03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 6661
Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
A ja jeszcze biletu nie kupiłem... Ryzykuje się, co?
Pozycja #6. EVENTIM
Cieszy oko ta pozycja, a jeszcze bardziej cieszyć będzie pełen stadion 
No, na to jeszcze trochę potrzeba (około 8,5 - 9K). W tej konfiguracji na koncert wejdzie 42,000, sądzę, że udostępnili około 34,000 (cały górny pirścień 7 rzędów od początku był wyłączony. Jest bardzo prawdopodobne, że sprzedali już 24-25K, teraz pytania czy dadzą jakiś support?!
No przecież już jest, Raven Age :-)
Ja też zabieram rodzinkę na weekend do Wrocka, w tym że małżonka z dzieciakami (wiek 8 i 4, trochę małe na taki koncert) w niedzielę zostają w hotelu - tatuś wieczorkiem bawi się sam :-) A raczej mam nadzieję, że z ziomkami z portalu, bo rozumiem że jakiś meeting i wspólne piwkowanie przed koncertem macie w planach?wicked man pisze:Żona z córką (9 lat) zostaną w hotelu. Syn w lipcu skończy 14 lat :-) Poza tym moje dziewczyny wolą troche spokojniejszą muzykę. Ogólnie czuję, że będzie mochipcio_stg pisze:
Mam identyczny plan, natomiast córki nie wezmę, bo ma dopiero 5 lat.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Witaj w klubie. Pewnie się kupi na tydzień przed, a jak nie to nic wielkiego się nie stanie. Mam na Węgry i to starczy. Gdyby w secie był Flight of Icarus, Caught Somewhere in Time czy Infinite Dreams to bym nawet o 3-4 koncertach myślał. Raz Iron Maiden we Wrocławiu już widziałemdependo pisze:A ja jeszcze biletu nie kupiłem... Ryzykuje się, co?
Eeee to ośmioletnie byś mógł zabrać!
- Saimon1995
- -#Moderator

Też bym się nie obraził.RALF pisze:W końcu sporo zacnych kapel gra w Europie przed nimi... może Volbeat?
Szanujmy się. Kapela syna Harrisa jest... przeciętna. I niech mi tutaj Stefek nie wciska kitu, że wzięli ich dlatego, że są dobrzy.erosinho pisze:No przecież już jest, Raven Age :-)
jaki rekord był w PL? ta słynna Gwardia?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Na Gwardii - jak dobrze pamiętam - Bruce podczas koncertu mówił o 29 k. A tak a propos: zajebisty koncert był....
Masakra. Sądzę, ze gdzieś 25 - 27 sięgniemy!
Hej,
Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi fanami IM! Do tej pory traktowałem to forum głównie jako read only (i wstyd mi za to...).
Kupiłem 2 bilety na trybuny premium i nie mogę się doczekać! Ojciec z Black Sabbath od razu jedzie do Wrocka i zobaczymy koncert razem. On ostatni raz widział Maidenów 30lat temu
. Szkoda, że o 20 w lipcu jeszcze jasno będzie ale show i tak na pewno zrobią.
To o co chciałem spytać to setlista. Czy ona jest już ustalona na 100% czy może coś zmienią? Nie jest zła, cieszę się na powrót HbtN i BB bo zawsze brakowało mi tych kawałków (nigdy nie słyszałem go na żywo a w Łodzi chyba tego nie grali). Setlista jest na wiki podana ale nie wiem czy wiki to do końca rzetelne miejsce:):
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_ ... World_Tour
Bardzo bym chciał aby kiedyś zagrali "The Clansman" bo uwielbiam ten kawałek ale wiem, że to się raczej nie stanie przed ich emeryturą...
Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi fanami IM! Do tej pory traktowałem to forum głównie jako read only (i wstyd mi za to...).
Kupiłem 2 bilety na trybuny premium i nie mogę się doczekać! Ojciec z Black Sabbath od razu jedzie do Wrocka i zobaczymy koncert razem. On ostatni raz widział Maidenów 30lat temu
To o co chciałem spytać to setlista. Czy ona jest już ustalona na 100% czy może coś zmienią? Nie jest zła, cieszę się na powrót HbtN i BB bo zawsze brakowało mi tych kawałków (nigdy nie słyszałem go na żywo a w Łodzi chyba tego nie grali). Setlista jest na wiki podana ale nie wiem czy wiki to do końca rzetelne miejsce:):
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_ ... World_Tour
Bardzo bym chciał aby kiedyś zagrali "The Clansman" bo uwielbiam ten kawałek ale wiem, że to się raczej nie stanie przed ich emeryturą...
Na 100% coś się zmieni w Chinach (Powerslave tam nie przejdzie) natomiast - może coś jeszcze zmienią w Europie, niemniej - Iron Maiden to firma z tradycjami, zmiany się jej nie imają... ha, ha. POZDRAWIAMY!
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

A czy na Soni nie było czasem 45 tyś. ludzi? Tak tylko pytam.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie, było ok. 20 tys. Frekwencyjnie koncerty Maiden w Polsce przedstawiają się następująco:SebastianArcheo pisze:A czy na Soni nie było czasem 45 tyś. ludzi? Tak tylko pytam.
1. Warszawa 2008 (28-29 tys.)
2. Poznań 2014 (ok. 25 tys.)
3. Mystic 2005 (ok. 25 tys.)
4. Warszawa 2011 (ok. 20 tys.)
5. Łódź 2013 (13,836)
6. Gdańsk 2013 (11,964)
Hala Ludowa/Stulecia, Torwar i Spodek notowały frekwencje poniżej 10 tys. z racji ich pojemności.
Wrocław jest na bardzo dobrej drodze, aby przekroczyć magiczny próg 30 tys. wejściówek - pozostaje trzymać kciuki i namawiać znajomych i "dawnych" fanów Maiden do meldowania się 3 lipca na wrocławskim stadionie!
GOŚĆ SPECJALNY NA KONCERCIE IRON MAIDEN
ANTHRAX
3 LIPCA 2016, STADION WROCŁAW
Gorąca wiadomość z Ameryki Południowej, gdzie Anthrax koncertuje na trasie jako gość specjalny Iron Maiden.
Live Nation z radością ogłasza, że Anthrax zaakceptował prośbę Iron Maiden i obydwa zespoły zagrają też w Polsce - 3 lipca na Stadionie Wrocław!
Będzie to pierwszy koncert Anthrax w Polsce od ich występu na Sonisphere Festival w 2014 roku. Czekamy na to wydarzenie z zapartym tchem!
Bilety na www.livenation.pl.
ANTHRAX
3 LIPCA 2016, STADION WROCŁAW
Gorąca wiadomość z Ameryki Południowej, gdzie Anthrax koncertuje na trasie jako gość specjalny Iron Maiden.
Live Nation z radością ogłasza, że Anthrax zaakceptował prośbę Iron Maiden i obydwa zespoły zagrają też w Polsce - 3 lipca na Stadionie Wrocław!
Będzie to pierwszy koncert Anthrax w Polsce od ich występu na Sonisphere Festival w 2014 roku. Czekamy na to wydarzenie z zapartym tchem!
Bilety na www.livenation.pl.
No ładnie dowalili.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Piknie. Panie! Nie widziałem Anthrax na żywo, to se wreszcie obaczę :-)