Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
http://www.ironmaiden.com/the-book-of-s ... pdate.html
Update odnośnie tournee. No, chwalą się zainteresowaniem (potwierdzają się słowa Wickera - szacuneczek!) W środę zespół opublikuje zdjęcia EF1 gotowego do lotu. Samolot będzie używany w Europie tylko do momentu koncertu w Szwecji. Stanie się tak z prostego powodu - dystanse są zbyt krótkie żeby angażować w logistykę wielki Jumbo Jet. Czyli tradycyjnie - busy i kontenery. Pokazano również "Eddiego w Przygotowaniu" - tylko, czy to jest ten chodzący, czy kolos sceniczny?! W kolejnych dniach maja pokazać coś więcej.
Update odnośnie tournee. No, chwalą się zainteresowaniem (potwierdzają się słowa Wickera - szacuneczek!) W środę zespół opublikuje zdjęcia EF1 gotowego do lotu. Samolot będzie używany w Europie tylko do momentu koncertu w Szwecji. Stanie się tak z prostego powodu - dystanse są zbyt krótkie żeby angażować w logistykę wielki Jumbo Jet. Czyli tradycyjnie - busy i kontenery. Pokazano również "Eddiego w Przygotowaniu" - tylko, czy to jest ten chodzący, czy kolos sceniczny?! W kolejnych dniach maja pokazać coś więcej.
Zęby by se umył. Wygląda trochę jak wkurzony gremlinowaty chomiczek, ale w sumie spoko.
Napisano "in progress" - ostatecznie pewno się zmieni... ale straszny jest w sumie 
Trochę zbyt puciatego tego Edwarda zrobili, a jak wiadomo persony o owalnych rysach twarzy odbierane są podświadomie jako sympatyczne.
To tak dla zmyłki... 
Nic tylko sobie wyobrazić, jak zgodnie z tradycją wali konia w kierunku publiki i wszyscy się rehotają.
Jest po to żeby nie zabrakło trochę wiochy, jak łażące kurczaki czy pandy w przerwie imprez sportowych, ludzie zbyt poważnie tego Eda biorą. To mrużenie oka i typowy mroczny, brytyjski żart. Muzyka - to już nie żart...
Oj tam zaraz mroczny. Eddie to taki pierwowzór latającego potwora spaghetti i kpina z tej całej mistyki i patosu przełomu lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych. Wielu nie zdaje sobie z tego sprawy, ale i tak podoba się nawet dzieciom i Amerykanom. Ja widzę pompę i Monty Pythona w praktycznie każdym aspekcie działania grupy. Czasem mam wrażenie, że panowie robią wszystko by ich wizerunek był możliwie jak najbardziej obciachowy i żenujący. I to o dziwo działa, bo zapełniają stadiony, choć teoretycznie za sam wygląd powinni być zepchnięci na margines do działu wykopalisk archeologicznych. Do pełni szczęścia brakuje tylko obcisłych kolorowych gaci z czasów PoM i panterek. Ale kto wie?
Ależ ja się z tym zgadzam - ten obciach jest całkowicie zamierzony. Natomiast co do muzy - tu obciachu nie ma... na szczęście
A w latach '80 takie obcisłe gacie to była norma - tak jak dekadę wcześniej - spodnie-dzwony z kwiatkami. Widziałem takie fotki Jimmiego Pagea. Czy to zmienia fakt, że grał genialnie wyglądając na dzisiejsze standardy - komicznie? A wizerunek KISS to nie hollywoodzki obciach? Niemniej to świetny zespół koncertowy, bo niektórych ich płyt studyjnych nie da się słuchać bez zażenowania, ale to temat na inna dyskusję 
Zdecydowanie.
gumbyy pisze:To ma się przecież opłacić organizatorowi... zespół swoje bierze bez względu na frekwencjęRALF pisze:No właśnie, powstaje pytanie, czy to się IM opłaca?
Po raz setny powtarzane
Edek, ktorego rabka tajemnicy odslonili to mysle ze gigant zza sceny. Niespodzianek nie ma bo inny nie mogl byc patrzac na okladke
I nie ostatni zapewneBudziol pisze:Po raz setny powtarzane![]()
No dokładnie... oczywista oczywistośćBudziol pisze:Niespodzianek nie ma bo inny nie mogl byc patrzac na okladke
www.MetalSide.pl
Może takie popiersie i wielkie łapska z sercem i sztyletem po bokach estrady - byłoby pięknie i drugi chodzący z wyrwanym, pulsującym sercem.
Ale to już było 
W dzisiejszym wywiadzie w Cardiff Bruce powiedział ze maja byc 72 koncerty. Wiec pozostały jeszcze 2 do ogłoszenia i jesli nie ogłoszą ich do poczatku trasy to pewnie dowiemy sie o nich z koszulek z datami 
Wydaje mi się, że dołożą koncert w nowym,ostatnim kraju (36) + czwarta sztuka we Włoszech.
Skoro to temat ze spekulacjami, to swoją drogą jestem ciekaw: dlaczego właśnie w Gothenburgu przerywają latanie EFO. Przecież w Europie kontynentalnej pojawiają się już przed tym konkretnym koncertem. Mam rozumieć, że opłaca im się latać 747 między niemieckimi miastami? No nie sądzę ;D A z drugiej strony: jeszcze po Szwecji jest parę oddalonych od siebie koncertów, np. lot z Danii do Litwy, potem do Moskwy. Jestem zatem ciekaw, czy tak późna rezygnacja z 747 nie jest np. spowodowana chęcią nagrywania jakiegoś wideo koncertowego w Europie. Bo uważam, że na 90% będzie koncertówka z tej trasy. Panowie tak rzadko już nagrywają albumy, że wcale się nie dziwię, jeśli będą chcieli znów wydać płytę koncertową, zwłaszcza, że gdyby wydali to w 2017, to minie koło 5 lat od "En Vivo!"
( + doskonała promocja w postaci kolejnej odnogi trasy Book of Souls Tour)
Dlatego, może właśnie tym spowodowana jest obecność EFO w Europie. A może się mylę, może zadecydowały inne względy, umowy z podmiotem, który im pożycza samolot lub jakieś inne
Dlatego, może właśnie tym spowodowana jest obecność EFO w Europie. A może się mylę, może zadecydowały inne względy, umowy z podmiotem, który im pożycza samolot lub jakieś inne
Pewnie to drugie, En Vivo nagrywali przecież na części trasy, na której latali z koncertu na koncert i nie było problemu.
...w sumie to ja pozegnałem sie juz setlistą marzeń bo wiem że nigdy sie juz spełni ... znęcać sie sie nad zbliżająca też nie mam zamiaru będzie co będzie... jedzie ze mna znów tata był w 84 , 86 sam a ze mna Dickinson 98 i Maiden 2000, 2003, 2005, 2013 i sie ciesze bo troche koncertów zobaczyliśmy razem bo dzieki niemu teraz słucham tej muzy po drodze zachaczyłem pare koncertów Maiden z żoną zarażając ją bakcylem....byleby grali na poziomiie i dźwiekowiec nie zjebał wszystkiego..!
IRON MAIDEN RUDA ŚLĄSKA 
-
Deleted User 1499
Myślę że nagrywanie wideo z koncertu jest więcej niż pewne , bo robią tak co trasę. Mi to na rękę.wojteq pisze: Jestem zatem ciekaw, czy tak późna rezygnacja z 747 nie jest np. spowodowana chęcią nagrywania jakiegoś wideo koncertowego w Europie. Bo uważam, że na 90% będzie koncertówka z tej trasy. Panowie tak rzadko już nagrywają albumy, że wcale się nie dziwię, jeśli będą chcieli znów wydać płytę koncertową, zwłaszcza, że gdyby wydali to w 2017, to minie koło 5 lat od "En Vivo!"( + doskonała promocja w postaci kolejnej odnogi trasy Book of Souls Tour)