Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista - spekulacje
Wicker, to jest Polska i tu zawsze będzie marudzenie - nawet gdyby się okazało, że graja Aleksandra, to będzie płacz 
Wtrącę swoje 2 grosze - bo tak po prawdzie mam w dupie jaki będzie set 
@Wicker - nie porównuj proszę IM do Black Sabbath czy AC/DC. Nie ma się co oglądać na innych, bo ja Tobie wypalę z Pearl Jam, którzy mieszają setem co koncert. Każdy kij ma dwa końce. No i bronienie najbardziej gównianego kawałka na ostatniej płycie, Death or Glory, jako super wyboru przemilczę.
@RALF - Ty się proszę zdecyduj. Śledzę ten watek i najpierw wieszasz psy na IM za statyczność, teraz wspierasz Wickera, który broni setu. Ja nie wiem czy Ty masz rozdwojenie jaźni, czy jesteś jak chorągiewka - skąd zawieje tak się ustawiasz.
jak pisałem, set mam gdzieś. Zobaczę ich co najmniej 2 razy na tej trasie i mi styknie. Nie ma się aż tak bardzo czym podniecać biorąc pod uwagę ile jest wszelakich koncertów. Ot i tyle mojego zdania
@Wicker - nie porównuj proszę IM do Black Sabbath czy AC/DC. Nie ma się co oglądać na innych, bo ja Tobie wypalę z Pearl Jam, którzy mieszają setem co koncert. Każdy kij ma dwa końce. No i bronienie najbardziej gównianego kawałka na ostatniej płycie, Death or Glory, jako super wyboru przemilczę.
@RALF - Ty się proszę zdecyduj. Śledzę ten watek i najpierw wieszasz psy na IM za statyczność, teraz wspierasz Wickera, który broni setu. Ja nie wiem czy Ty masz rozdwojenie jaźni, czy jesteś jak chorągiewka - skąd zawieje tak się ustawiasz.
jak pisałem, set mam gdzieś. Zobaczę ich co najmniej 2 razy na tej trasie i mi styknie. Nie ma się aż tak bardzo czym podniecać biorąc pod uwagę ile jest wszelakich koncertów. Ot i tyle mojego zdania
-
Deleted User 1499
@Tomtomala - a widzisz i tu jest zgrzyt , bo dla mnie DOG jest całkiem spoko rockerem i chętnie widziałbym go na otwarciu bisów.
Nie ma co , ciężko jest każdemu dogodzić z setem , zgadzam się że dziadki są leniwe ale jak przejrzałem sobie ich sety z lat 80-tych , to było dokładnie tak samo. Różnica polega na tym że obecne kotlety , wtedy były świeżymi hitami.
Dla mnie im więcej z nowej tym lepiej , gdyż tak widzę promocję nowej płyty , dlatego set z 2006 uważam za genialny.
Nie ma co , ciężko jest każdemu dogodzić z setem , zgadzam się że dziadki są leniwe ale jak przejrzałem sobie ich sety z lat 80-tych , to było dokładnie tak samo. Różnica polega na tym że obecne kotlety , wtedy były świeżymi hitami.
Dla mnie im więcej z nowej tym lepiej , gdyż tak widzę promocję nowej płyty , dlatego set z 2006 uważam za genialny.
Dokladnie, dla mnie DOG jest jednym z najlepszych utworow z nowej plyty!
Set z 99 roku bajka.. set z amerykańskiej części trasy TFF gdzie grali kawałki z 3 ostatnich albumów też był świetny.
Wg mnie utwory, których nie grali od x-lat powinni właśnie odgrywać na trasach historycznych. Bo wtedy to nabiera smaczku. Musieliby się tylko trochę bardziej przyłożyć. Wtedy na trasy albumowe łatwiej by było coś kombinować z setem.
Jak każdy mam swoją liste życzeń, która zaczyna się od Killers.. ale cóż. Generalnie set powinien być taki, że jak wyjdziesz z koncertu to będziesz mógł powiedzieć: Wow to było coś.
Co do DoG obawiałem się, że z niego zrezygnują w secie.. Na szczęście będzie
Wg mnie to może być jeden z najlepszych otwieraczy bisów. Już sobie wyobrażam wejście a'la Where Eagles Dare z 2005 roku. Szybki błysk świateł w rytm gitar i bum. Ehh.. za tydzień się dowiem czy moja wizja się sprawdziła.
Wg mnie utwory, których nie grali od x-lat powinni właśnie odgrywać na trasach historycznych. Bo wtedy to nabiera smaczku. Musieliby się tylko trochę bardziej przyłożyć. Wtedy na trasy albumowe łatwiej by było coś kombinować z setem.
Jak każdy mam swoją liste życzeń, która zaczyna się od Killers.. ale cóż. Generalnie set powinien być taki, że jak wyjdziesz z koncertu to będziesz mógł powiedzieć: Wow to było coś.
Co do DoG obawiałem się, że z niego zrezygnują w secie.. Na szczęście będzie
To ride the storm to an empire of the clouds...
Ciekawe, czy będzie pirotechnika?
W sumie bez znaczenia. Przy promocji TFF jej nie było, a trasa ta miała chyba najlepszą oprawę wizualną. By stworzyć niepowtarzalny klimat wystarczyło dobre oświetlenie i te genialne gwiazdy w tle. Tym razem pewnie będzie piramida i dżungla, taka zarośnięta wersja World Slavery Tour.
-
Deleted User 1499
Scenografia może być wzorowana na wkładce płyty , czyli bez pirotechniki może być fajno.
Witam kolege z mojego miasta![]()
Fear wychodzi koncertowo świetnie
bardzo lubie ten utwór w wersji studyjnej ale nagrania live to miazga.
Z tych co pojawiają sie prawie zawsze (Number, Iron, Trooper RTTH, 2mtm) wychodzi najlepiej.
No ale ja małe doświadczenie mam
no Witam również !!! a wiek i doświadczenie akurat wg mnie nie ma tu nic do tego bo albo ktoś coś lubi albo nie ale cieszyy mi sie morda że młodzi w Rudzie tez sie poznali z Maidenami!!!
IRON MAIDEN RUDA ŚLĄSKA 
-
Deleted User 5490
Co będzie to będzie. Bilet kupiony. Jak nie pierdyknę jakimś zrządzeniem losu w kalendarz to się odliczę. Teraz właściwie jeżdżę na koncerty Maiden, żeby ich zobaczyć i żeby spotkać starych kumpli. Czas ucieka, ludzie się starzeją, los płata niespodzianki. Pewnie za kilka lat wezmę w ciemną każdą setlistę Maidenów, byle chcieli jeszcze wtedy pograć.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Z kolei ja jak jestem bardzo krytyczny co do setu, jestem bardzo wyrozumiały dla ewentualnych dołowań formy Brusa. Gość jest po ciężkiej operacji, ledwo wywinął się spod najgorszego i tutaj nawet jeśli będzie bardzo źle, jestem ostatnim który powie złe słowo. Podkreślam jeśli, bo może być też tak, że choroba i operacja nie będą miały aż takiego wpływu na jego formę. Jest sporo utworów Iron Maiden, które nie wymagają od Brusa aż takiego wysiłku. Można nawet sięgnąć po utwory instrumentalne np. Transylvania czy Genghis Khan. Bruce by sobie odpoczął, a fani mieliby możliwość nacieszyć się wspaniałymi solówkami gitarowymi.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce nie miał operacji, a "jedynie" połączoną chemio i radioterapię... Nie spodziewałbym się, że wokalnie wejdzie znów na wyżyny sprzed kilku lat i poziom znany chociażby z wykonań "The Talisman", "Revelations", czy "For The Greater Good of God"... Aczkolwiek mam nadzieję, że obniżka formy wokalnej nie będzie znacząca i zespół nadal będzie trzymał wysoki poziom jeśli chodzi o brzmienie koncertowe. Dobór utworów do setlisty (niezwykle wymagające wokalnie "The Red And The Black" czy powrót "Hallowed") świadczyć może o tym, że Bruce wokalnie czuje się pewnie i wie na co go stać.Powerslave_Dś pisze:Z kolei ja jak jestem bardzo krytyczny co do setu, jestem bardzo wyrozumiały dla ewentualnych dołowań formy Brusa. Gość jest po ciężkiej operacji, ledwo wywinął się spod najgorszego i tutaj nawet jeśli będzie bardzo źle, jestem ostatnim który powie złe słowo. Podkreślam jeśli, bo może być też tak, że choroba i operacja nie będą miały aż takiego wpływu na jego formę. Jest sporo utworów Iron Maiden, które nie wymagają od Brusa aż takiego wysiłku. Można nawet sięgnąć po utwory instrumentalne np. Transylvania czy Genghis Khan. Bruce by sobie odpoczął, a fani mieliby możliwość nacieszyć się wspaniałymi solówkami gitarowymi.
To dla mnie również spore zmartwienie, które wcześniej sygnalizowałem w jednym z postów dot. obaw odnośnie trasy. Przede wszystkim w kontekście długotrwałości trasy. Na szczęście niewiele jest koncertów dzień po dniu. Pożyjemy, zobaczymy. Nikt tego nie jest w stanie przewidzieć, nawet sam Bruce i jego lekarz, to po prostu się okaże. Ryzyko jest zawsze, ale ambitne plany koncertowe wskazują na to, że nie należy ono do szczególnie dużych w ocenie specjalistów.
M.
M.
Dokladnie, oprocz trudnych urworow, niesamowicie intensywna.jest ta trasa i dluuuuga
The lover of life's not a sinner.
Jasssne, koncert życzeń
To by trwało 130 minut
Moja setlista marzeń . Gdyby się sprawdziła , byłbym w siódmym niebie . Jest wszystko co chciałbym usłyszeć na tej trasie ( Aleksander na bis - woooww !!! )
.
Who motivates the motivator
Może część się sprawdzi?
Stawiam na szali wiarygodność wikipedii
i szanse tej setlisty.
Może być w niej trochę prawdy.
P.S. Nie mogę znaleźć kto edytował dział "setlist" w tym artykule na wiki...
Może być w niej trochę prawdy.
P.S. Nie mogę znaleźć kto edytował dział "setlist" w tym artykule na wiki...
The lover of life's not a sinner.