcze będzie zmyłka z WY. Lepiej jeśli wzieliby When The River Runs Deep, albo The Great Unknown.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Fake na 100%. Nie ma nad czym debatować.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Oczywiscie, ze tak
Set z Chin za 2tyg juz sie potwierdzi :-)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Dopisany Aleksander jasno wskazuje, że to fake. Aczkolwiek inteligentny, bo otwieracz LP może być otwieraczem koncertu.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Dla mnie było przewidywalne, że IESF otworzy koncert i poprawi go SOL. Mam tylko nadzieję, że lekko przyspieszą IESF na koncercie.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

hipcio_stg pisze:Dla mnie było przewidywalne, że IESF otworzy koncert i poprawi go SOL. Mam tylko nadzieję, że lekko przyspieszą IESF na koncercie.
Talismanowi pomógł ten zabieg, ale w przypadku IESF myślę że to zbędne
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

Osobiście nie obraziłabym się, gdyby ta setlista faktycznie się potwierdziła za dwa tygodnie przy pierwszym koncercie :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przynajmniej AtG!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Budziol pisze:Fake
Dokładnie ;)

Ogólnie nie wiem po co ktoś miałby wydrukować seta, a później nanosić na nim poprawki długopisem ;)
www.MetalSide.pl
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Zespół z tymi setami zaczyna się zachowywać jak szatniarz w "Misiu".

Najśmieszniejsze jest to, że oczekiwania są już tak małe, a oni nawet tego nie potrafią spełnić. Myślę, że oni testują publikę i w odpowiednim czasie będziemy mieli 75-80 minutowe koncerty z 12-13 tymi samymi utworami.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Jeżeli byłoby to spowodowane słabym zdrowiem Bruce'a, byłbym w stanie im to wybaczyć. Poza tym oni nie tworzą setu tylko dla ludzi którzy byli na dwustu koncertach maiden, tylko dla wszystkich, z czego wiele mogło nie być na żadnym, i muszą to pogodzić. Oczywiście ze drugi fake'owy set jest dużo lepszy, niż ten chiński. Pewnie ze sa trochę leniami ;). Ale nie wiem czy zasługują aby wylewać na nich takie wiadro pomyj, jak co niektórzy :)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Nie będe ukrywał swojego niezadowolenia. Te sety, które tworzą od lat są tworzone pod nikogo. Nigdy nie uwierzę w to, że jak ktoś idzie na koncert pierwszy raz musi mieć w secie tylko klasyki. Czyli zakładamy, że taka osoba nie słucha Ironów całościowo? Zresztą to nie jest żaden argument, wręcz przeciwnie. Gdy ktoś koniecznie musi w secie mieć Numbera czy Troopera, to przecież co szkodzi pójść na następny koncert za rok czy dwa. Wtedy ten klasyk w secie pewnie się znajdzie.
Powód jest jeden i jest bardzo prosty, panowie nie spotykają się na próbach. Owszem, zgoda mieszkają w innych krajach, ale w dzisiejszych czasach spotkać się raz na dwa miesiące w jednym miejscu i nawet poćwiczyć nie byłoby problemu. Przecież w zespole nie ma żadnych konfliktów, nic o tym nie wiadomo. Gdyby takie próby były to umieszczenie jakiegoś rarytasa w secie byłoby duże prostsze.
Mikojaski, uwierz mi, że ja już w swoim życiu powiedziałem i napisałem tyle dobrego o Ironach, że teraz jak to piszesz "powylewam pomyje" to nawet pewna równowaga się przyda.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A Black Sabbath - ostatnie koncerty to już lipa. Forma Osbournea - dno. 13 kawałków ogranych do mdłości. Trasa tylko dla kasy a ja nie wierzę, ze to będzie autentycznie ich ostatnia trasa koncertowa. Ozzy nawet zza grobu będzie musiał śpiewać, jak mu Sharon każe! Jeden z fanów napisał : "Obawiałem się że umrą na scenie". Wiecie co - jak czytam to forum, to mam wrażenie że niewiele osób cieszy się z tej trasy i mało tu jest fanów zespołu, nie koniecznie fanów muzyki czy utworów. Najzwyczajniejszych fanów zespołu. Przecież IM bardzo rzadko zmieniali sety. Nawet w połowie lat '80 zwykle grali to samo w całej Europie, UK czy w USA. Owszem, wtedy rotacje były częstsze ale rdzeń koncertów zawsze pozostawał ten sam... a teraz byleby ponarzekać. Dla mnie atrakcja byłoby usłyszeć te 6 kawałków z nowej płyty, którą uwielbiam, ze 3 z ostatnich płyt no i jasne, że muszą być evergreeny z całej kariery. Popłaczę się jeśli nie zagrają Troopera czy TNotB. Może jestem sentymentalnym osłem - niemniej, to jak Niemen bez "Dziwny jest ten świat" ... Nie maja wyjścia, jeśli nie chcą doprowadzić 90% publiki do łez... Koncert w całości złożony z mało granych kawałków dla ogromnej większości widzów byłby rozczarowaniem. To wchodzi w grę jedynie na krótką metę - kilkanaście koncertów w małych obiektach. Zrezygnowali w 2006 z większości staroci i co było? Sami sobie odpowiedzcie...
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

RALF pisze:A Black Sabbath - ostatnie koncerty to już lipa. Forma Osbournea - dno. 13 kawałków ogranych do mdłości. Trasa tylko dla kasy a ja nie wierzę, ze to będzie autentycznie ich ostatnia trasa koncertowa. Ozzy nawet zza grobu będzie musiał śpiewać, jak mu Sharon każe! Jeden z fanów napisał : "Obawiałem się że umrą na scenie". Wiecie co - jak czytam to forum, to mam wrażenie że niewiele osób cieszy się z tej trasy i mało tu jest fanów zespołu, nie koniecznie fanów muzyki czy utworów. Najzwyczajniejszych fanów zespołu. Przecież IM bardzo rzadko zmieniali sety. Nawet w połowie lat '80 zwykle grali to samo w całej Europie, UK czy w USA. Owszem, wtedy rotacje były częstsze ale rdzeń koncertów zawsze pozostawał ten sam... a teraz byleby ponarzekać. Dla mnie atrakcja byłoby usłyszeć te 6 kawałków z nowej płyty, którą uwielbiam, ze 3 z ostatnich płyt no i jasne, że muszą być evergreeny z całej kariery. Popłaczę się jeśli nie zagrają Troopera czy TNotB. Może jestem sentymentalnym osłem - niemniej, to jak Niemen bez "Dziwny jest ten świat" ... Nie maja wyjścia, jeśli nie chcą doprowadzić 90% publiki do łez... Koncert w całości złożony z mało granych kawałków dla ogromnej większości widzów byłby rozczarowaniem. To wchodzi w grę jedynie na krótką metę - kilkanaście koncertów w małych obiektach. Zrezygnowali w 2006 z większości staroci i co było? Sami sobie odpowiedzcie...
O czym my w ogóle mówimy? Kto tu mówi o koncercie w całości złożonym z mało znanych utworów? My tu mówimy o umieszczeniu jednego, może dwóch utworów nie granych od 15-20 lat. Children of the Damned i Brave New World to utwory nie grane mniej niż 10 lat i w tym secie uchodzą za rarytasy. Skąd masz te dane o 90% publiki? Jeśli już to dla wielu ludzi set nie ma znaczenia, bo idą głównie dla show i obejrzeć wariującego Brusa na scenie. Z ludzi, którzy jednak lubią też muzykę Iron Maiden jestem pewien, że wiele osób chciałoby usłyszeć coś innego niż Trooper czy Number. Zwłaszcza, że Iron Maiden to zespół, który bardzo często koncertuje i sporo osób widziało ich już z 3-4 razy.

Jestem przede wszystkim fanem muzyki Iron Maiden, dopiero potem ich jako ludzi, a na samym końcu nazwy Iron Maiden. Dlatego kocham Iron Maiden bo kocham te utwory, w większości niestety utwory grane ostatnio 25-30 lat temu lub niegrane nigdy. Evergreenami Iron Maiden są tak samo Killers, Flight of Icarus, Powerslave, Infinite Dreams czy Sign of the Cross. Oni w przeciwieństwie do wielu kapel, które faktycznie mają tylko z 10 hitów koncertowych mają ich znacznie więcej.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gdyby przeprowadzić głosowanie wśród fanów IM takie, jak swego czasu zrobiła Meta - wyniki setu byłyby identyczne - czyli uśredniony standard. Nie bronię IM, niemniej jestem w stanie pewne rzeczy zrozumieć.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

O ile dobrze pamiętam, taka ankieta była przeprowadzana po powrocie Bruce'a. I co? Wygrywał Alexander, ale w odpowiednim czasie nagle wyparował ;)

Swoją drogą, cała historia z unikaniem tego numeru jest dziwna. Innym razem rzekomo Adrian zapomniał solówki. Taka wymówka wzbudzić może jedynie politowanie i uśmiech na twarzy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dopiero o secie trasy cokolwiek pewnego będzie wiadomi za 12 dni z godzinami. Na ten moment to tylko nasze domysły. Nie zdziwię się, jeśli oba ujawnione sety to fake :)
ODPOWIEDZ