Nic dodać, nic ująć. Bardzo lubię The Razor's Edge z powodu naprawdę znakomitych, przebojowych kawałków. A nie dlatego, że podczas trasy promującej TRE przyjechali do Polski czy dlatego że zawiera nieśmiertelny Thunderstruck. Broni się sama muzyka - przynajmniej w moim odczuciu i wyróżnia się na tle takich (średnich) albumów jak Ballbreaker czy Blow Up Your Video itd.Zakkahletz pisze:+1wojakwojak pisze:U mnie fenomen polega na tym, że ją lubię. Za single też, ale i za Fire Your Guns i za tytułowy i za Got You By The Balls i za If You Dare.
AC/DC
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: AC/DC
AC/DC to dla mnie przede wszystkim Highway to Hell, Back in Black i For Those About to Rock. Te albumy mówią wszystko o tym zespole. Jeśli ktoś chce poznać ich w bardziej korzennym materiale może posłuchać dodatkowo Dirty Deeds Done Dirt Cheap, z kolei jeśli komuś pasuje 80's hard rock może zapoznać się też z Fly on the Wall czy Blow Up Your Video. Ale te trzy o których wspomniałem na początku to kanon i wszystko z czym AC/DC ma się kojarzyć.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Tak, ale przede wszystkim Let There Be RockVorgel pisze:AC/DC to dla mnie przede wszystkim Highway to Hell, Back in Black i For Those About to Rock. Te albumy mówią wszystko o tym zespole. Jeśli ktoś chce poznać ich w bardziej korzennym materiale może posłuchać dodatkowo Dirty Deeds Done Dirt Cheap, z kolei jeśli komuś pasuje 80's hard rock może zapoznać się też z Fly on the Wall czy Blow Up Your Video. Ale te trzy o których wspomniałem na początku to kanon i wszystko z czym AC/DC ma się kojarzyć.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

No trudno, co robićVorgel pisze:To ulubiona płyta Dave'a Mustaine'a
Ac/dc akurat poza "Back In Black" blado ginie przy materiałach z Bonem. Bon nadawał tej kapeli takiego rock 'n' rollowego charakteru i takiego wydźwięku, o którym Brian może tylko pomarzyć. Do tego oni byli tak *urwa autentyczni. Na takim "High Voltage" albo "Let There Be Rock" nie ma nawet grama, nuty fałszu. To był naprawdę konkretny band, bez pier*olenia i zbędnych głupot.
Niestety, ale Ac/dc z Brianem dość w krótkim czasie się wypalili i zrobili się troszeczkę wtórni. Pomimo tego oczywiście lubię "Blow Up Your Video" albo "The Razor's Edge". Tak czy siak Ac/dc z Bonem a to późniejsze z Brianem to jak dzień do nocy.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Na żadnej płycie AC/DC nie ma głupot, zaś sukces Back in Black udowodnił że Scott wcale nie miał tak istotnego wkładu w twórczość AC/DC jak można by przypuszczać. Osobiście wolę Scotta, ale z Johnsonem tam dalej był rock and roll najwyższej próby. Poza tym, nie wiem jak Scott poradziłby sobie z kawałkiem For Those About to Rock. Brian ma bardziej metalowy wokal.
Przykre. Nie tylko to, że Brian musi przestać grać, ale również to, że zespół od razu znalazł sobie zastępcę. Jasne, można mówić, że chcą grać dla fanów itp...Ale ilu tych fanów uważa, że obecnie bez Johnsona nie ma AC/DC? Myślę, że całkiem sporo. Dobry aktor wie, kiedy ze sceny zejść.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
The Burczax
- -#Moonchild

Skąd wiadomo, że zespół znalazł następcę?kmberserker pisze:Przykre. Nie tylko to, że Brian musi przestać grać, ale również to, że zespół od razu znalazł sobie zastępcę. Jasne, można mówić, że chcą grać dla fanów itp...Ale ilu tych fanów uważa, że obecnie bez Johnsona nie ma AC/DC? Myślę, że całkiem sporo. Dobry aktor wie, kiedy ze sceny zejść.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Właśnie- szukają. Poza tym nie jest napisane, że będzie nowy wokalista, tylko pojawia się słowo likelyRALF pisze:No szukają skoro na oficjalnej jest info o przełożonej trasie z gościnnym wokalistą...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Stevie Young i Chris Slade - z "rodziny" AC/DC, więc na 100% akceptowalni. Brak Briana = koniec zespołu.kmberserker pisze:Ale ilu tych fanów uważa, że obecnie bez Johnsona nie ma AC/DC? Myślę, że całkiem sporo. Dobry aktor wie, kiedy ze sceny zejść.
-
flightoficarus
- -#Invader

Ja tam trwam w przekonaniu, że są nie do zajechania - zarówno jako zespół, jak i każdy z osobna. I tej wersji się będę trzymać 
Have you ever been alone at night?
Jeśli o zdrowie chodzi, to niestety każdy jest do zajechania. Jak ostatnio mogliśmy zobaczyć, z niezniszczalnym Lemmym włącznie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja myślę ,że dograją tą trasę z innym wokalistą ,żeby wypełnić zobowiązania kontraktowe no i trochę osób może na tym kaskę zbić a później...przykro mówić ale AC/DC przejdzie do historii...wszystko się kiedyś kończy...43 lata na scenie to szmat czasu..
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Dziwi mnie że robią drugą część europejskiej trasy zamiast pojechać do Ameryki Południowej. Wychodzi na to, że tam już nie zagrają. A wszyscy chyba dobrze wiemy że ludzie są tam niezwykle żywiołowi i lubią Rock n Rolla.
trasa solowa Angusa? Coraz bardziej na to wychodzi ... A może i on znajdzie sobie substytuta?!
Dla mnie to są kpiny. Niech oddadzą prawa do marki AC DC zespołowi 4 Szmery!! Będzie uczcziwiej!!
Dla mnie to są kpiny. Niech oddadzą prawa do marki AC DC zespołowi 4 Szmery!! Będzie uczcziwiej!!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...