Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
on_the_run
- -#Trooper

Re: Judas Priest
Ja się tym zgadzam, ale niektórzy kojarzą Roba głównie z piszczeniem i nie doceniają jego kunsztu. Ja Diamonda z Halfordem nie porównywałbym również dlatego, ze ten pierwszy stosuje falset, a drugi head voice/miks.
King Diamond to duży fan Judas Priest i bez Stained Class oraz Sad Wings Of Destiny nie byłoby Mercyful Fate takiego, jakie znamy
A według mnie Rob nadal ma prawo być zaliczany do czołówki wokalistów metalowych. To, co pokazał w Łodzi i Gdańsku daje mu do niej przepustkę
Swoją drogą, to jedyny cover, jaki King Diamond nagrał i oficjalnie wydał. Oprócz tego śpiewał z Panterą także The Green Manalishi, bez problemu można znaleźć to wykonanie w internecie.
https://www.youtube.com/watch?v=_9cLullB-JY
Swoją drogą, to jedyny cover, jaki King Diamond nagrał i oficjalnie wydał. Oprócz tego śpiewał z Panterą także The Green Manalishi, bez problemu można znaleźć to wykonanie w internecie.
https://www.youtube.com/watch?v=_9cLullB-JY
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
on_the_run
- -#Trooper

Jasne, że inspiracje słychać, ale wokalnie łączy ich to że śpiewają wysoko, natomiast techniki stosują zupełnie inne. Więc Kingowi do łysego daleko. I tak, zgadzam się, Rob to jeden z najlepszych wokalistów historii metalu i to nie tylko metalu, ale też rocka. Obecnie nadal potrafi powalić, mimo swojego wieku. Z pewnością są obecnie młodsi i lepsi, ale jego formy z najlepszych lat raczej nikt w heavy metalu nie pobił (mówimy o wokalistach śpiewających wysoko). chociaż tutaj Phil Anselmo pokazał formę: https://www.youtube.com/watch?v=ZqU5wWuv-Po
Jeśli chodzi o jego średnie rejestry, to kwestia gustu. Moim zdaniem w średnich rejestrach jednak bardziej pasowali mi Dio i Mercury, a czasem i Bruce. Dio i Mercury mieli taką charakterystyczną drapieżność i pełnię w głosie, do której Rob się może jedynie trochę zbliżał na płycie "Defenders of the Faith".
Jeśli chodzi o jego średnie rejestry, to kwestia gustu. Moim zdaniem w średnich rejestrach jednak bardziej pasowali mi Dio i Mercury, a czasem i Bruce. Dio i Mercury mieli taką charakterystyczną drapieżność i pełnię w głosie, do której Rob się może jedynie trochę zbliżał na płycie "Defenders of the Faith".
Jeśli ktoś jeszcze nie widział, na YT pojawiło się nagranie SFV z gdańskiego koncertu. Co ciekawe, to multicam, a obraz jest też z boku sceny, są ujęcia tylko na Travisa itp. Na kanale przesyłającego jest jeszcze nagranie The Rage, ale nie napisał, z jakiego to występu.
https://www.youtube.com/watch?v=14yDkyV240U
https://www.youtube.com/watch?v=14yDkyV240U
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Oj oj. Coś chyba DVD się szykuje 
Jak przed koncertem rozkładali ten sprzęt, pomyślałem sobie "Kurna, świetnie byłoby, gdyby ten koncert został nagrany.". Może jednak jakieś szanse są? 
Takie "live in Poland"
Byłbym wniebowzięty
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Chociaż jakby nie patrzeć, trochę wstyd byłby z powodu frekwencji. Ale przy odpowiednich ujęciach to i hala może wyglądać na pięknie zapełnioną. Myślę jednak, że nowe DVD może być zlepkiem nagrań z całej trasy i wtedy pewnie trafiłoby tam także coś z Gdańska.
To po pierwsze byłoby ogromne wyróżnienie dla naszego kraju, a po drugie świetna pamiątka z koncertu dla wielu fanów
Ktoś na grupie fanowskiej JP na Facebooku zwrócił uwagę na tak małą liczbę ujęć na publikę. Faktycznie, szkoda, ale z drugiej strony nie mieli zbytnio czego pokazywać...Poczekamy, zobaczymy. Ja przytoczę słowa Richiego z Instagrama.
"From desert plains I bring you loooooooove! A short clip from Desert Plains from last nights magical metal meltdown in #Gdansk. Audio is direct from the #gopro cameras and just what's coming offstage but you get the idea! Enjoy!"
Ten tekst widnieje pod fragmentem z gdańskiego koncertu. Jak dla mnie to bardzo jasny przekaz, że panowie szykują DVD. Pytanie tylko, z jakiego występu (obstawiałem Wacken). No i zauważcie, że jedynie nagrania z Polski pojawiły się w internecie
Nie chcę robić nikomu nadziei...Ale nie byłbym znów taki zdziwiony, gdyby wypuścili cały koncert na DVD/BR. Ewentualnie coś jak Flight 666 - różne koncerty.
"From desert plains I bring you loooooooove! A short clip from Desert Plains from last nights magical metal meltdown in #Gdansk. Audio is direct from the #gopro cameras and just what's coming offstage but you get the idea! Enjoy!"
Ten tekst widnieje pod fragmentem z gdańskiego koncertu. Jak dla mnie to bardzo jasny przekaz, że panowie szykują DVD. Pytanie tylko, z jakiego występu (obstawiałem Wacken). No i zauważcie, że jedynie nagrania z Polski pojawiły się w internecie
Jak juz mają składać wykonania z różnych koncertów w jedno wydawnictwo, to niech z Gdańska wezmą painkillera, bo tym to pozamiatali 
Wolałbym Dragonauta (wtedy autentycznie się popłakałem i już sobie wyobrażam w tym momencie ujęcie na publikę
) albo Desert Plains, bo na ten numer najbardziej czekałem. Chociaż ja wybrzydzał nie będę, po prostu poczekam, obejrzę i wrócę do tych spaniałych chwil.
Składak koncertowy byłby najbardziej sprawiedliwy. Wszak gdyby wydano całościowo jeden koncert z trasy to musielibyśmy się liczyć że odpadnie duet Love Bites/Devil's Child lub Desert Plains/Screaming for Vengeance. No i jeszcze March of the Damned grali, choć to to akurat mogą olać 
No więc właśnie - miałbym koncert z Polski, ale wciąż bylbym poirytowany brakiem różnych utworw
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jeśli robi się koncertowe DVD to za zwyczaj nagrywa się kilka koncertów i później miesza najlepsze ujęcia, z głównym naciskiem na ten z którego jest audio. A później wychodzą takie kwiatki jak np różne wersje płachty na Talismanie z En Vivo.
https://www.youtube.com/watch?v=hZH9ptg58ck
Zwiastun nowego wydawnictwa koncertowego. Prawie na pewno z Wacken. Format zdjęcia sugeruje, że dostępne będzie też CD.
Zwiastun nowego wydawnictwa koncertowego. Prawie na pewno z Wacken. Format zdjęcia sugeruje, że dostępne będzie też CD.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oby tylko nie zapomnieli o wydaniu Blu-ray...
http://www.iconvsicon.com/2016/02/16/ju ... arch-25th/
BONUS TRACKS
18. Screaming for Vengeance
19. The Rage
20. Desert Plains
Recorded live on December 10th, 2015 at The Ergo Arena, Gdansk, Poland.
To...z kim się widzę na ekranie telewizora?
BONUS TRACKS
18. Screaming for Vengeance
19. The Rage
20. Desert Plains
Recorded live on December 10th, 2015 at The Ergo Arena, Gdansk, Poland.
To...z kim się widzę na ekranie telewizora?
Ze mną na pewno xd
Z Youtube usunięto te filmiki ze SFV i The Rage. Jakby ktoś potrzebował, to ten drugi mam zgrany jako audio.