Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Michał »

Pajong pisze:Bardzo słaby ten zestaw. Totalne pójście na łatwiznę. Żadnego nigdy nie granego utworu
Ciekawe :lol:

If Eternity Should Fail
Speed of Light
Tears of a Clown
The Red and the Black
Death or Glory
The Book of Souls
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Pajong
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pajong »

Michał pisze:
Pajong pisze:Bardzo słaby ten zestaw. Totalne pójście na łatwiznę. Żadnego nigdy nie granego utworu
Ciekawe :lol:

If Eternity Should Fail
Speed of Light
Tears of a Clown
The Red and the Black
Death or Glory
The Book of Souls
No chyba nie musiałem dodawać, że mam na myśli utwory spoza promowanego albumu. O "oczywistych oczywistościach" nie ma co deliberować. :P
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Fajny set, we Wroclawiu mogliby taki zagrac, tylko niech zastapia Blood Brothers i The Red And The Black czymkolwiek ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A jak myślicie jakieś utwory ćwiczyli jeszcze na próbach z ostatniego krążka ? co mogło nie wejść ?
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Myślę, że od początku byli nastawieni właśnie na te utwory. Podobnie jak na Dance of Death i Final Frontier. Wybór jest zresztą oczywisty, otwieracz, singiel, utwór Steve'a Harrisa, tytułowy, ulubiony utwór Bruce'a i przebojowe Death or Glory.

Jedno mnie zastanawia, skąd w tamtym chińskim secie Wicker Man i Brave New World?
sethankh
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: sethankh »

Ktoś tutaj rano czy w nocy wrzucił link do grafiki w stylu ghost of the navigator z koszulki dostępnej do kupienia na trasie? Można powtórzyć linka ? szukałem dwa razy i nie mogę go odnaleźć :(
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Powerslave_Dś pisze:
Jedno mnie zastanawia, skąd w tamtym chińskim secie Wicker Man i Brave New World?
Może wymienią je z BB.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Pewnie BNW bardzo nie spodobał się cenzorom i Ironi stwierdzili, że wywalą go na całą trasę, a w jego miejsce wpadł Powerslave. Wicker Man jest trudny i ostatnio nie wychodził zbyt dobrze na żywo, a set i tak jest długi i bez niego.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Problem w tym, że BNW znajduje się na chińskiej setliście. Bardziej "gorszącym" numerem byłby właśnie Powerslave.

Jakie elementy w Wicker Man są trudne? Wokale wydają się być stosunkowo proste, gitarowy riff to klasyczny rocker. No i to przecież muzycy z bagażem doświadczenia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mniejsza już z tym . Chyba nie ma wśród fanów osoby, która wolałaby usłyszeć Wicker Man zamiast Powerslave. Brave New World bardzo szkoda, znakomity utwór i wielu fanów nie słyszało go jeszcze na żywo. Jutro jest drugi koncert na trasie w Tulsa. Jak set będzie taki sam jak na Florydzie znaczy, że nic już się nie zmieni. Niby to powinno być oczywiste, ale sądząc po bisach kto wie, może Ironi na tej trasie chcą żonglować utworami.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To by był znaczny progres, jeśli chodzi o sporządzanie setlist ;)
Ale z tym 30-leciem SIT to dali ciała równo. Już nawet to ograne Heaven Can Wait mogliby wcisnąć za Blood Brothers. Liczę na to, że wciąż nie zostało powiedziane ostatnie słowo z ich strony.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Te rocznice nie mają żadnego znaczenia. Czy w 2011 r. grali coś z Killers, albo w 2013 r. z Piece of Mind poza Trooperem?
Tym nie ma co się kierować bo zawsze będziemy rozczarowani. Dużo narzekałem, kilka osób mi tu to zarzucało, a tylko jeśli dodali jeden utwór- Powerslave już moja opinia jest lepsza. Wiele nie trzeba by te sety Ironów były fantastyczne jak na zespół z takim dorobkiem przystało.

Mnie bardzo cieszy taki rozkład bisów, wszystko co jest nietypowym rozwiązaniem jest dobre. Nie jestem fanem albumu Book of Souls więc dla mnie lepiej by było by tych utworów było 5, ale obiektywnie granie aż tylu utworów z tych płyt jest dla fanów dobre. To w końcu utwory nigdy wcześniej nie grane.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Kupuję ten set bez problemu. Trasy albumowe to ciekawe wydarzenia. Wiele z tych utworów nigdy później nie zostanie zagranych. Nie ma tutaj przegięcia jak na trasie AMOLAD gdzie był wykonywany cały album. Utwory z nowego krążka powinny sprawdzić się koncertowo. Czego więcej chcieć?
Sam siebie nie poznaję. Kilka lat wcześniej jęczałbym jak stara baba ze wzdęciami. Albo nie oczekuję od nich i nie spodziewam się już wiele, albo złagodniałem, albo gust mi się zmienił, albo jest całkiem fajnie....
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

O wiele, wiele lepiej niż gdyby Childrena miał zastąpić Run to the Hills, a Powerslave Two Minutes to Midnight. Tak jest set przyzwoity, bo większość młodych fanów coś zobaczy pierwszy raz, a Ci starsi wrócą do utworów, które być może widzieli, ale rzadko.

Gdyby tylko zespół chciał być jeszcze odważniejszy na kolejnej trasie i jeszcze ograniczył liczbę klasyków. Może znalazłoby się miejsce dla zapomnianych i zakurzonych utworów, nie granych ponad 20 lat. Brusowi można dużo zarzucić, ale nie brak ambicji twórczej. Zaśpiewanie takich utworów jak Infinite Dreams, Killers czy Aleksander the Great byłoby dla niego sprawdzeniem się. Niech jeszcze ten nasz Steve się odczepi od Flight of Icarus, zagrany na trzy gitary, z troszkę starszym głosem Brusa mógłby wypaść bardzo ciekawie. Podobnie 22 Acacia Avenue i Stranger in the Strange Land.
Nie zapominajmy też o utworach z lat '90 jak np. No Prayer for Dying, The Assasin czy Be Quick or Be Dead oraz utworach z czasów Blejza.
Sami widzicie, że jest tego bardzo dużo, a nie wspomniałem o takich rarytasach jak Genghis Khan, Total Eclipse czy To Tame a Land.

Tak więc setu nie krytykujmy bo przez Powerslave, Children of the Damned, powrót Hallowe Be thy Name i nietypowe bisy zły nie jest. Też jednak nie twórzmy mitów, że fani jedynego czego chcą to klasyków. Tak wcale nie jest, jest dokładnie na odwrót!
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mnie się tam set podoba. Cieszy obecność Children of the Damned i Powerslave (uwielbiam oba numery). Szkoda mi jedynie, że nie weszło Brave New World, bo jeszcze nie miałem okazji go na żywo posłuchać (spokojnie mogłoby zastąpić Blood Brothers :wink:). No i oczywiście można ubolewać, że jednak nie odświeżyli jakiś utworów, których nie grali od dłuższego czasu (marzył mi się Killers, o Infinite Dreams nie wspominam :)). Ale nie ma co narzekać - ja tam jestem usatysfakcjonowany i... podjarany. Jak zawsze.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

sethankh pisze:Ktoś tutaj rano czy w nocy wrzucił link do grafiki w stylu ghost of the navigator z koszulki dostępnej do kupienia na trasie? Można powtórzyć linka ? szukałem dwa razy i nie mogę go odnaleźć :(
http://www.darkinkart.com/collections/i ... en-artwork
Tutaj znajdziesz
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

W związku z opublikowanym chińskim setem i tym, który miał miejsce na Florydzie, powstaje pytanie czy Chińczycy zbanowali Powerslave'a i czy w jego miejsce rzeczywiście wskoczy Brave i Wicker.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To baaardzo możliwe! POWER i SLAVE - to się tam nie przyjmie!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Ja myślę, że było całkiem na odwrót. Nie sądzę, żeby Chińczycy byli na tyle tędzy między żółtymi uszami, żeby doszukać się tam drugiego dna. A BNW ma dużo bardziej oczywiste i bardzo niepoprawne politycznie przesłanie. I dodatkowo mówili jeszcze przed trasą, że pora zagrać jakiś kawałek Dave'a, więc to raczej BNW był pierwotnie planowany.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Bez przesady. A co maja niemcy powiedziec jak u nich graja Aces High i Pashendale ;-)
ODPOWIEDZ