24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Niektórzy to mają szczęście. Stać u stóp samego Dave'a Murraya. https://www.youtube.com/watch?v=oQXj3YevM2s
-
Deleted User 6661
Fragmentarycznie przesłuchałem podane materiały - wielkie dzięki za linki. Scenografia podoba mi się bardzo - jest bardziej klimatyczna niż efekciarska .
Setlista - cóż, jeszcze się taki nie narodził... Pamiętamy, że po wydaniu AMOLAD w Ameryce zagrali całą płytę, a potem w Europie nieco skrócili. To był naprawdę ambitny eksperyment i trochę mi tego brakuje. Oczywiście nie chodzi o to, aby teraz odtworzyli nowy album, ale mogli bardziej pokombinować.
Na plus- wyrzucili 2 szkarady: Sanctuary i Run To The Hills - ciekawe, czy ostatecznie? Powerslave - miodzio. Także plus za dobry zestaw na bis.
Na minus - jednak za dużo rzeczy z nowej płyty. TRATB to pół-potworek, który pewnie jednak jakoś tam może się na koncercie sprawdzić. Ale obiecuję sobie, że zachowam godność i nie będę darł ryja w refrenie. Tyle innych fajnych rzeczy można by wstawić zamiast tego pół-gniotu... Wyrzuciłbym chyba jeszcze Death And Glory. Celowo nie piszę, co bym wstawił zamiast, bo to temat - rzeka, nie na ten wątek.
Na koniec rzecz dla mnie smutna... Zobaczcie 4. zdjęcie Wicker Mana - publika lekko stara... Średnia wieku niewiele niższa od średniej z demonstracji KODu. ZBOWiD taki trochę... Młodzi ludzie w Ameryce nie słuchają Maiden. W Poznaniu było o wiele bardziej młodzieżowo...
Setlista - cóż, jeszcze się taki nie narodził... Pamiętamy, że po wydaniu AMOLAD w Ameryce zagrali całą płytę, a potem w Europie nieco skrócili. To był naprawdę ambitny eksperyment i trochę mi tego brakuje. Oczywiście nie chodzi o to, aby teraz odtworzyli nowy album, ale mogli bardziej pokombinować.
Na plus- wyrzucili 2 szkarady: Sanctuary i Run To The Hills - ciekawe, czy ostatecznie? Powerslave - miodzio. Także plus za dobry zestaw na bis.
Na minus - jednak za dużo rzeczy z nowej płyty. TRATB to pół-potworek, który pewnie jednak jakoś tam może się na koncercie sprawdzić. Ale obiecuję sobie, że zachowam godność i nie będę darł ryja w refrenie. Tyle innych fajnych rzeczy można by wstawić zamiast tego pół-gniotu... Wyrzuciłbym chyba jeszcze Death And Glory. Celowo nie piszę, co bym wstawił zamiast, bo to temat - rzeka, nie na ten wątek.
Na koniec rzecz dla mnie smutna... Zobaczcie 4. zdjęcie Wicker Mana - publika lekko stara... Średnia wieku niewiele niższa od średniej z demonstracji KODu. ZBOWiD taki trochę... Młodzi ludzie w Ameryce nie słuchają Maiden. W Poznaniu było o wiele bardziej młodzieżowo...
Floryda słynie akurat z tego, że to ulubione miejsce zamieszkania emerytów i nawet pozostałe stany się z tego śmieją.
-
Deleted User 6661
Ale swego czasu Floryda była wylęgarnią kapel death metalowych. To trochę zobowiązuje...
Widocznie IM nie jest wystarczająco tru.
https://www.youtube.com/watch?v=kc7Wsf9m6qI
Dave ma chyba coraz więcej energii z trasy na trasę i przestaje być najbardziej statycznym członkiem zespołu
Dave ma chyba coraz więcej energii z trasy na trasę i przestaje być najbardziej statycznym członkiem zespołu
Oni tam w ogóle mają barierki czy stoją całkiem pod sceną?
edit:
troche miejsca jest ale i tak strasznie blisko sceny
edit:
troche miejsca jest ale i tak strasznie blisko sceny
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 1499
Widzieliście gdzieś nagranie Death or Glory w dobrej jakości z tego koncertu?
Podbijam pytanie, też chciałbym zobaczyć, szukałem wczoraj i nic nie znalazłem. A jak oglądałem stream, to poszedłem na tym utworze zrobić sobie kawęIgorW pisze:Widzieliście gdzieś nagranie Death or Glory w dobrej jakości z tego koncertu?
http://forum.maidenfans.com/threads/the ... 4/page-119
kilka wypowiedzi naocznych świadków. Podobno brzmieli świetnie.
kilka wypowiedzi naocznych świadków. Podobno brzmieli świetnie.
https://www.youtube.com/watch?v=WgwrGBXQsUc
Jeśli ktos nie spi to działający live na yt
jakość obrazu słaba ale dzwiek ok
No ale wiadomo jaka jakość dzwięku
Jeśli ktos nie spi to działający live na yt
jakość obrazu słaba ale dzwiek ok
No ale wiadomo jaka jakość dzwięku
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Set taki sam
Przeniosłem posty dotyczące wieku fanów IM do ->Forum Główne ->Wiek fanów Iron Maiden - mic7
Przeniosłem posty dotyczące wieku fanów IM do ->Forum Główne ->Wiek fanów Iron Maiden - mic7
https://www.youtube.com/watch?v=FQNCtwgUxroDejavu pisze:Podbijam pytanie, też chciałbym zobaczyć, szukałem wczoraj i nic nie znalazłem. A jak oglądałem stream, to poszedłem na tym utworze zrobić sobie kawęIgorW pisze:Widzieliście gdzieś nagranie Death or Glory w dobrej jakości z tego koncertu?
całkiem dobra wersja
Dziękiwojczi pisze:https://www.youtube.com/watch?v=FQNCtwgUxroDejavu pisze:Podbijam pytanie, też chciałbym zobaczyć, szukałem wczoraj i nic nie znalazłem. A jak oglądałem stream, to poszedłem na tym utworze zrobić sobie kawęIgorW pisze:Widzieliście gdzieś nagranie Death or Glory w dobrej jakości z tego koncertu?
całkiem dobra wersja
Drugi koncert, The Book of Souls. https://www.youtube.com/watch?v=DG4U5T5BAVM
Bruce się rozkręca. To dobry znak, bo po tym co ostatnio przeszedł miałem obawy, czy wróci do swojej dobrej dyspozycji.
Bruce się rozkręca. To dobry znak, bo po tym co ostatnio przeszedł miałem obawy, czy wróci do swojej dobrej dyspozycji.
No, słychać dużo lepsze wykonanie TRATB w Tulsie! Zespół złapał rytm, nie goni do przodu na złamanie karku, a Bruce śpiewa refren naprawdę jak kawał skurczysyna, jest moc! Szkoda, że nie ma całości, jestem ciekaw jak wyśpiewał zwrotki.
M.
M.