Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Jestem przekonamy, że doczekamy się DVD/CD koncertowego z tej trasy...
To że będzie DVD+CD z tej trasy to pewne jak podatki, pytanie tylko kiedy i z jakiego koncertu... może Wacken w końcu tak dla odmiany po Ameryce Południowej? 
Może sfilmują dwa koncerty w Mexico City (Majowie), LA, Donington (UK i FR!), Ullevi, Wacken - do koloru, do wyboru!
A może Wrocław? 
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
A od tego Wacken to już wymiotować można...Slayer, Judas Priest i jeszcze Maiden? To bardzo zła decyzja, na festiwalach publika jest mieszana, przez co koncert odbieram po prostu słabiej, niż kiedy jest nagrany przy udziale fanów kapeli. A tacy są na koncertach, kiedy to Maiden jest główną gwiazdą i to na nich ludzie przychodzą. Na Rock In Rio i En Vivo fajnie było słychać i widać temperament tamtych fanów, ale podejrzewam, że gdyby sfilmowany został choćby koncert we Wrocławiu, publika również by nie zawiodła.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
https://www.youtube.com/watch?v=C9Ab4VceW-s
Wywiadzik z Brucerem. Wygląda na bardzo szczęśliwego, a jego głos zdaje się być w dobrej formie, co cieszy.
Uśmiałem się przy 3:05-3:15.
Wywiadzik z Brucerem. Wygląda na bardzo szczęśliwego, a jego głos zdaje się być w dobrej formie, co cieszy.
Uśmiałem się przy 3:05-3:15.
W bardzo dobrej formie. W listopadzie aż tak dobrze nie było a pamiętajmy, że był po kilku godzinach lotu. Cieszę się, że gość doszedł do siebie! BRAWO!!!
Dobrze, że chłop jest w formie. To oznacza, że da bardzo dobre show na scenie. Także chyba nie ma co się martwić o Bruce'a 
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Będzie super!
Na pierwszy koncert są jeszcze ... 3 bileciki!
Nieźle - oświetlenie w stylu TFF.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Nawet światłą są schematyczne u Maidenów. Możemy liczyć na dwie nowe płachty 
A u innych to nie... Przecież AC ma te same światła co na poprzedniej trasie tylko inaczej skonfigurowane a to co zobaczyłem, to raczej z PAR 64 zrezygnowali, widać same moving heady, rzutniki, stroboskopy (przynajmniej na tak małym zdjęciu). Nie zdziwi mnie, jeśli stelaże ze światłami będą tworzyły schodkowa piramidę nad estradą. Jak będą filmiki i fotki - wtedy ocenimy CAŁOŚĆ!!! Sądzę, że płacht będzie duuużo więcej niż dwie.
A to kółko z Edem to co to jest? Będzie sobie wisieć pod sufitem po prostu?
Trochę dziwny pomysł ale poczekajmy na show. No i na więcej zdjęć
Jak ktoś znajdzie jakieś to miło by było gdyby wrzucił 
Trudno z takiego zdjęcia cokolwiek wywnioskować.
-
Deleted User 1499
hipcio_stg pisze:Nawet światłą są schematyczne u Maidenów. Możemy liczyć na dwie nowe płachty
Za to meta od lat jedzie z telebimem za Larsem , także nie lepsi są
Mi się scenografia Maidenów podoba , jest genialna w swojej prostocie. I pomimo tego że co trasę bazuje na tym samym, to cieszy moje oko.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Uważam, że edek ze środka będzie zwieszony w stronę publiki na jednym numerze (TBOS/666/IM). A nowych płacht spodziewam się dwóch-trzech (z wkładki). Zobaczymy już niebawem.
Wystrój sceny to jak dla mnie najmniej ważny element koncertu. Ma on jakieś znaczenie, gdy jest się na koncercie Kinga Diamonda czy innych takich, którzy ze sceny koncertowej robią scenę teatralną, ale Saxon, Judas Priest czy Iron Maiden spokojnie może obyć się bez tych wszystkich zabawek. Naprawdę, nie wiem jak można się przejmować...rozstawieniem świateł. Bardziej interesująca jest dla mnie forma wokalna Bruce'a czy setlista.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller