Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista - spekulacje
Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z setlisty która raczej jest pewna, chodzi przecież o jak największą ilość nowego materiału...poza tym nie ma co liczyć na jakieś niewiadomo jakie rarytasy czy utwory nie grane nigdy live (ATG), smaczkiem jak dla mnie jest takie Children i wystarczy. Wiadomo że wszystkim się nie dogodzi a większość fanów przyjdzie na koncert i tak nawet bez pisania na tym forum i miałczenia

Set ponoć wyciekł stąd: https://www.youtube.com/watch?v=oQb10VeFnGo
Będę się więc dalej łudził, że jednak czymś zaskoczą. Widać będę się oszukiwał do samego końca.
Czekam na raport maidenrevelations.
Będę się więc dalej łudził, że jednak czymś zaskoczą. Widać będę się oszukiwał do samego końca.
Bardzo dobra setlista ! Po za tym miałem takie same przemyślenia jak beaviso.beaviso pisze: a ograne niedawno WY na coś dawno niegranego np. Strangera i byłoby bdb. No ale pozostaje się cieszyć brakiem 2MTM i RTTH i czekać na nowe kawałki
M.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
Tyly koszulek ze sklepiku na trasie maja sie nijak w takim razie - Ghost i 2m2m :-)
Set nie jest zly, dla mnie idealny bylby jak zastapiliby czesto ostatnio granego Wickermana dajmy na to Be Quick... Albo jakas perelka za Blood Brothers lub WY.
Ale 6 nowych kawalkow. Jest moc! \m/
Set nie jest zly, dla mnie idealny bylby jak zastapiliby czesto ostatnio granego Wickermana dajmy na to Be Quick... Albo jakas perelka za Blood Brothers lub WY.
Ale 6 nowych kawalkow. Jest moc! \m/
-
Deleted User 2259
No jesli ten sie sprawdzi to troche lipa, ale mogło być gorzej, szkoda, ze 3 kawałki z BNW, mogli juz cos predzej klepnać z DoD czy nawet tego nieszczęsnego IMO AMOLAD.
Pod tym linkiem nie widzę zupełnie nic co mogłoby w jakikolwiek sposób uwiarygodnić autentyczność treści owej kartki. Ten kanał "IronMaidenCostaRica" zawiera raptem dwa filmiki i nic ponadto. Poza tym Eddie pojawiający się aż cztery razy...?Papa pisze: Set ponoć wyciekł stąd: https://www.youtube.com/watch?v=oQb10VeFnGo
Też widziałam ten filmik, ogólnie przyjemny set, ale czy się potwierdzi dowiemy się niebawemPajong pisze:Pod tym linkiem nie widzę zupełnie nic co mogłoby w jakikolwiek sposób uwiarygodnić autentyczność treści owej kartki. Ten kanał "IronMaidenCostaRica" zawiera raptem dwa filmiki i nic ponadto. Poza tym Eddie pojawiający się aż cztery razy...?Papa pisze: Set ponoć wyciekł stąd: https://www.youtube.com/watch?v=oQb10VeFnGo
Jeszcze 10 godzin i ok!
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

W USA koncerty odbywają się wcześniej. Myślę, że o 4 rano wszystko już będzie wiadomo.
Jednego nie rozumiem. Narzekaliście tutaj na wspaniałe sety z Somewhere Back in Time i Maiden England, a ten chiński set tam bardzo wam się podoba. Gdzie tu logika?
Jednego nie rozumiem. Narzekaliście tutaj na wspaniałe sety z Somewhere Back in Time i Maiden England, a ten chiński set tam bardzo wam się podoba. Gdzie tu logika?
Nie ma RTTH i 2MTM, nie ma powodów do narzekania.
Wróciło HBTN, jest powód do radości. Ot, co!
(gdyby tak jeszcze 666, IM i FOTD pożegnać...)
Wróciło HBTN, jest powód do radości. Ot, co!
(gdyby tak jeszcze 666, IM i FOTD pożegnać...)
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Dobra, ale na Somewhere in Back in Time było m.in Rime of the Ancient Mariner, Aces High, Moonchild i Powerslave, a na Maiden England Seventh Son of a Seventh Son, Afraid too Shoot Strangers i Phantom of the Opera. Więc jak sobie zestawię te sety i ten chiński czy też np. set trasy Final Frontier, który się bardzo podobał to jest to nieporównywalna różnica. Właśnie, set z Final Frontier dla mnie był definitywnie najsłabszym w dziejach, ten chiński przy nim jest nawet ok.
Run to the Hills, a już na pewno Two Minutes to Midnight to wcale nie są takie złe utwory. Byłyby grane trzy razy rzadziej i każdy by ich wyczekiwał z utęsknieniem.
Run to the Hills, a już na pewno Two Minutes to Midnight to wcale nie są takie złe utwory. Byłyby grane trzy razy rzadziej i każdy by ich wyczekiwał z utęsknieniem.
Dobrze by było , gdyby nie było RTTH i Wrathchild . Ograne do n-tej potęgi kawałki. Trooper też ograny ale Bruce z flagą i w uniformie to widok pożądany i niemal już kultowy . Poza tym jak najwięcej nowego materiału . Przydałby się też tzw. epik ( Aleksander i jestem zmieciony ) , ponadto co by nie zagrali w reszcie seta będę bardzo podjarany .
Who motivates the motivator
To moze jednak ta lista to fake?
W sumie zadne zrodlo ten filmik na YT
W sumie zadne zrodlo ten filmik na YT
Też myślę , że to fake . Już bardziej przemawia do mnie ten Chiński set , choć też go biorę z pewną rezerwą.
Dla mnie na 99% realna.
Sama kartka trzyma standard - drukowane litery, niepełne nazwy utworów, omijanie słów "the" w tytułach - te listy tak właśnie wyglądają.
Do tego całkiem sensowna kolejność.
M.
Sama kartka trzyma standard - drukowane litery, niepełne nazwy utworów, omijanie słów "the" w tytułach - te listy tak właśnie wyglądają.
Do tego całkiem sensowna kolejność.
M.
Przecież to ten sam set tylko w innej kolejności ;Dmatik pisze:Też myślę , że to fake . Już bardziej przemawia do mnie ten Chiński set , choć też go biorę z pewną rezerwą.
A no przecież tak , sorryMaidenFan pisze:Przecież to ten sam set tylko w innej kolejności ;Dmatik pisze:Też myślę , że to fake . Już bardziej przemawia do mnie ten Chiński set , choć też go biorę z pewną rezerwą.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Dla mnie w 90% się sprawdzi. Coś mi ciągle mówi, że w ostatnim momencie Wasted Years wyleci na rzecz jakiegoś innego utworu. Blood Brothers może też.
To może:
Reincarnation of BB -> Wasted Years
Powerslave -> Blood Brothers
Taką zmianę chętnie bym zobaczył
Reincarnation of BB -> Wasted Years
Powerslave -> Blood Brothers
Taką zmianę chętnie bym zobaczył