04/03/2016 - Scorpions - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

04/03/2016 - Scorpions - Kraków
Po wielkim sukcesie majowego koncertu w Atlas Arenie w Łodzi legendarna formacja Scorpions wraca do Polski z koncertem z okazji 50-lecia zespołu. Wyjątkowe, jubileuszowe show odbędzie się 4 marca 2016 roku w Tauron Arena Kraków.
Koncert Scorpions odbędzie się 4 marca 2016 roku w TAURON Arena Kraków. Ceny biletów: GC- 290 zł, Płyta A – 229 zł, Trybuny Premium Dół - 320 ZŁ, Trybuny Tył Dół - 255 zł, Trybuny Góra - 190 zł oraz VIP - 699 zł. Wejściówki będzie można nabywać za pośrednictwem stron: www.prestigemjm.com, eBilet.pl, a także w salonach EMPIK na terenie całego kraju. Sprzedaż biletów rozpocznie się w środę, 2 września, o godzinie 10:00.
http://www.prestigemjm.com/aktualnosci.php?news_id=1760
Koncert Scorpions odbędzie się 4 marca 2016 roku w TAURON Arena Kraków. Ceny biletów: GC- 290 zł, Płyta A – 229 zł, Trybuny Premium Dół - 320 ZŁ, Trybuny Tył Dół - 255 zł, Trybuny Góra - 190 zł oraz VIP - 699 zł. Wejściówki będzie można nabywać za pośrednictwem stron: www.prestigemjm.com, eBilet.pl, a także w salonach EMPIK na terenie całego kraju. Sprzedaż biletów rozpocznie się w środę, 2 września, o godzinie 10:00.
http://www.prestigemjm.com/aktualnosci.php?news_id=1760
Re: 04/03/2016 - Scorpions - Kraków
Ceny biletów to jakiś dobry żart
, ale kwestia do rozważenia bo niedaleko 
- Saimon1995
- -#Moderator

No cen to nawet nie ma co komentować. Byłem w Łodzi, więc na razie za kolejny koncert (mimo, że bliżej) podziękuje. Chyba, że wygram, gdzieś bilety. Albo wygram w totka.labutanol pisze:Ceny biletów to jakiś dobry żart , ale kwestia do rozważenia bo niedaleko
Ja już widziałem ich w Tarnowie, więc ciśnienia nie ma
Zobacze jak będzie z hajsem
Można wrócić z koncertu za grosze Lux Expressem , tj do 20 zł.
Okres sprzedaży:
25.02.2016 godz. 20:00 do 26.02.2016 godz. 08:00
Okres podróży:
29.02.2016-06.03.2016
Trasy* i ceny:
Warszawa-Kraków 14 zł
Warszawa-Rzeszów 14 zł
Warszawa-Tarnów 14 zł
Kielce-Warszawa 7 zł
Kielce-Tarnów 7 zł
Kielce-Kraków 7 zł
*promocja obowiązuje także na trasach powrotnych
Kod promocyjny: sennosc
Okres sprzedaży:
25.02.2016 godz. 20:00 do 26.02.2016 godz. 08:00
Okres podróży:
29.02.2016-06.03.2016
Trasy* i ceny:
Warszawa-Kraków 14 zł
Warszawa-Rzeszów 14 zł
Warszawa-Tarnów 14 zł
Kielce-Warszawa 7 zł
Kielce-Tarnów 7 zł
Kielce-Kraków 7 zł
*promocja obowiązuje także na trasach powrotnych
Kod promocyjny: sennosc
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
I jak? Wybiera się ktoś z Wrocławia może? Juz mozna w miare tanio bilety odkupic i mnie kusi
-
Deleted User 4876
ja się do jutra-środy wstrzymuję z decyzją...ale w sumie 4 lata już ich nie widzialem i też kusi - oczywiście tez będe szukał tańszego biletu bo ceny MJM są z księżyca jak zawsze.
I był ktoś ? Jak forma zespołu i ogólnie wrażenia ? 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Jak zwykle super
Set trochę krótszy niż majowy z Łodzi ale panowie trzymają poziom wykonawczy. Obawiałem się inicjatywy z flagą na wiadomym utworze i wyszło... średnio
A jak z frekwencją ? Pewnie mniej ludu niż w Łodzi ? 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Nie wiem, jak na płycie, ale trybuny (niektóre bardzo wysokie) były zajęte przynajmniej w 3/4. Bardzo udany koncert, mimo pijanego po polsku Kottaka.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
14000 ludzi podobno
Powiedziałby m,że nawet więcej niż 3/4 zapełnione
Co znaczy "pijany po polsku" Kottak?:D
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Było milusio
Dokładnie tak jak się spodziewałem - czyli dupy nikomu nie urwało, ale jak się patrzyło na scenę to morda sama się cieszyła. Można oczywiście ponarzekać, chociażby że krótko (niewiele ponad 90 minut), ale po co?
Początek co prawda mocno niemrawy - obwiniam za to kompletnie pijanego Kottaka. Wystarczyło chociażby rzucić okiem na telebimy i jego pysk żeby wyczuć że coś jest nie tak. Z grą i samym rytmem to też tak mocno różnie - w moim odczuciu 2-3 razy się Scorpiony pogubiły totalnie (chociażby w Blackout) za co winę też ponosi pan perkusista. Później jednak się rozkręcał (trzeźwiał) i z jakimś większym animuszem atakował swój zestaw
Pozostali muzykanci bez żadnych zastrzeżeń. Przed Klausem to należy jedynie czoło chylić - głos nie do zdarcia. Rudolf z Mathiassem sporo sobie po scenie pobiegali, no a dla Pawła to wiadomo że nostalgiczna podróż. Pozytywnie mnie też zaskoczyła frekwencja bo Tauron Arena wypełniła się bardzo zacnie. Biorąc pod uwagę że chłopaki są u nas niemal co roku - tym większe brawa dla nich że potrafią taką halę niemal wypełnić.
I zajefajny mają ten gigantyczny ekran/telebim. Przy solach Jabsa, jak leciało zbliżenie na niego, to można było sobie na jego zegarku godzinę sprawdzać
HD jak w mordę strzelił
Pewien Brytyjki zespół i jego menago to powinni bardzo poważnie rozważyć sprawienie sobie czegoś takiego - bo z jednej strony to +200% do zajebistości show, a z drugiej - te swoje kotarki to sobie w buty mogą wsadzić
Reasumując - kto nie był - może śmiał żałować
Dokładnie tak jak się spodziewałem - czyli dupy nikomu nie urwało, ale jak się patrzyło na scenę to morda sama się cieszyła. Można oczywiście ponarzekać, chociażby że krótko (niewiele ponad 90 minut), ale po co?
Początek co prawda mocno niemrawy - obwiniam za to kompletnie pijanego Kottaka. Wystarczyło chociażby rzucić okiem na telebimy i jego pysk żeby wyczuć że coś jest nie tak. Z grą i samym rytmem to też tak mocno różnie - w moim odczuciu 2-3 razy się Scorpiony pogubiły totalnie (chociażby w Blackout) za co winę też ponosi pan perkusista. Później jednak się rozkręcał (trzeźwiał) i z jakimś większym animuszem atakował swój zestaw
Pozostali muzykanci bez żadnych zastrzeżeń. Przed Klausem to należy jedynie czoło chylić - głos nie do zdarcia. Rudolf z Mathiassem sporo sobie po scenie pobiegali, no a dla Pawła to wiadomo że nostalgiczna podróż. Pozytywnie mnie też zaskoczyła frekwencja bo Tauron Arena wypełniła się bardzo zacnie. Biorąc pod uwagę że chłopaki są u nas niemal co roku - tym większe brawa dla nich że potrafią taką halę niemal wypełnić.
I zajefajny mają ten gigantyczny ekran/telebim. Przy solach Jabsa, jak leciało zbliżenie na niego, to można było sobie na jego zegarku godzinę sprawdzać
Reasumując - kto nie był - może śmiał żałować
Ale przynajmniej nie są schlani na scenie a koncertowo i tak 100% lepsi.
- Saimon1995
- -#Moderator

No Kottak trochę popłynął, jak wynika z relacji na onecie. Ja akurat wczoraj się nie zameldowałem w Krakowie (byłem w Łodzi + ceny biletów - ech!) i chyba nie muszę żałować. Abstrahując od formy perkusisty to jednak ciągnięcie tej samej trasy bez zmiany utworów (więcej - zagrali mniej niż rok temu, leniuchy
) było jednak jakimś takim odpychającym magnesem, żeby akurat pojawić się w Tauronie.
Bardzo dobry koncert. Sporo zabawy i dobrych wrażeń.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
+1gumbyy pisze:Bardzo dobry koncert. Sporo zabawy i dobrych wrażeń.
Kto taki ?!RALF pisze:Ale przynajmniej nie są schlani na scenie a koncertowo i tak 100% lepsi.