24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
https://www.youtube.com/watch?v=eGIMDNqT9Vo tu lepszy dźwięk, gorsze wideo.
https://www.youtube.com/watch?v=LE3aURAogMUbeaviso pisze:No, słychać dużo lepsze wykonanie TRATB w Tulsie! Zespół złapał rytm, nie goni do przodu na złamanie karku, a Bruce śpiewa refren naprawdę jak kawał skurczysyna, jest moc! Szkoda, że nie ma całości, jestem ciekaw jak wyśpiewał zwrotki.
M.
Proszę bardzo.
TRATB wykonane świetne..jednak jest jedna wpadka
Bruce zaśpiewał za wcześnie zwrotkę numer 4 (zamiast 3)..jak doszło do 4 zwrotki po prostu nic nie śpiewał
chyba się dostatecznie nie przyłożyli do prób
Jakoś przy tym TRATB się gubią 
Co by było gdyby grali Empire..
Co by było gdyby grali Empire..
Nie ograli go po prostu dostatecznie. Jeszcze z 5 koncertów i będzie git.
Z jednej strony wpadki to magia koncertów. Z drugiej trochę wstyd tak traktować fanów i olewać próby.PanPrezes pisze:Nie ograli go po prostu dostatecznie. Jeszcze z 5 koncertów i będzie git.
Cóż zrobić, za dużą ilością głupot widocznie się zajmują. Zresztą zawsze się im zdarzały takie babole.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Walić wpadki. Dopóki nie odwalają czegoś w tym stylu https://www.youtube.com/watch?v=fzKRcA8hCns to nie ma tragedii.
Dzisiejsze wykonanie TRATB, Book of souls i Death or Glory to mistrzostwo świata!!
https://www.youtube.com/watch?v=CRV9zQtDA_Q
Cały koncert z Vegas, forma zespołu po prostu masakryczna.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Określenie "masakryczna" jest średnio trafiona. masakrycznie wybitna brzmiało by o wiele lepiej
Niech tą formę dowiozą do końca trasy, a nowa płyta będzie migusiem za ciosem.
Pewnie będzie jeszcze lepiej, Becurowi nieraz zdarzało się śpiewać lepiej niż na płytach, gdy się już porządnie rozkręcił. Z taką setlistą, oprawą i formą zespołu ta trasa ma szansę przebić wszystkie poprzednie, wręcz nie do uwierzenia.
Wszyscy wyglądają na mega szczęśliwych.
Dave chodzi a to szaleństwo
Dave chodzi a to szaleństwo
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Mnie tam forma zespołu tak nie obchodzi. To znaczy podchodzę do tego tak, że Ironi dadzą z siebie 100% i mi to starczy. Bruce będzie już po kilku miesiącach w trasie i trzeba być wyrozumiałym. O ile w setlistach lubię ponarzekać, to w przypadku formy zespołu mają moje pełne poparcie. To są już niemłodzi ludzie i nie ma co wymagać cudów.
I tak teraz się lepiej trzymają, w latach osiemdziesiątych pod koniec tras Becur miał już kompletnie zdarty głos. O jak tu, np https://www.youtube.com/watch?v=qm2_cpljz2M . Teraz ma lepszą technikę i głos mu się aż tak bardzo nie zużywa, tylko żeby nie przesadził z nadmiarem pozamuzycznych obowiązków.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

W latach '80 nadrabiali energią i mocą. Jak oglądam koncerty z tamtych lat to choćby Bruce śpiewał najgorszą techniką i nadwyrężał głos dla mnie będzie wspaniale. Kocham Iron Maiden przede wszystkim za tamte czasy. Live after Death dla przykładu, wielu nie lubi Bruce'a z tamtych czasów i dla nich wzorem jest Rock in Rio. Nigdy się z tym nie zgodzę, ale to kwestia gustu. Może też jest to kwestia przezwyczajenia, Live after Death to pierwszy koncert Ironów jaki usłyszałem. Maiden England też jest doskonałe.
LaD to faktycznie świetny koncert, ale już Maiden England to tragedia, nie mogę tego słuchać, właśnie przez Becura, który momentami pruje się jak stare gacie. Miał wtedy strasznie nierówną formę i często nie umiał zapanować nad swoim głosem, śpiewał na chama. Jak dla mnie to on nauczył się porządnie śpiewać dopiero po odejściu z Maiden, gdy wziął profesjonalne lekcje. I z tego powodu w dużej mierze wolę sześcioosobowe wcielenie zespołu.
Określenie masakrycznie wybitna to mało
. Forma zespołu po Vegas jest kosmiczna. To co chłopaki wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie . Śladu nie ma po chorobie Bruce'a , coś niebywałego. Jeszcze niedawno wszyscy drżeliśmy o niego a on po prostu wychodzi i robi show , który wbija w ziemię . Poza tym cała oprawa , kapitalne światła i te złote bębny Nicko ( to są najpiękniejsze bębny jakie w życiu widziałem ). Słowem , weszli na poziom zarezerwowany tylko dla nich .
Who motivates the motivator
If Eternity Should Fail nienaganne. Nie mogę się doczekać DVD z tej trasy.PanPrezes pisze:https://www.youtube.com/watch?v=CRV9zQtDA_Q
Swoją drogą żałuję, że w oryginale ten utwór nie ma normalnej sekcji solo. To co Dave (chyba on?) gra od 12:35 to czysta maestria.
Może dziś będą nagrywać koncertówkę w Meksyku. Mają idealną okazję do tego, bo grają dwa koncerty w jednym miejscu, więc łatwiej byłoby żonglować ujęciami. A do tego to Meksyk. To by była pewna odmiana, bo to początek trasy, a zwykle nagrywali późniejsze koncerty. Taka mała dywagacja.